בעלי ממש עקשן.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אנחנו גרים בדירה מול חמתי שזה הבית שלה
    הדירה שלנו מאוד מאוד קטנה, 2 וחצי חדרים
    החדר השינה שלנו היה בעבר מרפסת( לפני שהתחתנו)
    החדר שינה שלנו מאוד קטן וצפוף, סלון אצלי מאוד קטן ביחד עעם מטבח( אם אפשר לקרוא לזה מטבח בכלל)
    ויש לנו חצי חדר שחמתי הסכימה לפתוח עוד שהייתי בהיריון, שיהיה חדר לאוריה
    היא לא נתנה לנו את כל החדר למרות שביקשנו.
    בחדר של אוריה יש לה מיטה ( שהיא עדיין לא ישנה בה) עומד ארון, שידה, עגלה ואופניים,
    משחקים וספרים ושמיכות וכו״ הכל על המיטה כי אין מקום בכלל, ולאוריה אין מקום בכלל לשחק שם אז היא משחק בסלון, וגם שאני נכנסת לחדר לקחת משהו אני תמיד ניתקלת במשהו.
    דיברתי עם בעלי שידבר עם אמא שלו שהיא תסכים לפתוח את החדר ( עוד חצי כמו החדר של אוריה) אומנם לא יהיה גדול החדר אבל עדיין יהיה קצת יותר נוח...
    אז בעלי אומר לי שאין מי לדבר והיא לא תסכים,
    אז אמא דלי הציע לנו שאנחנו ניקנה מחסון גדול ואת כל הדברים שיש בחדר אצל חמתי נעביר למחסן, אז הצעתי לבעלי והוא אומר שהיא לא תסכים.
    המחסן ממש לא זול עולה בערך ₪2.000 ואפילו יותר..
    ואת המחסן אנחנו נשים בגג!
    אז אמרתי לבעלי שידבר איתה ושזה יהיה לפני פסח אבל הוא ממש עקשן והוא אומר שהיא לא תתן את החדר,
    גם בקרוב אני רוצה לעביר את אוריה לחדר שלה אבל אין שם מקום בכלל.
    איך אני משכנעת את בעלי שידבר איתה? הוא מודע לזה שאוריה צריכה חדר אבל עומד על שלו שאין עם מי לדבר.
    ובכלל חמתי צריכה להבין לבד שאין לנו מקום וגן אמא שלי בעבר דיברה כיתה והיא אמרה ה לא.
    אנחנו משלמים פה מים, חשמל, היא בכלל לא עוזרת לנו
    וכל חודש מבקשת מבעלי כסף, רק מחכה שהוא יקבל משכורת
    היא יודעת על המצב שלנו וזה לא מעניין אותה בכלל, אנחנו לא מצליחים לסגור את החודש ואותה זה לא מעניין.
    וגם מ1/4 אני צריכה לשלם על הגן 1.500 ש״ח עד 13.00
    ואותה זה לא מעניין
10 תגובות
עמוד 1
  • היי טניה,
    אני במקומך לא הייתי לוחצת על בעלי בעניין הזה.
    יש סיבה שהוא לא מבקש ממנה - בטח לא נעים לו ממנה כי הוא יודע את התשובה.
    אני מתארת לעצמי שכולכם הייתם רוצים חדר יותר מרווח לאוריה, לעצמכם,
    אבל עדיין - זה הבית שלה, וחושב לזכור את זה.
    אם היא לא הסכימה בעבר, למה שהיא תסכים עכשיו?
    ובכלל,
    בגלל שזו אמא שלו, וממה שהבנתי היחסית איתה לא הכי יציבים,
    לא הייתי לוחצת על נושא שהתשובה בו היא צפויה.

אילו הייתי במקומך, הייתי שותקת בנושא בשביל שלום בית,
    ובמקביל מחפשת פתרון קבוע יותר מבחינת דיור.
    הרי אתם לא מתכוונים לגור של לנצח נכון? בייחוד שהתכנון הוא עוד ילד בעתיד...
    חפשי דירה קטנה באזור
    אולי אפילו שתהיה יותר קרובה לגן של אוריה
    ואפילו אולי הייתי מחפשת עבודה עד 13:00 שתעזור לשלם שכ"ד.
    בהצלחה מותק!
  • את האמת, יש לי דעה... אבל בטח לא תרצי לשמוע אותה...
    זה בית של אמא שלו... אתם גרים שם בלי לשלם שכירות. איך את יכולה להגיד שהיא לא עוזרת? אז סורי, דעתי, כל עוד אתם גרים בבית שלה, אין זכות להתלונן
    אפליקציה לאנדרואיד של סרגלי הריון:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.romkuapps.tickers
  • שמעי
    היא לא חייבת לכם כלום!!!!
    היא נתנה לך בית! קורת גג!! זה אומר שאת לא משלמת משכנתא ולא שכירות שזה כבר נקודת פתיחה מצויינת!!! ברור שתשלמו מים וחשמל, אתם משפחה בפני עצמכם אז למה שלא תשלמו??? למה היא צריךה לשלם עליכם?!
    ועל ההוצאות שלכם היא לא צריכה לשלם עם כל הכבוד! הכנסת את אוריה לגן, אין לכם שקל על התחת, תרימו את עצמכם ותצאי לעבוד.
    סליחה שאני נשמעת תקיפה
    זה מה שאני חושבת

• ברור שזאת עזרה גדולה שהיא נתנה לנו איפה לגור ועל זה אני אומרת תודה רבה
    שלא תבינו לא נכון אני לא אמרתי שהיא חייבת לשלם עלי, ברור שזה ההוצאות שלי ואני ישלםי
    אבל לבוא לבעלי כל חודש ולבקש ממנו כסף( חוץ מחשמל ומים)
    חודש שעבר בעלי נתן לה 400₪ ועוד היא אומרת טוב עכשיו אני אצא אני יבזבז
    והרגע היא נכנסה אלינו ואומרת לבעלי ״ נו מה קורה״ ? מתי אתה מביא לי כסף.
    ועוד פעם אני אומרת אין לי שום דבר נגדה והיא לא חייבת לי כלום, הילדה שלי בת שנתיים וחודש אפילו יום הולדת היא לא יודעת מתי יש לה , טוב איך היא תדע בעצם , אם מזל טוב היא לא אומרת לבן שלה ביום הולדת.
    היא מאוד מאוד אוהבת את אוריה ואוריה אוהבת אותה וזה גם מאוד חשוב לי.

• נדירות הכלות שבורכו בחמות שמבינות עניין עד הסוף ומוכנות להתגמש ולהתגמש...
    שלך עושה מעל ומעבר למה שאנשים אחרים יכולים להרשות לעצמם - המגורים בבית שלה זה לא מובן מאליו...
    ו400 ש"ח שהיא מבקשת מעבר לחשמל ולמים? תשמעי עם כל הכבוד זה עדיין הרבה פחות ממה שהייתם משלמים אם הייתם גרים בשכירות או לוקחים משכנתא.
    זו סתם נקודה למחשבה...
    לגבי אם יש או אין שקל על התחת זו האחריות שלכם, זה לא מתפקידה להחזיק אתכם עם הראש מעל המים שלא תשקעו בחובות... אתם צריכים לדאוג לעצמכם...
    מה שאומר שאם אין כסף ואוריה תכף הולכת לגן אז את יכולה למצוא לעצמך עבודה, לפחות בחצי משרה... ולהכניס עוד כסף הביתה.

בהצלחה...

• מסכימה עם שאר הבנות..

• תראי, אני לא יודעת אם את מתכננת לצאת לעבוד החל מאפריל, אבל מתוך אכפתיות אני רוצה לומר לך כמה דברים:

את יכולה להיות קצת יותר עצמאית. צאי לעבוד, תפתחי את עצמך.
    תכניסי משכורת.
    זה ייתן לך סיבה לקום בבוקר, ביטחון עצמי (!!!), הרגשת ערך.
    בעלך יעריך אותך יותר וגם את תדרשי ממנו יותר, כי הרי גם את עובדת והוא צריך לקחת חלק בעבודות הבית בדיוק כמוך. תשתמשי בביטחון הזה כדי להיות יותר אסרטיבית ולדרוש כבוד מבעלך וחלוקה הוגנת בבית ועם אוריה.

את יכולה להפוך לאישה חדשה. החיים שלך ישתנו. לא תדעי עוד חולשה מהי.

לגבי חמותך, עד שלא תוכלו להרשות לעצמכם דירה משלכם תבלעי את הצפרדע הזאת בשקט. אל תוציאו עוד 2,000 ש"ח עכשיו על מחסן. חבל...
    אני יודעת שזה קשה. גרנו שנתיים ביחידת דיור בדיוק כזאת. (סלון ומטבח באותו חדרון, חצי חדר לילדה, היה לנו מקלחון פצפון שקשה להיכנס אליו בגלל הכיור....) עדיף לסבול קצת לפעמים כשלא מכניסים מספיק כסף כדי לא להיכנס לחובות.

• אני עם הבנות, גם החשמל והמים שאתם משלמים + הכסף שאתם נותנים לה כל חודש אני בטוחה שלא מגיע לשכ"ד ממוצע, עדיין אתם ברווח.
  • גם אני עם רוב הבנות. לכי לעבוד ואת תרגישי את עצמך כמו מלכה. וכן נכון אמא שלו לא חייבת לכם כלום זה שהיא לא נחמדה זה כן נכון. אני לדוגמה נותנת לאמא שלי כל חודש סביב 1000 ש"ח על זה שהיא שומרת אל בן שלי כל יום וזה חצי ממה שאני היתי משלמת לגן. היא לא מבקשת אפילו אומרת לא צריך לתת לה כסף אבל אני יודעת טוב מאוד שאני חייבת לעזור לה כמו שהיא עוזרת לי.
  • ברור שאני אצא לעבוד שאוריה תיהיה בגן , אני אחפש משרה של 4 שעות כי ב1 אני אמורה לאסוף אותה בגן. שבועיים-שלוש שבועות אני יהיה בנתיים בבית לראות איך היא מסתדרת בגן, ואז אחפש עבודה..
    ברור לי שם הייתי גרה בשכירות הייתי מוציאה הרבה יותר כסף..
    קרן יחידת דיור אצלי בידיוק כמו שציינת.
    אני באמת שמודה לחמתי אבל את החצי החדר באמת שהיא לא צריכה בגלל זה הצענו לה שנקנה מחסן ואת כל הדברים שיש לה בחדר נעביר למחסן והיא לא הסכימה. בסדר זכותה.
    בכל מקרה לפני כחודש היא עוד הודיעה לנו שהיא רוצה למכור את הבית ( לא יודעת מתי) כי קשה לה לעלות במדרגות( אז היא רוצה לקנות בית קרקע.
    אז אנחנו גם נצטרך לחפש שכירות..
    קשה לנו מאוד לחסוך יש עוד הוצעות ( זה לא רק חשמל ומים יש עוד הוצאות) למשל ביטוח של הרכב נגמר אתמול, 1.800ש״ח הלך גיר באוטו 2.600ש״ח ויש עוד הוצאות..
    בקשר לאחסון אתמול אבא שלי עשה 2 מדפים בחדר של ילדה ( לספרים וצעצועים) רצינו לעשות עוד מדף אבל אין מקום , אין איפה לעשות.
    עגלה ואופניים לא מקופלים אז עומד לי באמצע החדר.

תודה בנות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה