היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
ילדתי לפני שבוע- בת! אחות ליודי מתוק שהיום נהיה בן שנה!!!!
מה דעתכן...? האם תינוק בן שנה מבין שאחותו בת השבוע לוקחת ממקומו? אני לא יודעת איך לגרום לו לקבל אותה... הוא פשוט מתעלם ממנה!! מקרבים אותה אליו והוא במקרה הכי טוב מעיף עליה את היד, במקרה הרגיל- מסיר את מבטו וממשיךבעיניינו הוא לא מפתח איתנו שיח עליה, כל פעם שאנחנו מדברים איתו על "בובה" הוא לא מתייחס. (על כל שאר הדברים מגיב בהתלהבות/עצבים- לפי העניין.. פה הוא פשוט מתעלם, למעט פה ושם...) כיום אני אצל אמא שלי כך שהאחים מעסיקים אותו ומפנקים אותו עד שהוא שוכח ממני ופחות שם לב לנוכחות התינוקת ... אגב, הוא נידבק לאמא שלי כמו מאוהב ואליי הוא פחות מתלהב לבוא. הוא גם היה אצלם בימים ששהיתי בבית החולים... מה דעתכן על המצב? איך אתן למתוק שלי את ההרגשה והידיעה כי תמיד בני אהובי ושאני אמא שלו ולא אמא שלי.. ואיך אגרום לו להקשר לתינוקת החדשהבאהבה ולא ביריבות? אני כל כך אוהבת את שניהם, וכל כך קשורה אליו שאם היה יודע כמה...
אגב, היום למשל הוא יותר חיפש אותי.. תבינו, אני שמחה שהוא קשור לאימי ואוהב אותה כל כך, אבל פוחדת שהוא מרגיש שבגדתי בו או ששכח שאני אמא שלו.. :(
מחכה לתגובתכן... כולנו הילדים של אבא בשמים
14 תגובות
עמוד 1
מזל טוב מתוקה!!!!!!!!!! חשבתי עלייך. איזה כיף שחזרת עם בשורה כזאת. תגדלו את הבובה בנחת
שלום לך, גם אצלי הפער הוא שנה ו-4 חודשים והרגשתי בדיוק אותו הדבר לפני כחודש וחצי כשילדתי. המדיניות שלנו היא לא לכפות את מיקה (הגדולה) על אחותה התינוקת זה קורה לבד עם הזמן. בהתחלה הרחקנו רוב הזמן את הבנות. בעלי היה עם מיקה ואני עם מיכל, ואחרי כשבועיים התחלנו להסביר בקול שמיכל היא תינוקת והיא זקוקה כל הזמן לאוכל והשגחה התחלנו לקרוא למיקה : ״גדולה״ ולמיכל ״קטנה״ אחרי כחודש מיקה כבר התחילה להתעניין במיכל הרשיתי לה לעשות למיכל דיגדוגים ברגליים, אחרי זה ליטוף (רק להרגיל לא בראש ולא בגוף אלא רק ברגליים) ואחרי זה נשיקה ולאט לאט הן מתרגלות אחת לשנייה לי אישית היה חשוב לשים אותן יחד בחדר ולכן מגיל שלושה שבועות מיכל עברה לחדר של מיקה והיום בבוקר כבר שמעתי את מיקה קוראת לעבר מיכל דבר ראשון כשהיא התעוררה... בהצלחה!!!
מזל טובבבבב פייס: ortal_hori
אז.......
מזל טוב!!!
קודם כל המון מזל טוב, גם על הולדת הבת וגם ליום הולדתו של הנסיך
תודה לכן! אתן כל כך מקסימות ועוזרות!!
שמה בישראל שירה היא נולדה כ3300
מלאכית קטנה. קופי של אח שלה. כולנו הילדים של אבא בשמים
היי מזל טוב- אני זוכרת שעקבתי אחר ההיריון הראשון שלך ועכשיו אחרי שחלפה לה השנה במהירות את חוזרת עם בשורה משמחת על התרחבות המשפחה. בעניין השאלה שלך אתאר לך מה קורה אצלי. ההפרש בין הבכור לשנייה הוא עשרה חודשיים וחצי ובין השנייה לשלישי הוא שנה וחודש וחצי. שמואל הבכור כבר שמע את השם של אחותו לפני שנולד ונתתי לו להרגיש את הבטן- אני מאמינה שהוא ידע לקשר, אבל בהחלט כבר הכיר אץת השם שלה וביום הראשון שנולדה אמרתי לו את שמה והוא כבר קרה לה - גליה (פשוט לא האמנו שבגיל כזה הוא ישר יקרא לה בשם ובכלל יצליח להגיד מילה כזו). הקנאה לא באה ישר היא הגיעה עם הזמן ואיתה גם רגרסיות וחיקוי של פעילויות והתנהגויות של אחותו, באיזשהו שלב הוא גם דאג להחטיף לה פה ושם. כשאח שלו נולד הגיעה הקנאה האמיתית, אמנם במינון נמוך, אבל בהחלט נראתה בהתנהגותו קנאה. בכל פעם כשגליה התעוררה משינה הוא חיבק אותה חזק ובהתלהבות. הוא דאג להציג אותה בפני כל מי שנתקל בו- הוא עושה את זה היום לשני אחיו. הוא דיווח לי כשהיא בכתה ועוד הרבה דברים שמוכיחים אחוות אחים. גליה שהיתה בת שנה וחודש וחצי שאחיה הקטן נולד שמחה מאוד ורק בחודשיים שלושה האחרונים התחילה להראות קנאה אפילו יותר בולטת מזו של אחיה- אבל עדיין ברמות נסבלות. שניהם מקבלים באהבה גדולה מאוד את שחם הקטן- אבל לצערי הם מחטיפים לו לא מעט וכן מחבקים חזק מידי. בגדול ההפרשים הללו טובים מאוד ליחסים בניהם יש להם אהבת אחים גדולה זה לזה, דאגה ואכפתיות והקנאה באה אח"כ. יש גם חסרונות בהפרשים קטנים של מגבלות חלוקת הזמן , ההתניידות וזמן האיכות איתם. אם לא הייתי עוברת את ההפלה- היה נולד להם עוד אח או אחות בסוף מאי........ אני ממליצה בחום על הפרשים קטניםוגיליתי באמצעות המשפחה שלי כמה טוב ויפה לראות את האחים יחד, מדברים בניהם, מחבקים זה את זה דאגים אחד לשני, רוקדים יחד ועוד הרבה דברים מלבבים!!!!
שם מושלם
שירה-איך קראו לך.????
שיר
ואהו לילך... את ממש נישמעת אמא לביאה... מתי עקבת אחר ההריון שלי? לא הבנתי איך בדיוק:)
ואני עכשיו אומרת: דיי, עכשיו הפסקההההה אבל רק ה' יודע מה יהיה :) אולי אתחרט :)
אני מודעת ליופי שבצפיפות, אבל יש לי יסורי מצפון שבאיזשהו מקום הקודם חוטף הרבה משברים מזה.. כולנו הילדים של אבא בשמים
בשעה טובה יקירה!!! גדלו את הקטנה בנחת!
עקבתי אחר ההודעות שלך בפאסיביות כי אני נהנית מהשפה העשירה ומהדברים הנכתבים. מאוד מאתגר לגדל מספר ילדים בהפרשים כאלו - אבל כשנכנסים לשגרה זה פשוט זורם טוב ויפה והתוצאות נפלאות, התוצאות הן דברם שכתבתי לך למעלה. ברור שיש חסרונות וברור שהגדולים מרגישים לעיתים שלקחו את מקומם- אבל אם מחנכים אותם בגישה חיובית שבה כולם שווים, מנסים לתת פידבק לכולם גם רק אחד עשה פעילות מסויימת וכל הזמן לחבק וללמד לחבק- הילדים יקבלו את זה בצורה חמה יותר ומקבלת יותר. כמו בכל משפחה- תמיד תהיה קנאה בין אחים ותמיד יש סיכוי שמשהו ירגיש קיפוח על פני אחר- זה טבעי וזה חלק מההתמודדות בחיים. חמותי ילדה בהפרשים דומים לשלי ולה יש את מבחן התוצאה של 40 שנות הורות ואני מסתכלת על בעלי ועל גיסיי ופשוט מצדיעה לחמי ולחמותי על ההצלחה שלהם. אני חושבת שגידול ילדים מורכב, גם עם ילד יחיד, גם עם כמה ילדים ולא משנה מה ההפרשים בניהם. תני לעצמך ללמוד את המשפחה החדשה שנוצרה תתרגלי אליה, תלמדי איך להתמודד עם ההאתגרים שבה ואל תחשבי על עוד ילד......עד הביוץ הבא....... מזל טוב!!!
ב"ה
מזל טוב!!
בקשר להפרשים אני לא מבינה ההפרש בין הגדול לשני אצלי זה שנתיים וארבע ואי"ה עכשיו יהיה שנה וחצי!
אבל אני כן יודעת לומר לדוגמא שאיתמרי שלי מת על חגי!!!!!!!!!!!!! ברור שהייתה קנאה אבל זה עובר...............................