גמילה מוקדמת מחיתולים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לאחרונה שמעתי על גישה של גמילה מוקדמת מחיתולים (סביבות גיל שנה וחצי).
    הגישה דוגלת בכך שההורה מוסמך להחליט מתי לגמול את הילד ואין שום צורך לחכות שהילד יהיה מוכן לגמילה. (ניתן לכתוב בגוגל "גמילה מוקדמת מחיתולים" ולקרוא על זה).

הייתי רוצה לנסות לגמול את עופרי בקיץ.
    האם אתן מכירות את השיטה? ממליצות?

הבעיה העיקרית שלי היא שאם היא לא תיגמל עד הכניסה לגן הגננת תצטרך להתמודד עם זה ולא בטוח שהיא תסכים.
    (דרך אגב סגרנו גן פרטי בשבילה

18 תגובות
עמוד 1
  • גם אני מחכה שיתחמם כדי להתחיל לגמול את הגברת שלנו
    היא כבר בת שנה ו-9 אוטוטו... אשמח לטיפים גם

• גם אני רוצה לגמול, בול כמוך, בקיץ..
    עצות מישהי?
  • מצטרפת לשאלות גמילה...
    מיקה שלי כבר אומרת "קקי" כשיש לה...

אגב,
    התחלתי להושיב אותה על סיר (עם בגדים) ולומר לה ששם עושים קקי.
    אני רוצה להתחיל באביב / קיץ כמוכן
  • אני רוצה לגמול בע״ה אחרי פסח שיתחיל להתחמם..
    גם אני אשמח לטיפים
  • התחלתי גמילה בגיל שנה ו7 . עכשיו אני כותבת מהטלפון כשאהיה ליד המחשב אכתוב בפירוט איך ומה .
  • טבו אני מתנגדת לגישה הזו.

אם ילד לא מוכן - זה עוול גם בשבילו וגם בשביל ההורים.

הגדולה שלי החליטו בגן שהיא מוכנה והיא בכלל לא היתה בכיוון....חצי שנה כיבסתי, התעצבנתי, התחרפנתי (ובוא לא נשכח שהיו שתיי קטנות בבית...היה קשה פי חמש כל הסיפור). כשהשנייה ביקשה מעצמה - הורדנו טיטול ובאותו היום ממש - לא פיפסה אף פעם. היא היתה בדיוק בת שלוש וחודש. בעייני זה אידאלי
    פייס: ortal_hori

• אני גמלתי בגיל שנה ושמונה חודשים רק ביום (בלילה גמלנו אותה בגיל שנתיים וחתי ולפעמיים עדין היא מפספסת )היא לא ממש הראתה סימן פשוט החלטנו שמתחילים גמילה
    היום הראשון היא עשתה פיפי בכל מקום
    ביום השני היה שיפור וביום השלישי היא נגמלה לגמרי אחרי שבועיים היתה ריגרסיה
    והיו תקופות טובות יותר ופחות
    בגן היה שיתוף פעולה מלא מצד הצוות
    מה שבטוח שאם את לוקחת החלטה לגמול אז אני לדעתי זה לא טוב לחזור אחורה
    כי זה מבלבל את הילד

בהצלחה
    מירי
  • הגבתי בפורום הורות
  • אצלנו יש מוכנות כבר כמה חודשים 555, מגיל שנה ו-5 אריאנה כבר מודעת לפיפי קקי
    היא ראתה את האחיין שלנו עושה בסיר ורצתה גם
    קנינו לה סיר, היא למדה לעשות בו פיפי מיוזמתה, לפעמים גם קקי
    אחר כך עברנו לישבנון כי היא התחילה לדרוש לשבת על האסלה שלנו
    והיה לנו כבד להחזיק אותה באוויר על הידיים...
    היא עושה פיפי שם בשעות הערב לפני השינה מיוזמתה וגם קקי לפעמים...

אם היא עושה קקי בטיטול היא באה להודיע שהיא עשתה...
    אבל בגלל שהיה חורף וקר והיא היתה לבושה במלא שכבות לא קידמתי את הגמילה הלאה
    כי זה הרגיש לי סירבול להתחיל להחליף לה כשיש פספוסים ואם יוצאים החוצה אז בכלל בלאגן

אז השאלה איך עושים את הצעד הזה קדימה ממצב שבו היא מוכנה ומודעת למצב שבו מוותרים על החיתול?

• עניתי גם בפורום הורים אבל חשוב לי שתקראו גם כאן

אני התחלתי גמילה בגיל שנה ו7 , אני יזמתי את הגמילה ,התחלתי את התהליך ללא שום ציפיות מיותרות מהילד . ללא אכזבות ,ללא תסכולים -לא שלי ולא של איתמר . הגן של איתמר היה מאוד תומך בגמילה מוקדמת ויזומה ובגיל שנה ו8 הוא היה גם ללא חיתול בגן. האמת כל מי שכאן כתבה שיש נזק לילד ושהוא עדיין לא מפותח ושהשיטה הזו ממש בולשיט שרק בגיל 3 או 5 מערכת העצבים של הילד מתחילה להיות בשלה -אז זה לא נכון .(בלילה יש מנגנון אחר לכן יש השתתפת של הקופה בגמילה בלילה מעל גיל 5 ) ...כבר בגיל מאוד קטן ליתר דיוק מהלידה תינוק מסוגל לסמן להורה שהנה עוד רגע אני עושה את הצרכים שלי ואם מתחשק לך להשאר יבש אז כדאי לך לקחת אותי שירותים או לסיר או לכיור או איפה שההורה מחליט שהתינוק שלו עושה את צרכיו . אם מישהי תהתה למה תינוק מתאמץ ומאדים לפני שהוא עושה קקי -אז התשובה היא בעצם שהוא מכווץ את פי הטבעת ומתרגל את המנגנון התאפקות -הוא עדיין לא משחרר אלא ההפך מכווץ ,לכן רק לאחר שהתינוק מרפה את השרירים הוא בעצם מטיל את צרכיו בחיתול או במקרה של תינוק בקשב בסיר או כיור או כל מקום מיועד לזה שההורה החליט ...יש שעות קבועות לתינוק לפיפי ולא כמו תינוק שגדל עם חיתול שעושה כל 10-20 דקות אלא במרווחים הרבה יותר גדולים -אגב גם ילד גדול לומד לצבור פיפי ולא לששחרר כל פעם קצת קצת . כנ"ל עם קקי ,ילד שנמצא עם חיתול יעשה קצת יעשה הפסקה ואז יעשה עוד קצת וגם בתנוחה לא פיזיולוגית של עמידה -תנוחה כשלעצמה בעייתית ,יש ילדים שמאוד קשה ללמד אותם אחרי זה לעשות קקי בישיבה . השיטה מדברת בעצם שהילד שלך נותן לך סימן שהוא צריך לשירותים ואחריות שלך זה לקחת אותו לשם .בהתחלה לוקח לילד ללמוד את הגוף שלו כי בתכלס הוא אף פעם לא ראה שיוצא משהו מהגוף שלו וגם לא הרגיש איך זה כשזה לא בתוך החיתול -אני בעד מגיל קטן של כמה חודשים כבר להתחיל לחשוף את הילד להפרשות של הגוף שלו -אפילו בפינוי של החיתול בתוך האסלה -שפיכה של התוכן בעצם לאסלה מול עיני הילד והסבר (הם מבינים מצויין גם בגיל שנה כל מה שאנחנו אומרים ) מה בעצם קורה ומה אנחנו עושים -זה יעזור אחרי זה לתהליך ההפרדות שלהם מהצואה -יש ילדים שמרגישים שהצואה היא חלק מגופם במיוחד לקראת גיל שנתיים ומאוד קשה להם להפרדם מהצואה וכן יש ילדים שמסרבים לעשות קקי במקומות אחרים פרט לחיתול שהוא קרוב לגוף ולא מרגיש להם שחלק מהם נעלם . חשוב להסביר לידלים לא רק במילים גם בהתנהגות שההפרשות שלהם זה משהו טבעי ולא מגעיל שפשוט יש להם מקום מסויים שבו מותר להם להפריש אותם . שירותים -סיר- אמבטיה -עץ-גינה.כל הורה מחליט מה שהוא מרגיש שנכון ליד שלו . אני לא הרגשתי תיסכול על "פיספוסים" כי בעצם זה אומר רק שאני לא הייתי מספיק קשובה ,ואיתמר היה בסדר גמור והתנהג בדיוק כפי שמצופה לו בגיל הזה . היו לו סימנים יחודיים לפיפי וגם לקקי וככה הייתי מסוגלת לזהות מתי יש לו ובנוסף לקחתי אותו ביוזמתי להתרוקן בהתחלה כל חצי שעה 40 דקות לאחר יומיים שלושה כל שעה -שעה וחצי -לאחר שבוע שבועיים גם לאחר שעתיים שלוש - לא ציפיתי לתהליך קצר -לא ציפיתי להוקוס פוקוס הילד גמול - לא התייאשתי ולא תיסכלתי לא את עצמי ולא את הילד -אם ידעתי מראש שלא אוכל להיות בקש ולא אוכל לקחת את איתמר לשירותים כשצריך הלבשתי לו מכנסון גמילה של פמפרס וזהו. לרוב הייתי מגלה שהוא היה יבש לגמרי ורק אחרי שהורדתי אותו איתמר התרוקן . השיטה מתאים אך ורק להורים שמסוגלים טכנית ,נפשית, פיזית, לעשות את כל המאמצים כדי להפטר מהחיתול ,אם יש ילדים נוספים שדורשים המון תשומת לב -בעיניי זו שיטה שפחות תתאים להורה -זה משהו שצריך לקחת בחשבון אחרי המון שיקולים כי אין כאן גמילה זבנג וגמרנו -זה תהליך שלוקח זמן - אני נכנסתי לתהליך הזה בהבנה מלאה שככה זה יהיה וככה אני מקבלת את זה . חשוב להדגיש שאיתמר ילד עם ביטחון מלא - ללא שום בעיה נפשית שאולי אתן עלולות לחשוב שנגרמה לו בעקבות ההחלטה שלי - הוא ילד עצמאי -בוגר וחכם מאוד . פשוט יש לו אמא שהחליטה לאתגר את עצמה עוד קצת גם בהתמודדות עם הסביבה וגם בגידול של הילד ...כמובן כל האחריות של ההורה שדיברתי עליה כאן ארוכות מתישהו אמורה לעבור לידי הילד -זו כבר מוכנות של אותו ילד ומתי אתם רואים שהוא יכול מיוזמתו להתיישב על הסיר ברגע שהוא מרגיש שיש לו פיפי/קקי -לאט לאט ובלי לחץ זה פשוט קורה -י מאוד עזר בבית לתת לו להסתובב ללא תחתונים בשלב הראשון כדי לא לסבך אותו בהפשטה -בגיל שהוא כבר ידע להוריד לבד את התחתונים והמכנסיים לקראת שנה ו10 -שנתיים הלבשתי תחתונים לא צמודים שמאוד קל להוריד ומכנסיי טרנינג עם גומי שאיפשרו לו להתפשט בשניה כדי להתייישב על הסיר -כמובן גם מיקום הסיר הוא חשוב מאוד שיהיה תמיד זמין -בסלון למשל איפה שהילד משחק וסיר נוסף בחדר שינה לפיפי לפני השינה או אחרי - איתמר למד מהר מאוד גם להתעורר בלילה ולבקש פיפי -אגב מילה פיפי הייתה אצלו גם לקקי ככה שתמיד הייתי צריכה להושיב אותו כי אחרת אם זה היה בעמידה אז זה סיכון לתאונות קטנות שהיו לגמרי באשמתי חחח ...אני חושבת שדי כתבתי בפירוט ומי שהצליחה באמת לקרוא שאפו
  • אני רוצה להתחיל גמילה בקיץ בע"ה אבל אני כן חושבת שילד צריך להיות מוכן לזה.

היא כבר מאוד מודעת לפיפי וקקי והיא אומרת לי אם עשתה פיפי או קקי.. אחכה לתחילת הקיץ ואז ננסה

• Eski - מאוד מעניין מה שרשמת
  • האמת שהדס מזהה ממזמן פיפי וקקי והיתה מצביעה על הטוסיק כשהיתה עושה .
    טני חושבת שהייתי מצליחה לגמול אותה עכשיו אם ממשש הייתי רוצה ויכולה
    אבל אני לא .. גם בגלל שקשה לי פיזית הריונית וגם כי העסק הוא כרגע בראש מעייני .
    והכי חשוב - גם כי אני כן חושבת שלמוכנות של הילד יש חשיבות גדולה מאד
    לכן אני לי בעיה להמתין ולהתחיל או בקיץ או בחופש ארוך כשלשהו שנה הבאה...ת

• לא מכירה את השיטה, אבל מניסיוני, יש ילד מוכן ולא מוכן. ולראיה, הבכור שלי תוך 3 ימים היה גמול יום ולילה עוד לפני גיל שנה וחצי!!!!! הבן השני שלי כבר בן 2.2 ואין גמילה באופק למרות שכככככככל יום אחה"צ הוא יושב על הסיר, לעיתים מצליח לעיתים מפספס אבל הוא לא מודיע שיש לו או שהוא פספס
  • אני חושבת שהילד צריך להראות מוכנות ובשלות
    גמלתי המווווון ילדים בעבודה אבל תמיד חיכיתי שתהיה בשלות מסוימת

• אני לא בעד גמילה בגיל כ"כ מוקדם, אלא אם הילד בשל ומראה נכונות ורצון בעצמו!
    גמלתי את בריאל בגיל שנתיים ו-5, רק כי היא כבר הייתה מוכנה ותוך שבוע נגמלנו גם ביום וגם בלילה!
    בקיצור, לא רואה סיבה למהר...

• אני מה זה לא מבינה בזה חח

אבל נראה לי כמו שהבנות כתבו פה שברגע שהילד מוכן ובשל לשלבים הרלוונטיים

למשל, סיר

• אסקי איזו תשובה מפורטת
    תודה נתחיל לישם בעזה בקיץ
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה