-
האמת נשמע לי הגיוני...בגן אחד שעבדתי בו לא הכניסו אוכל מבחוץ מטעמי כשרות.תבדקי את זה מול ההנהלה,אולי עם אישור רפאוי באמת ימצא פתרון יצירתי...
-
לדעתי עם אישור רפואי אפשר. אצלנו בגן יש ילדה שרגישה להכל (בוטנים, גלוטן, שומשום ועוד כל מיני דברים) ואני יודעת שגם יש לה סייעת צמודה וגם דואגים לה לארוחה משלה.
יעל, אמא של יונתן ואיתמר
-
תודה שושה.
אני לעומת זאת לא מבינה היכן ההגיון. האוכל שמוגש להם הוא זבל, למה אותו אפשר להכניס?
ובעניין הכשרות- אני מביאה הכל במגש מחולק חד פעמי והיא היחידה שאוכלת. חוצמזה כאנשים דתיים גם אנחנו שומרים על כשרות כמובן. בנוסף, אם זה עניין של כשרות, אז איך ולמה זה בסדר לבקש מאיתנו להביא כיבוד/עוגה/ארוחה או כל אוכל אחר באירועים שונים במהלך השנה?
-
אני לא יודעת אם יביאו לי אישור רפואי, שוב, זה על דעת עצמי. אני רוצה להקפיד יותר. נשארתי עם טראומה, בכל זאת לא גילו בעצם מה היה לה, ואני רוצה לדעת שאני עושה הכל כדי שלא תכנס להתקפי הקאות שוב.
מישהי יכולה להסביר לי היכן ההגיון? כך אולי אוכל להתווכח.
האלטרנטיבה היא שאקח אותה כל יום באחת לארוחת צהריים בבית ואחזיר אותה לאחר מכן. אומנם אני עובדת מהבית, אבל זה לא אומר שיש לי זמן פנוי לטרטור שכזה.
-
אני מכירה רק איסור מטעמי כשרות .
בגן דתי שאני מכירה מביאים לימי הולדת/אמא של שבת רק מארזים קנויים (עוגות הבית וחטיפים)
תבררי לעומק
-
תשיגי אישור רפאוי, נו באמת! ככה את מוותרת?
פייס: ortal_hori
-
אורטל את צודקת, זה מה שאעשה.
סתם מעצבן אותי...
אם זה עניין של כשרות אני הורגת מישהו. חוצפה שאין כדוגמתה. אצלנו ממש לא מבקשים להביא רק דברים סגורים. אוף זה מרתיח אותי.
-
ונגיד תשיגי אישור..
איפה תשמרי את החמגשית? מי יחמם לה אותה? איך יחממו לה אותה?
אני לא הייתי סומכת על אף אחד בקטע הזה
אני יודעת שאצלנו מביאים את האוכל לגן חם - הם לא מחממות אותו..
[
-
איך תארגני שהאוכל לא יתקלקל עד הצהריים?
אני לגמרי מבינה את התסכול שלך
-
ההגיון הוא שמ.הבריאות לא יכול לקחת אחריות על מזון שהוא לא יודע מי ואיך בישל אותו.
ברור שהאוכל שלך יהיה הרבה יותר מזין טעים נקי ובריא....אבל אם חס ושלום יהיה איזה קלקול קיבה או חיידק בגן ויגלו שהם אישרו להכניס אוכל מבחוץ-יהיה להם בלאגן.
בכל מקרה,תדעי שבגן של הבנות שלי מטעמי כשרות גם לא מכניסים שום דבר שלא קנוי וסגור בכשרויות מאוד מסומייות,ובכל זאת כשהייתה תקופה שהבכורה שלי הייתה אלרגית לכמה וכמה מזונות,קיבלתי מהם אישור
לשלוח לה ארוחה נבושלת כל יום,וגם לחם מיוחד משלה.
תמיד ציינתי האם זה בשרי או פרווה והן חיממו בכלים המתאימים.
-
סליחה אבל פה שנה שעבר הצהרון היה ללא הזנה (לפי בקשת ההורים) וכל ילד הביא אוכל מהבית והגננות בצהרון היו מחממות לילדים.
ככה שחוק מפורש או משהו כזה ככל הנראה אין.