אולי אני קוקו? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • חזרתי הרגע מסקירת מערות מאוחרת.
    הכל תקין. מנח רוחבי, שיליות קידמיות. משקל העוברים- הראשון 582 גרם והשני 536 גרם.
    ואז הוא אומר לי שהתאומים בשקים נפרדים ויש מחיצה דקה ביניהם.
    עד עכשיו הבנתי מרופא הנשים שלי (שבעבר גילו דופק עובר 1 בשבוע 8 ובשקיפות עורפית שבוע 12 גילו שיש לי 2 עוברים) שיכול להיות שהעובר השני התפתח מאוחר יותר ושהתאומים בשילייה אחת עם מחיצה מאוד דקה ולכן יש חשש שאחד חי על חשבון השני...
    הרופא הסתכל עליי כאילו נפלתי מכוכב אחר ואמר שאפשר לכתוב עליי ספר.
    הוא הסביר שבגלל שיש מחיצה אפילו עם היא דקה אז זה אומר 2 שיליות. בשילייה אחת יש חשש שהעוברים יחנקו מחבל הטבור של אחיו.
    צריך רק לחייך!
10 תגובות
עמוד 1
  • תאמיני לי את לא קוקו בכלל!!!!לפעמים הרופאים מסבירים לנו משהו אחד ואנחנו מבינות משהו אחר....או אפשרות ב:לא הכול רופאים יודעים!!!!!
    מזל טוב ..שיהיה לך הריון קל ותקין עד הסוף.
    וד.א תאומים זה דבר מדהים
  • את לא קוקו, זה קורה הרבה...
  • ממש לא קוקו, כנראה שהרופא שלך לא ידע להסביר את עצמו טוב או פשוט לא ידע על מה הוא מדבר באותו השלב...
    בכל מקרה, ברוך ה' שהכל תקין ומי ייתן וימשיך ככה!

• ממש לא קוקו...
    את יכולה לדעת מה שהסבירו לך... לימודי רפואה הוא למד לא את, והרופא הוא שצריך להסביר בברור, הבעיה שלא תמיד יש להם סבלנות ו/או שהם פשוט שוכחים לדבר איתנו במושגים שגם מי שלא למד רפואה יוכל להבין....
  • מה זאת ההתנשאות הזאת?
    shira

• תודה בנות. לא ידעתי איך לאכול את המידע הזה.
    צריך רק לחייך!
  • 2 שקים נפרדים זה אומר שהם לא זהים.
    הריון עם תאומים זהים הוא בסיכון יותר
    בכל מצ ב בהריון תאומים יש סיכוי שאחד גדל על חשבון השני לכן עושים מעקב יותר צמוד של הערכת מישקל לבדוק שאין אחד גדול יותר משמעותית.
    והרופא הזה[

• דווקא אמרו לי שהם זהים, בגלל שהמחיצה ביניהם מאוד דקה.
    צריך רק לחייך!
  • וואי זה באמת נשמע מסובך...
    כי אם גילו את השני בשבוע 12, אז זה הגיוני לי שהם זהים. כי ככה זהים נוצרים
    פתאום בן אדם אחד מתחלק לשניים (שזה הזוי בפני עצמו חחח)
    אבל האם יש סיכוי שהראשון (זה שראו) פשוט הסתיר מאחוריו את השני? ואז זה יכול להיות
    גם זהים גם לא זהים...
    גם אני יודעת שקובעים לפי שילייה, והתאום הזהה מתחבר לאותה שיליה של אח שלו
    כי הוא כבר בתוכה, כי הוא בעצם היה לפני רגע חלק מאח שלו.
    אז כשאומרים זהים עם מחיצה, למה הם מתכוונים? מה זאת המחיצה הזאת בתוך השיליה? ממה היא?

אז עשיתי גוגל:
    ומסתבר
    יש ארבעה סוגים של תאומים זהים:

* עוברים שהתפצלו עד שלושה ימים מההפריה. הם יהיו נפרדים לחלוטין, ולכל עובר תהיה שליה עצמאית בדומה לעוברים לא זהים.

* עוברים שהתפצלו בימים 3-8 לאחר ההפריה. קבוצה זו מהווה 70% מהתאומים הזהים. במקרה כזה הפיצול בין העוברים הוא כמעט מושלם ומפרידה ביניהם מחיצה דקה, אך לא קיים פיצול מלא של השליות. מרבית הסיבוכים הקשורים להריונות תאומים זהים מופיעים בקבוצה זו.

* עוברים שהתפצלו בימים 8-12 לאחר ההפריה. רק כ-1% מהתאומים הזהים שייכים לקבוצה זו. במקרה זה יהיו שני עוברים נפרדים אך לא תהיה ביניהם מחיצה והם יהיו בעלי שליה אחת. לקבוצה זו פוטנציאל לסיבוכים מעצם היותם באותו שק הריון ללא מחיצה ביניהם, כמו למשל שחבל הטבור של האחד ייכרך סביב חבל הטבור של השני, ולעתים יגרום למוות.

* במקרים נדירים, כאשר עובר אחד מתפצל לשני עוברים לאחר היום ה-13 להריון, פיצול של גוף העובר איננו שלם וכתוצאה נוצרים תאומים "סיאמים".
    מפה:
    http://www.haaretz.co.il/misc/1.1429472
  • א כניראה התאומים שלי שייכים לקבוצה של 70%.
    בעוד כחודש יש לי תור של רופא. אשאל אותה לבירור העיניין.
    צריך רק לחייך!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה