סקר לידה ולפני לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בעקבות יום אחרון
13 תגובות
עמוד 1
  • 1.האם את מפחדת שלידה תתפוס אותך במקום שלא ציפית ? מה הוא המקום הזה?
    לא מפחדת, כל המקומות שאני שוהה בהם בדר"כ הם קרובים לבית/ בתי חולים. מה שאני מפחדת זה שבעלי יהיה בעבודה ויש לו נסיעה של שעה פלוס עד שיגיע אלי.
    2. האם יש לך פחד לא להספיק להגיע לביהח?
    לא, כמו שכבר דיברו וסיפרו- לידה לא מתרחשת כל כך מהר
    3. האם את מפחדת מהכאב של צירים או שמקבלת אותם כמשהו שמקדם אותך לקראת האוצר שמגיע בסוף?
    אני מנסה לא לחשוב על זה כרגע, זה מפחיד כן ובעיקר הפחד שמשהו יסתבך בדרך...
    4.האם עשית סיור בחדרי לידה ?
    לא, אבל הייתי מס' פעמים בחדרי לידה אז מכירה
    5. אם כן איך הייתה ההתרשמות שלך ועל מה בכלל הסתכלת ?
    מסתכלת על התנהגות המיילדות, הצוות, אווירה...
    6. מה הכי חשוב לך שיהיה בחדר לידה תצייני 3 דברים עיקריים ?
    טלויזיה, ספה לבעל וזהו...
    לא מפחדת... ובמצבי גם הפעם יעשו זרוז אז אין לי את גורם ההפתעה מהבחינה הזו

2. האם יש לך פחד לא להספיק להגיע לביהח? המצב שלי לא רלוונטי

3. האם את מפחדת מהכאב של צירים או שמקבלת אותם כמשהו שמקדם אותך לקראת האוצר שמגיע בסוף?
    לא מפחדת, לא מתיחסת לצירים בשום צורה. אם כואב ובלתי נסבל אז אני אקח משהו נגד הכאב...

לפני הלידה הקודמת עשיתי

התרשמתי לטובה...על מה הסתכלתי... על הניקיון, הסדר, ועל האוירה\אנרגיות...
    איך החדר מרגיש לי...אם הוא לא נראה לי "עצוב" חחח

נקי ו....זהו... אין לי דרישות לטלויזיה\אמבטיה\שרותים בגלל שבזירוז ואפידורל יש קטטר אז לא אכפת לי. וישנתי, לא צריכה טלויזיה.

ועכשיו ליולדות
    1. מה הביא אותך להגיע לחדר לידה ? פתיחה,צירים ירידת מים? אפשרות אחרת
    זירוז יזום

2. איך דמיינת את הלידה שלך ?
    טבעית וקלה (בלי זרוז) אבל אחרי שידעתי שיהיה זירוז לא דימיינתי משהו מיוחד...
    חוץ מאיך הוא יוצא בצורה נחמדה..

3.מה הייתה התוכנית לידה שלך האם זה התקיים?
    הוא אכן יצא בצורה נחמדה, הייתה לי יופי של לידה נראה לי...

4. מה הפריע לך במיוחד במהלך הלידה ? רעש מסויים,אור חזק,אנשים שנכנסו ויצאו,וילון פתוח,אנשים שדיברו בקול רעם ,דיבורים על דברים לא קשורים בחדר שלך ע"י מיילדות או רופאים?
    אמא שלי שמשום מה בהתחלה חשבה שהיא צריכה להיות נוכחת, אמרתי לצוות להעיף אותה ואחכ כלום לא הפריע לי.

5. האם נתקלת ביחס מזלזל ? לא

6. האם היה חסר לך יחס אישי?לא

7. האם הרגשת שאת לא יודעת מה קורה עכשיו ומה יקרה עוד שניה סוג של חוסר שליטה?
    ידעתי מה קורה כל רגע נתון, הבנתי הכל, הרגשתי בשליטה לגמריי..

8 האם מיילדת בכלל הציגה את עצמה ?
    נכנסה עם ברכת שלום לחדר? או במין כניסה שיאללה בואי נסיים כבר ?
    הראשונה שהייתה כן, לא ממש אהבתי אותה..היא הייתה קצת "רחוקה" (אבל בצירים זה ממש לא הזיז לי. זה אני באתי "לסיים כבר" ואם היא עובדת שם היא יכולה להיות נוכחת חחחח)
    ואחרי החלפת משמרת, שקראה ממש סמוך להתחלת לידה פעילה, מישהי אחרת נכנסה ואמרה "אני אמשיך מכאן" . זה לא הפריע לי בכלל, ההפך היא שדרה בטחון
    סוג של "אני אטפל בה" היא אמרה, אז הכל היה טוב. לא הציגה את עצמה. רק בסוף שאלתי איך קוראים לה.

9. האם רצית שיותר ישתפו אותך בנעשה או בקצב ההתקדמות? הביאו לי זרוז, אז חותמים על זה. חופרים על זה וכתוב על הדף כל המידע. אחכ כל בדיקת פתיחה אומרים כמה פתיחה. לא היה במקרה שלי מה יותר לשתף...למרות שישנתי והעירו אותי כי הייתי בפתיחה 10, הבנתי כל מה שקורה. אז שיתפו אותי מספיק .

13. בנות שילדו עם אפידורל האם הייתה הרגשה שמי ששולט על הלידה זה לא אתן אלא המיילדת או הרופא ורק מסתכלים על השעון אם עברו כבר 3 שעות או שעתיים מפתיחה מלאה ומתחילים כבר ליחשושים על קיסרי או וואקום ?
    אני זאת שצריכה לדחוף בסוף, וכן הרגשתי צירי לחץ, אז אני שלטתי.
    להן היה אבל תפקיד חשוב להעיר אותי, זה כן.
    והמיילדת אמרה לי גם מתי בידיוק ללחוץ ומתי לא, אבל זה מתוקף תפקידה אני חושבת. ליילד קוראים לזה. אז אסכם ואומר ששתינו (אני והמיילדת) היינו שותפות
    ללהוציא אותו.

16. שאלה אחרונה לבנתיים האם היית חוזרת עכשיו בזמן מה היית משנה בלידה שלך מה שהיה תלוי בך כמובן? כלום לא הייתי משנה
  • בדיעבד, אני אומרת שמיילדת זה הכי חשוב.
    היא צריכה באמת להיות פעילה וליילד (לוודא שהאישה יודעת גם איך לדחוף), ולא סתם לקבל את התינוק.

כן. זה מה שהכי חשוב
    לא מפחדת, בחודש התשיעי אני לא מתכוונת להתרחק מהבית (זה מה שעשיתי בהריון של בריאל)

שאלה טובה...מפחדת כן, אבל מקווה שזה לא יקרה לי

• אז אחרי יום לא קל בכלל ...אפילו מאוד טעון רגשית כבר מהרגע שהתעוררתי ...
    אחרי שיחד עם מיילדת יילדתי (ככה רושמים?) אישה פיליפינית שהייתה לבד ללא בעל ורק עם הבנות של הזקנה שהיא מטפלת בה -למרות האהבה שלהן אליה היא הייתה כל כך לבד וכל כך זקוקה לעוד יד שתחזיק לה את הרגל בזמן שהיא דוחפת ואפילו תתן לה לגימה של מים .אז עונה בעצמי על הסקר
    1.האם את מפחדת שלידה תתפוס אותך במקום שלא ציפית ? מה הוא המקום הזה?

האמת לא מפחדת -אפילו קצת מקוה ללדת ב"טעות" בבית

אין לי פחד כזה -אפילו קצת ההפך

לגמרי מקבלת מקווה רק להצליח להתמודד עם זה עד הסוף

בהריון הראשון כבר החלטתי על מאיר ועכשיו גם הייתי קצת מהצד השני אז דעתי עדיין שאלד במאיר (הלוואי והייתי יכולה בבית)

בלידה הראשונה רק הסתכלתי איפה נמצא מה -לא ממש עניין אותי מה יש בפנים אמרתי אסתדר עם הכל .עכשיו כבר הסתכלתי על המון דברים -יש חדרים מאוד מרווחים עם שירותים ומקלחת ויש חדרים של לידה טבעית עם הציוד הנלווה שיהיה לי אולי שימושי בלידה -ניקיון מאוד חשוב לי וגם הקפדה על טיילת -רופאים וילונות מבקרים כח עזר ...כשאת מבפנים פתאום רואים כל כך הרבה דברים ....

מקלחת ושירותים ,מקום לבעל -מרווח ונעים ,ותנאים ללידה פעילה עם יכולת לזוז בחדר בלי להתקע בארונות

ועכשיו ליולדות

היו לי צירים סדירים ופתיחה 3 שבדקתי במרכז בריאות האישה לפני שבאתי לביהח

לא דמיינתי קיויתי שאזרום ויהיה בסדר

לא הייתה לי שום תוכנית -פשוט באתי ללדת בלי לחשוב על כלום מראש

4. מה הפריע לך במיוחד במהלך הלידה ? רעש מסויים,אור חזק,אנשים שנכנסו ויצאו,וילון פתוח,אנשים שדיברו בקול רעם ,דיבורים על דברים לא קשורים בחדר שלך ע"י מיילדות או רופאים?

מאוד הפריע לי האור החזק שהיה בחדר לידה וקור!!! רעש לא ממש התרכזתי בו ,וגם רופאים שיצאו ונכנסו היו יותר מידי ...

5. האם נתקלת ביחס מזלזל ?

ממש לא ,הייתה לי לידה ממש טובה ויחס ממש אדיב

6. האם היה חסר לך יחס אישי?

אחרי שהייתי בפתיחה מלאה כבר ב9 בערב ו3 שעות אף אחד לא נכנס לחדר לבדוק אותי או בכלל לנסות ללחוץ יחד איתי אז כן זה היה חסר לי קצת

הרגשתי חוסר שליטה בזה שהייתי תלויה במיילדת שתבוא ליילד אותי שלא ידעתי שמה שאני מרגישה זה בעצם צירי לחץ הרגשתי שחסר לי ידע וניסיון

לא

נכנסה ביאללה מסיימים יש לנו שעה לסיים הכל

9. האם רצית שיותר ישתפו אותך בנעשה או בקצב ההתקדמות?

כן ,הרבה מעבר מה ששיתפו אותי -הפעם זה בטוח יהיה אחרת

10. אם היו מחשבות על לידה טבעית ופעילה ?

בלידה הראשונה העסיקה אותי יותר מחשבה אחרת -הנקה -הפעם ועוד איך יש לי מחשבה על לידה טבעית

11. אם כן עשית הכנות מראש?

כרגע עושה מחקר מקיף על הכל ואיך...

12. מי שילדה לידה ללא אפידורל בחדר רגיל האם היה חסר לכן משהו בחדר שהיה בחדר טבעי? עוד לא ילדתיי ללא אפידורל

13. בנות שילדו עם אפידורל האם הייתה הרגשה שמי ששולט על הלידה זה לא אתן אלא המיילדת או הרופא ורק מסתכלים על השעון אם עברו כבר 3 שעות או שעתיים מפתיחה מלאה ומתחילים כבר ליחשושים על קיסרי או וואקום ?

כן לגמרי הרגשתי את זה גם מהצד שלי וגם מהצד שהייתי עכשיו בהתנסות יותר מצד הרופאים

14. מי שילדה לידה אפידורלית וגם לידה ללא משככי כאבים מה היית בוחרת שוב ושוב? לא רלוונטי עדיין
    15. מי שהיו צריכים לתפור אותה האם הרגשתם שמתייחסים אליכן כאל גוש בשר ? או שהיה יחס טוב ומתחשב בצד הרופאים ?

קצת הרגשתי ככה גם בלידה שלי וקצת גם היום

16. שאלה אחרונה לבנתיים האם היית חוזרת עכשיו בזמן מה היית משנה בלידה שלך מה שהיה תלוי בך כמובן?

לא הייתי לוקחת אפידורל-מגיעה עם ביטחון ויותר בגרות -אבל לא יכולתי לדרוש זאת מעצמי בגיל 22 -עכשיו בגיל 27 זה קרה לי לבד ולכן אני יודעת שהכל יהיה אחרת
  • לא ממש כי לרוב אני בת״א..
    לא
    פחדתי אבל מסתבר שלא ממש הרגשתי אותם - הגעתי לקיסרי עם פתיחה של 4
    עשיתי סיור כחלק מקורס הכנה ללידה( לפני שידעתי שאחד בקיסרי)
    היה לי חשוב מקלחת נקייה ומספיק ספייס
    6-אין לי מושג

כן באמצע הרחוב או ברכב עם אנשים שאני לא מעונינית שיהיו
    לא כי בלידה הראשונה ולאחיות שלי הלידות לוקחות שעות
    3. האם את מפחדת מהכאב של צירים או שמקבלת אותם כמשהו שמקדם אותך לקראת האוצר שמגיע בסוף? לא מפחדת אבל ברגע לא נסבל לוקחת אפידורל

• קפוץ
  • 1. לא מפחיד אותי שהלידה תתפוס אותי במקום שלא ציפיתי.
    2. לאור הלידה השניה כן יש לי פחד לא להספיק להגיע (בלידה השניה ילדתי תוך 20 דקות מההגעה לבית החולים)
    3. לא מפחדת מהכאב הלידה השניה הייתה ממש מהירה לא היה זמן לאפידוראל והכאב בסופו של דבר נסבל (יש לי כוח סבל)
    4. עשיתי סיור בחדר לידה
    5. זה בעיקר הרגיע אותי לקראת הבאות (הסיור בחדר לידה) לראות מה מצפה לי לא התעמקתי יותר מידי בפרטים.
    6. שתהיה מיטה נוחה, שהבעל יוכל להיות נוכח בכול פרוצדורה ( הוציאו אותו בלידה הראשונה כשעשו לי אפידוראל).
    1. בלידה 1- ירידת מים שבוע 35, בלידה השנייה צירים כל 2 דקות
    2. לא דמיינתי, בלידה ראשונה הופתעתי שאני יולדת בשבוע 35 ולא 40 ובלידה השניה הופתעתי שילדתי בשבוע 39 ולא 35

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }

כל מקום שהוא לא בית חולים -חחח
    כן
    מקבלת אותם כמשהו שמקדם
    לא
    מקלחת ושירותים, כורסא לבעל

ועכשיו ליולדות
    בלידה הראשונה עשו לי זירוז, בשנייה צירים, בשלישית ירידת מים
    כמו בסרטים, שאני נכנסת לחדר לידה 2 דקות אני בחוץ
    לא הייתה לי תוכנית לידה
    לא שמתי לב לכלום
    לא
    לא
    לא
    לא יודעת איך זה אצלכם, אבל המיילדת ליוותה אותי כל ההריון, אני בחרתי אותה
    הייתי שותפה בנעשה
    כן
    לא
    12. מי שילדה לידה ללא אפידורל בחדר רגיל האם היה חסר לכן משהו בחדר שהיה בחדר טבעי?
    לא
    לא
    14. מי שילדה לידה אפידורלית וגם לידה ללא משככי כאבים מה היית בוחרת שוב ושוב?
    אם הייתי יכולה בלי אפידורל הייתי מעדיפה
    15. מי שהיו צריכים לתפור אותה האם הרגשתם שמתייחסים אליכן כאל גוש בשר ? או שהיה יחס טוב ומתחשב בצד הרופאים ?
    לא,היה לי יחס טוב
    16. שאלה אחרונה לבנתיים האם היית חוזרת עכשיו בזמן מה היית משנה בלידה שלך מה שהיה תלוי בך כמובן?
    הייתי חוזרת ללידה הראשונה ולא עושה זירוז

לא הייתי רוצה להתחיל בעבודה אלא רק בבית, בינתיים הלך לי...
    לא, בדרך כלל תינוקות לא מחליקים החוצה, צריך ללחוץ חזק מאוד כדי שהם יצאו...
    מאחר ואני תמיד אחרי התאריך אז כשמגיעים צירים כבר לא אכפת לי כלום, ואיזה כיף שזה כבר מגיע!!!
    לפני הלידה הראשונה.
    לא יודעת בדיוק, הסתכלתי על הכל והיה לי חשוב נקי, מסודר, ומשרה אוירה נעימה ולא מלחיצה.
    נקיון, שכל הציוד יהיה מוכן ושאני לא הצטרך לחכות הרבה זמן ליחס כלשהו
    ועכשיו ליולדות
    לידה ראשונה- עברתי את התאריך בשבועיים וקבלתי זירוז
    לידה שניה- צירים
    לידה שלישית-צירים
    לידה רביעית- זירוז
    רציתי שהיא תהיה הכי מהירה שיכול להיות עם הכי פחות כאבים שאפשר.
    לא היתה תכנית לידה רק אציין שבעקבות הלידות המקסימות שהיו לי אצל חיים ושושי חשבתי שיהיה אותו הדבר עם בת שבע ולצערי היה הרבה יותר קשה וכואב.
    לא הפריע לי כלום, רק רציתי שיוציאו את התינוק ממני כבר!!!!!!!
    בלידה של בת שבע התחילו לי צירי לחץ והמילדת בדיוק הלכה לקרוא למרדים אז אמא שלי יצאה וקראה למישהי אחרת שבדיוק עברה שם והיא לא הסכימה להכנס לבדוק אותי כי היא לא האמינה לה שאני בלידה אחרי שכמה דקות קודם נכנסתי לחדר לידה עם פתיחה שתיים. חוץ מזה כולם היו מקסימים!!!!!!!!!!!!!
    לא, ממש לא.
    בלידה הראשונה את באמת לא יודעת אבל בלידות הבאות הייתי בשליטה מלאה.
    כן בטח וגם היתה נורא נחמדה שואלת איזו לידה ומה יש לי בבית וכו'
    רק רציתי לשמוע פתיחה 10!!!
    אחרי שילדתי את חיים בלידה טבעית ללא אפידורל היו לי מחשבות כאלו אבל אני לא מתכוננת לזה מראש.
    לא.
    12. מי שילדה לידה ללא אפידורל בחדר רגיל האם היה חסר לכן משהו בחדר שהיה בחדר טבעי?
    לא ילדתי בחדר טבעי אבל לאחר מעשה אני ממליצה שמי שיכולה ומסוגלת עדיף בלי אפידורל.
    זה היה בלידה ראשונה אז באמת כבר לי ידעתי מה קורה איתי......
    14. מי שילדה לידה אפידורלית וגם לידה ללא משככי כאבים מה היית בוחרת שוב ושוב?
    אני לא אומרת מלכתחילה שאני לא אקח כי בפועל זה מאוד כואב אבל לאחר שבסופו של דבר ילדתי את כולם בלי כלום זה היה שווה את זה ואני חושבת שזה גם זירז את הלידה.
    15. מי שהיו צריכים לתפור אותה האם הרגשתם שמתייחסים אליכן כאל גוש בשר ?
    או שהיה יחס טוב ומתחשב בצד הרופאים ?
    לא, הם היו ממש אבל ממש נחמדים ופטפטו איתי כל הזמן כדי להסיח לי את הדעת.
    הייתי מעדיפה להתחיל לידה בצורה טבעית ולא בזירוז, הזירוז היה לי נורא נורא נורא קשה.
    מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • טוב, אני אחרי לידה, אבל מרשה לעצמי לענות

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה