דילמה - מבקשת את עזרתכן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום יקירות,
    שוב אני
16 תגובות
עמוד 1
  • למה זה נקרא שהוא עוזר לך עם עדן? הוא עשה אותה גם

עם כל הכבוד שהוא המפרנס היחיד הוא לא יכול להתעלם מהעובדה שהוא גם אבא

"תביאו שישה תביאו שבעה
    תביאו שמונה ילדים
    זאת לא בדיחה
    הארץ צריכה הרבה צעירים נחמדים..."

• הורות זה לא קל, נקודה. בטח כשאין עזרה של המשפחה הקרובה...
    המשפט שלו "ציפיתי שתסתדרי לבד לגמרי, למה את לא עוזרת לי ורק אני עוזר לך?" צרם לי. מאוד.

• היי דנה,
    קודם כל אני מאוד מעריכה אותך על הפתיחות שאת מפגינה,
    ובעיקר עכשיו בהודעה הנוכחית.

אני אישית חושבת שאישה מודרנית, חייבת לעסוק בדבר נוסף,
    למעט האמהות - וזאת כדי להיות מוערכת ע"י הבעל, הסביבה ובעיקר ע"י עצמה.
    אמרת את זה בעצמך -
    את חייבת ללמוד כדי לאפשר לך "לנוח" קצת,
    וטיפול בילדה יום שלם זה בהחלט עבודה לא קלה בכלל.
    היום שבעלי בחופשת לידה ומטפל בבנות הוא אומר לי כל הזמן:
    "ללכת לעבודה - זה לברוח למקום קל יותר עם פחות אחריות על הראש".
    אין מנוס. כך גם תהיה לך תכלית למעט להיות אמא (שמאוד חסרה לך עכשיו כפי שאת מתארת)
    ובנוסף, תרוויחי הכנסה נוספת שתאפשר לכם להגשים את היעדים שלכם.

יש לי פתרון ביניים, שבעצם מהווה גם את גישתי לחיים -
    חייב להיות שיתוף פעולה בין בני הזוג,
    ואסביר למה אני מתכוונת.

לכולנו יש שאיפות ותוכניות שאנחנו רוצים להגשים.
    נכון שאי אפשר לעשות את הכל יחד - אבל בהחלט אפשר לתמוך אחד בשני ולהגשים טיפין טיפין את הכל.
    אם היום בעלך צריך זמן כדי לסיים את תיק העבודות שלו - אז בהחלט תתני לו!
    תעשי הכל כדי שהוא יעשה את זה - תפטרי אותו מכל הסידורים, כולל ממחויבות עם עדן, מעבודות הבית (פשוט "תפני" אותו לחלוטין כדי שיעשה את הדברים שלו)
    וזאת על מנת שהוא ישיג עבודה חדשה, שהרי זה עבורכם ועבור עתידכם בסופו של דבר.
    צריך להקציב לכל שאיפה זמן נתון.
    כמה זמן הוא צריך כדי לסיים את תיק העבודות? חצי שנה? 8 חודשים? - אני מציעה לתת לו את הזמן לפי מה שתתכננתם.
    אם וכאשר הוא ימצא עבודה חדשה (וזה יכול לקחת יותר זמן ממה שתכננתם - צריך גם קצת מזל ואמונה), תתפני את כדי להגשים את עצמך ואת שאיפותייך.
    או אז תוכלי להירשם לקורסים, לחפש עבודה, תחפשו דירה חדשה, תרשמו את עדן לגן...
    ואז, כשיגיע התור שלך, הוא יצטרך לתמוך בך, כשם שאת תמכת בו בחודשים שהוא היה צריך אותך.
    רק ככה תלמדו לתמוך זה בזו, תעריכו אחד את השנייה יותר ותלמדו לשלב בין התכנונים שלכם לחיים, לבין חיי משפחה.
    לסיכום,
    מה יהיה כאשר תרצו עוד ילדים? אז כבר בכלל הזמן שלכם יהיה קצוב, והשגרה תתיש יותר ממה שהיא עושה היום. תארי לך כמה קשה זה הופך להיות...
    מה עושים? מתמודדים!
    פעם הוא מפנה לך זמן כדי שתוכלי להישאר שעות רבות יותר בעבודה ולקדם את עצמך או ללמוד...
    ופעם את תומכת בו כדי שילמד איזה קורס או שישקיע שעות רבות יותר בעבודה שלו על מנת לקדם את עצמו.
    מהות הקשר הזוגי זה ויתורים, סבלנות ופשרות.
    בהצלחה!
  • תודה על התגובות, יקירות
  • מסכימה עם כל מה שיוליה אמרה, גם לגבי המשפט שבעלך אמר לך.

אני חושבת שאת צריכה לחשוב על סדר עדיפות, וחלוקה נכונה של תפקידים/זמנים/דברים...ולשתף אותו כמובן.
    מה חשוב לך נכון לרגע זה? את? בעלך? התיק עבודות?
    אני חושבת שכרגע בעלך עוזר במה שהוא יכול, וכפי שתיארת את זה את לא לוחצת ולא מבקשת דברים מופרכים שזה אחלה...בשבילו.
    מה אם הוא יעבוד על תיק עבודות בסופ"שים? ואת תצאי עם הקטנה לסיבוב, לים. עוד מעט קיץ...ומה עם תעשי קורס פעם אחת-פעמיים בשבוע והוא ייתן לך את הזמן הזה ואת תתני לו סופי שבוע? פייר אינוף? נראה לי שכן...

לנו עדיין אין ילדים, בע"ה יהיה בקרוב
  • יש אפשרות למצוא בייביסיטר לשעתיים פעם בשבוע כדי שתצאי להתאוורר לבד?
    כדי שתוכלי להתפנות לחפש עבודה נחמדה לעצמך ומעון לעדן?
    אפילו איזו נערה שתבוא אחרי הלימודים או משהו כזה.
    בהצלחה
  • דנה אין לי מה להוסיף אז אני אשלח
  • נתנו לך כאן עצות מעולות, גם יוליה וגם ג'ף (מה השם האמיתי שלך??)
    רק רציתי לתת

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• קודם כל מלאאאאא

• היי דנה.

אני זוכרת את ההודעות שלך גם קודם....על בעלך....וחשוב לי לומר כמה דברים:
    זוגיות = שניים. את שניים במערכת הזו, דברים כאלו צריך לעשות ביחד, בשיתוף, לא רק צד אחד לוקח ולוקח....וככה זה נשמע
    פייס: ortal_hori

• בנות-
    אני חושבת שכולכם צורדקות שבעצם גן הוא האבא וגם הוא צריך לקחת חלק ולא "לעזור"
    אבל,לדעתי אם בינתיים עול הפרנסה נופל רק על הבעל אז צריך לדעת שהוא עושה המון!!!!!!
    נכון,אני בטוחה ואני יודעת שלהיות עם תינוקת 24/7 זה ממש מממש מממש לא פשוט ולפעמים הבעלים חושבים שבגגל שאנחנו בבית...
    אנחנו נחות וזה בעצם לא נכון,אבל צריך לדע באמת מה יותר חשוב לכם בחיים -מה המטרה הבאה,מה אתם צריכים....
    אז,צריך תמיכה הדדית-לדעת שאת עוזרת לו ומאוד והוא עוזר לך....להגיד את המילה "עזרה "זה לא מילה רעה(ככה זה היה נשמע פה) יש פה עזרה הדדית בחיים המשותפים....וכמו שאת רוצה שהוא יעזור לך בבית גם הוא רוצה עזרה ועכשיו לא נכנס לויכוחים למי מגיעה יותר עזרה....
    עדן כבר לא קטנה היא כבר בת 7 חודשים...אוטוטו זוחלת ...פעילה וזה גיל לא קל בכלל מניסיון!!!!!
    מה אני הייתי עושה?הייתי משיגה לה מטפלת לחלק מהימים והולכת לעבוד במשהו..ללמוד משהו(שאח"כ יתן בעתיד....) אפילו רק פעמיים בשבוע זה כבר משחרר.....
    או לחילופים משיגה ביביסיטר ויוצאת לבלות קצת לבד....משהו בשביל האויר ובשביל הנשמה.
    אני מאוד מאוד מבינה את בעלך שהוא ממטט בלילה זה לא פשוט בכלל...גם בעלי קם ב6 חוזר הביתה ב6 וחצי נמצא איתנו שעה וחצי ויוצא שוב וחוזר ב11 בלילה וכמובן שכשהוא חוזר אי ממוטטת או שהוא ממטט....
    החיים לא פשוטים בכלל!!!!צריך לעבוד בשיל להתקיים.....ובעלך עושה את זה יופי..יש עליו את העול של הפרנסה.....
    תפקידנו בתור אמהות להגשים את פונטציאל האמהות לתת לילדים כמה שיותר אבל גם להתאוורר ולחזור עם כוחות מחודשים לילדים......
  • אני כמו הבנות חושבות ששווה לצאת לעבוד, יהיה לך "חופש" ממנה ושתראי אותה בצהרים תבואי עם כוחות ותהני מכל דקה איתה.
    כשתעבדי תוכלי למצות את היכולות האישיות שלך, תרגיש יותר טוב עם עצמך, תתלבשי יפה בבוקר , תיהיה בחברה. זה ירגיע אותך ואת לדעתי תרגישי טוב יותר וכבר תחכי להיות עם עדן בצהרים.
    ועדן , תהנה לה בגן, יהיה לה חברה, תשחק , תלמד , תיצור . אני בטוחה שזה יעשה גם לך טוב וגם לה.
    לא קל להיות כל הזמן בבית , לא לנו ולא לילדים שהופכים להיות "נודניקים", לדעתי ילד בגיל שנתיים + חייב מסגרת.
    תחשבי על זה, לדעתי זה יעשה לכם רק טוב
  • אני מסכימה עם מה שהבנות כותבות כאן
    אבל מה עם האופציה שתמצאי עבודה לא משנה במה, ותשימי את עדן בגן או במשפחתון,
    זה יהיה טוב גם לך וגם לה

• אני לא מבינה למה יוצא שהוא עושה לך ״טובה״ בזה שהוא ״עוזר״ לך
    אם הילדה?? היא שייכת גם לו וגם הוא חלק מהגידול שלה! הורות זה לא דבר קל
    אין לי ספק בכלל לגבי זה גם אני מרגישה שאני חייבת טיפה זמן לעצמי ואני חושבת שהוא יכול
    לעבוד על הפרוייקטים שלו ובו זמנית לתפקד בתור אבא וגם לתת לך את הזמן שלך לעצמך ולא
    תתמוטטי!! בעלי עצמאי וזה דורש ממנו להיות כמעט כל היום בחוץ (ולפעמים גם עד השעות הקטנות של הלילה כי הוא צלם) ובכל זאת אם אני ירצה לצאת להתאוורר עםחברות הוא ימצא את הזמן
    לבוא להיות עם הילדה בשביל זמן לעצמי הוא בעצמו מבין עד כמה זה חשוב לי לשנות טיפה את השיגרה אני גם עובדת חוזרת מהעבודה וממשיכה פול טיים כאמא וזו רק ההתחלה בע״ה יבוא
    התינוק ואז בכלל אני יהיה חייבת את העזרה שלו!
    את צריכה להעביר לו את המסר שאת תבואי לקראתו אבל בשותפות מלאה שלו בהדדיות
    הבנה שיש גם לך צרכים שהוא צריך להבין ולקלוט ראבק כמה כבר הוא כבר עטזר לך קם ב 5 ומקלח אותה בערב wow!!!!!
    [/center]
  • לא הספקתיי לקרוא את התגובות של כולן אבל בכל זאת אני יגיב לך.

יצא לי לראות כמה הודעות שלך וזה נשמע שלא טוב לך וקשה לך אז קבלי מליון
  • היי
    מחוסר זמן ערב פסח ושיווק כלי בית ושות'
    אני חושבת שעדן חייבת לצאת לגן אפילו עד 1ולך יהיה מעט זמן איכות
    בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה