הורים לילדים בני 2 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רציתי לדעת - מבחינת שפה ודיבור - האם הילדים מדברים משפטים מלאים?
    כלומר משפטים מעל 2 מילים במשפט? האם רק מילים בודדות או שיש כבר אוצר מילים גדול יחסית? האם הם עדיין "מקשקשים תינוקית"?

תודה

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
7 תגובות
עמוד 1
  • איתן לאחרונה התחיל להגיד משפטים. אבל בצורה מוזרה קצת.
    ״איתן. לשתות. שוקו. לחמם.״ (איתן רוצה לשתות שוקו חם)
    יש לו אוצר מילים די גדול, אבל לרוב אנשים מבחוץ לא מבינים מילה ממה שאומר.
    אני מבינה כמעט הכל.
    תינוקית? אני לא יודעת אם הדברים שאני לא מהינה זו צורה מעוותת של מילה או תינוקית.

• איתמר אומר משפטים בני 3-4 מילים.
    לעיתים קשה להבין את המילים שהוא אומר (לא אומר כל כך ברור או מחליף מילה באופן עקבי - למשל בשפתו ביבי=סבא)

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • זה תלוי באופי ובקליטה של הילד.

הראשונה שלי דיברה מהמם בגיל שנתיים וקצת, השנייה דיברה יפה ממש רק לקראת גיל 3. כשביררתי מול קלינאית - היא אמרה שזה הזמן של התפתחות השפה ועד גיל 3 אין טעם בטיפול, צריך לחכות
    פייס: ortal_hori

• מאד תלוי באופי של הילד, נראה לי...
    יותם בגיל הזה היה מדבר ברור עם אוצר מילים מאד עשיר בעיקר בעברית.
    יהונתן, בן 2.2 עכשיו מתחיל לחבר מילים למשפטים חלק בעברית וחלק באנגלית.
    משפטים פשוטים כמו "אני רוצה X" הוא אומר מזמן
  • משפטים של 2 מילים מקסימום
    וגם זה בסגנון- קקי נונונו (קקי זה שם מעוות של הכלב שלנו-פרנקי)
    או בוא פאפא
    לפני כמה חודשים הייתה בקושי מדברת מילה.

• שולי -תינוקית הכוונה ג׳יבריש.
    תודה על התשובות.
    אצלי הוא מדבר המון ג׳יבריש ממש משפטים שלמים שאין להם משמעות ( לא ניתן להבחין במילים כלשהן).
    יש לו גם מילים בודדות שלרוב רק אני מבינה אותם. יש משפטים מאוד בודדים שהוא אומר שזה כולל : לא רוצה, סיפור בלונים ( דהיינו חמישה בלונים), קיאי- לי ( דהיינו תקריאי לי) וזהו פחות או יותר.
    אורטל- גם ממה שידוע לי גיל 2.5-3 צריך לראות התפתחות משמעותית, אבל היה חשוב לי לברר.
    אני לא מודאגת גם מהסיבה שהוא ילד שמבין הכול, את כל מה שמבקשים הוראות וכו׳ והוא גם יודע להשלים מילים למשל: אני אומרת את ההבהרה הראשונה והשנייה של צבע,מספר והוא יודע להשלים את המילה, אבל הוא עדיין לא אומר מילים שלמות למעט מילים בודדות.

[url=http://www.freeglittergraphics.com]

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • אצלי היא מדברת מאוד יפה.. שרה שירים שלמים, חלק מילים ברורות חלק לא,
    יש לה משפטים של 3-4 מילים, למשל תן לי מעדן,
    ודווקא אצלי אני רואה הבדל בינה לבין הגדולה שיש לה עיכוב בדיבור ובהתפתחות והיא התחילה לדבר הרבה יותר מאוחר עם הרבה עבודה של קלינאית, עד היום.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה