רוצה לשתף ולקבל את תמיכתכן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בהריון ראשון אחרי ivf בשבוע 16, גילו אצלי לחץ דם גבוה לפני כמה שבועות.
    מאז אני כולי באיבחונים, בבדיקות ותורים. חיה מתור לתור מביקורת לביקורת...
    אני פשוט תשושה, במקום להנות מההריון אני רק דואגת.
    התחלתי טיפול תרופתי פעמיים ביום, אני עושה מעקב לחץ דם פעמיים ביום, קניתי מכשיר שיהיה לי בבית, ככה יותר נוח.
    אני לא יודעת מאיפה זה נפל עליי ולמה דווקא עכשיו?
15 תגובות
עמוד 1
  • חמודה
  • הכל נובע מההריון, אני משערת שבדר"כ את בריאה...
  • עדיין לא יודעים את הסיבה..
    הם רוצים בירור מקיף ומעמיק, אני צריכה בדיקות דם מקיפות- סוכר בצום 82, המוגלובין תקין, ספירת דם וכימיה גם בסדר. כולסטרול טיפונת גהוה אבל יכול לקרות בהריון.איסוף שתן 24 שעות לבדיקת חלבון, בדיקת עיניים שבודקים את קרקעית העין יצא תקין, אק״ג נראה בסדר.אקו לב, כליות, עורקים. חלק כבר עשיתי וחלק עדיין לא.. יש לי ביקורת אחרי פסח
    הם רוצים לשלול מחלות אחרות.
    רק אחר כל הבדיקות האלה יידעו מה הסיבה.. אני מקווה שזה לא משהו רציני, כי אני פשוט מפחדת!! אני לא מצליחה להנות מההריון שלי..
  • אני בריאה בד״כ אף פעם לא היו בעיות בריאותיות ושום תלונות חריגות. אז למה דווקא עכשיו? למה הריון גורם לעליה בלחץ דם? אצל נשים בהריון יש לחץ דם נמוך בדרך כלל, אצלי הוא בשמיים.. שבועיים מאז שהתחלתי לשתות כדורים יש שיפור קטן בערכים..

• גם לאמא שלי בכל ההריונות שלה (4) היה לחץ דם מאוד גבוהה 220/240 הסיסטולי, ואחרי ההריונות זה הסתדר, כמובן שאז לא היו את כל הבדיקות שיש היום אבל היא היתה במעקב כמוך, כמה פעמים ביום מודדת לחץ דם.
    לדעתי גם אם יחפרו לא ימצאו כלום, זה הכל מההריון ומנפח הדם שלך שגדל משמעותי בחודשים האחרונים, תזרמי ואל תכנסי לסרטים מיותרים, תעשי כל מה שאומרים לך, את תראי שהכל בסדר
  • ברוך השם, מה שרשמת עד כה תקין, מקווה שיתר הבדיקות גם יצאו תקינות
    לפעמים הלחץ והחרדה גם יכולים להשפיע על לחץ הדם ולהעלות אותו, תנסי בכל זאת להרגע
    כל פעם שאת נכנסת ללחץ תחשבי מחשבות חיוביות על המתנה שגדלה בתוכך
    מחזיקה אצבעות ומחכה לשמוע בשורות טובות
  • בנות ה-IVF
  • יש לנו בפורום מישהי לא נמצאת פה הרבה, אבל היא סיפרה שגם לה יש לחצי דם גבוהים בהריונות... חוץ מזה כלום, כל השאר בסדר.

אצלי לחץ דם בהריון גם עלה, אבל לגבול התקין והבריא, כי לפני זה היה לי לחץ דם נורא נמוך, אז הכל יחסי...
    הם מפחדים מרעלת הריון בעקרון. כל עוד לא יהיה לך חלבון בשתן ובצקות,
    זה סתם מעקב (וטיפול להורדת לחץ דם) צמוד.

הכל יהיה בסדר!
  • אכן כן הפונדוסקופיה הזאת מסנוורת, יצאתי משם מסטולה עם אישונים מורחבים וראיתי עיגולים שחורים בעיניים לכמה שעות
  • היי..לי בהריון עם הבת שלי היה לחץ דם גבוה אבל היה לי גם חלבון בשתן +4 וגם בצקות ולא רק ברגליים אלה גם בבטן (וזה כואב מאוד באולטרסאונד כשמעבירים את המכשיר על הבטן) יילדו בשבוע 34 בגלל הלחץ דם והחלבון בשתן חששו מרעלת הריון הלחץ דם היה לי 174/140 משהו כזה והמכשיר התחיל לצפצף להם שם בחדר צירים והחליטו ליילד לא לכחת יותר סיכונים..יש לציין שמשבוע 28 הייתי מאושפזת כול שבוע מיום חמישי עד יום ראשון במיון נשים..גם לי עשו איסוף של 24 שעות זה מאשפזים אותך נותנים לך צינצנת פלסטיק ענקית ואומרים לך 24 שעות לעשות פיפי רק בה (יש לציין שעם בטן ענקית כמו שהייתה לי זה היה מאוד אבל מאוד לא נוח)..אגב גם אצלי זה היה הריון ivf אבל לא ניראה לי שזה קשור..תאמיני בטוב מאמי ויהיה רק טוב..שיהיה לך בהצלחה רבה והמשך קל ותקין
  • גם אני מכירה את המצב הזה

הכל יהיה בסדר, חכי ותראי
    פייס: ortal_hori

• מותק, אני לא יכולה להגיד שאני מבינה לגמרי, כי אני מעולם לא עברתי IVF עם כל מה שנלווה לזה.
    אבל אני כן יודעת להגיד שהתרופה הכי טובה זה מצב רוח טוב. מצב רוח מרומם.
    מה עושה לך מצב רוח?
    אילו חברים יש לך שכיף לך להיות במחיצתם?
    אילו פעילויות את נהנית לעשות לבד או עם בעלך או עם חברה?

זה מה שאת צריכה לעשות. בזה את צריכה להתרכז. במצב הרוח שלך.
    אני בטוחה, ממש בטוחה, שכשתנסי להתמקד בדברים שעוזרים לך לשמור על רוגע ומצב רוח מרומם, גם לחץ הדם וכל התופעות האחרות יסתדרו.

תנסי (למרות שזה נורא קשה, אני יודעת) שלא להיכנס ללופ של לחץ דם--> לחץ נפשי וחוזר חלילה.

שיהיה הריון תקין, קל, כייפי והכי חשוב תקין ובריא!!!
  • תודה לכן בנות יקרות על התמיכה ועל העידוד, אני כבר מרגישה יותר טוב נפשית התעודדתי קצת, חיפשתי גם בפורומים על לחץ דם גבוה בהריון, ראיתי שיש הרבה נשים שזה קרה להן ועבר אחרי הלידה.
    שבוע הבא מרתון בדיקות ובעזרת השם אחרי פסח זה יהיה מאחוריי. אני כרגע במעקב אצל הרופא הנשים בקופה,בנוסף לזה גם במרפאת הריון בר סיכון וגם במרפאת ליתר לחץ דם.. נראה לי שאני בידיים טובות
  • לא קראתי את התגובות
    חושדים ברעלת הריון?
    אם כן לי היה ולחץ דם זה חלק מהסימפטומים של רעלת, לי היה גם חלבון וגם בצקות נוראיות בנוסף ללחץ דם ואני הייתי בת 23!!!!!
    תקשיבי הכל בסדר
    תדאגי לקחת את הכדורים או מה שנתנו לך
    תנוחי הרבה
    תשתי הרבה
    ותאמיני הרבה והכל יהיה טוב

• לא חושדים ברעלת הריון, לא נמצא חלבון בשתן ואין בצקות ברגליים, זה הדבר הראשון שבדקו.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה