בצק סוכר - עזרה דחוף... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות,
    ביום שישי עוד שבוע לבן שלי יהיה יום הולדת שנה.
    החלטתי ללמוד לעשות דברים מבצק סוכר ולעשות לו עוגה.
    הכנתי דמות של פו הדוב ודמות של חזרזיר, יצא די מוצלח אפילו :)
    הבעיה שזה כבר יבש, אז אני מניחה שגם לא אכיל...
    אמרו לי בחנות שאפשר לעשות דמויות מבעוד מועד ושזה לא מתקלקל. אבל זה מתייבש...
    אז מה לעשות עם הציפוי? חוגגים בשבת ורציתי להכין בשישי, כל הציפו ייתייבש עד שבת ולא יהיה אכיל...
    מה עושים?
    תודה!!!

7 תגובות
עמוד 1
  • למה מתייבש?
    אם מכסים את זה היטב בניילון זה ממש לא מתייבש.
    אני הכנתי את הציפוי לעוגה ביום חמישי וחגגנו במוצ"ש.

מיכל

• היי :)

קודם כל כל הכבוד על ההשקעה
  • הי
    אם זה עדיין רלוונטי, אז שתדעי שאפשר להכין את הדמויות כמה ימים לפני וכך גם את העוגה ואפילו רצוי לצפות אותה בבצק הסוכר כשהיא מתקררת וכך היא נשארת טריה מבפנים. את הדמויות צריך לשים על העוגה עם שיפוד מעץ וצריך לעשות את זה כשהבצק עוד לא התקשה כי אחרת הוא ייסדק. אם את מכינה את הדמויות לפני העוגה פשוט תשפדי ותתקעי את זה על קלקר או משהו, אבל חשוב לשפד כי אם תשפדי אחרי שהבצק מתקשה כל הדמות תיסדק. לגבי מאכל - אין שום מניעה לאכול את הדמויות, בצק סוכר נשמר לאורך זמן.
    מקווה שעזרתי...
  • תודה על העזרה!
    רק לא הבנתי, הדמויות שהכנתי כבר יבשות. הציפוי שעל העוגה לא יתייבש?
    מה ההבדל?
    אם לא שיפדתי את הדמויות, מה אפשר לעשות עכשיו? חשבתי פשוט להדביק אותן על הציפוי של העוגה...
    לדמות אחת נשברה הרגל - יש דרך לתקן? אפשר להדביק כשהן יבשות?
    לדמות אחרת יש סדק קטן בבטן, יש דרך לתקן?

תודה!

• את הציפוי מבצק הסוכר הרי את שמה על קרם כלשהו, את לא שמה את זה ישירות על עוגה. בזכות הקרם הבצק נשאר רך מבפנים ורק מקבל קרום קשה מבחוץ. זה עדיין אכיל מאוד, זה לא הופך לאבן.

בהצלחה

• תודה רבה על התשובות!
    זה ממש כיף, יש לי תחביב חדש :)
    שאלה נוספת - אם אני שמה כקרם נוטלה, שהיא כהה, ועל זה בצק תכלת בהיר - זה בסדר, או שצריך קרם בהיר?

• לא חייב קרם בהיר, אפשר בהחלט להשתמש בנוטלה אבל את צריכה מאודדד להיזהר כי זה מלכלכך :) ולרדד את הבצק ככה שלא יהיה דק מדי.

כן, זה תחביב ממכר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה