בבקשה מה אתן אומרות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה נש.????
    אורי שלי בן חמש ורבע ובגן שלו("חיידר" כך קוראים לגן אצל החרדים)
    לומדים לקרוא-ברמה של טקסטים שלמים עם ניקוד.
    לומדים ברמה גבוה מאוד!
    לאורי מגיל קטן היו בעיות בדיבור הגיה-הוא היה מדבר משובש,לא תקין ולא ברור.הלכנו לקלינאית וב"ה עכשיו מבינים את כול מה שהוא אומר אם כי הוא לא מדבר תמיד נכון......
    אם מישהו היה פוגע בו על האופן דיבור שלו וכו מיד הוא היה מסתייג ...הוא ילד שהביטחון העצמי שלו מאוד מאוד חשוב-וכול דבר כזה היה עוד יותר מרחיק אותו מהמטרה......
    משנה שעברה יש לו "רבה"(כמו מורה שמלמד אותיות +קריאה) שמלמד אותם קריאה-והוא מלמד לא כמו שצריך בכלל......אין מודעות פונולוגית יש רק לימוד הברות.אין שיטה תקינה של לימוד!!!!(גם הגננת הודתה לי על זה בפה מלא
    משנה שעברה השגתי לאורי גננת שיח-גננת מתגברת שתעבוד איתו על מה שהוא מתקשה בקריאה-דיברתי איתה עכשיו והיא אמרה לי "נעשה כאן מחדל חמור מצד המורה" אורי הוא ילד מחונן,מקסים,חכם,נבון.לא חסר לו כלום בהכול הוא טוב למעט -קריאה וזה רק בגלל המורה!!!!אולו המילים שלה......
    המורה הזה קרא לה לבוא לראות את אורי -איך הוא משתתף בשיעורים ולהראות לה שהוא כנראה בעייתי שהוא לא משתתף הוא חולם ,,הוא לא יודע וכו-והגננת שיח הזה אורמת לו אין מצב !!!!אורי ילד חכם אין לו שום בעיה-
    בקיצור היא נכנסה לכיתת לימוד והיא אומרת לי "מה אני יגיד לך-מחדל!!!!! אורי יושב בשורה רביעית מאחרוה על הלוח רשום מלא כיתוב של מילים-הוא לא בענינים והוא כמבון לא משתתף וזה סוג של שרשרת לא יודע-לא משתתף-המורה לא מקדם-הילד חא מתקדם-אין לו חשק-אין לו התקדמות-רמת הידע שלו נמוכה בהרבה מכולם!!!!
    אז הגננת שיח אורמת למורה "למה אורי יושב מאוחרה?" אז הוא אומר לה "כי ככה הא בחר" ברורררררררררררררר שככה הוא יבחר! את לא מקדם אותו לא נעים לו להיות מקדימה הוא מעדיף להיות בסוף כי הוא לא בענינים ושלא יראו את זה.......
    הוא אף פעם לא קרא לו ללמוד אותו ביחידות(לעומת אחרים שכן) הוא מזלזל בו.והילד מרגיש!!!!!!
    אז היא אמרה לו תזמין אותו להתפלל להיות חזן-איך שהוא ניגש היא אומרת הילד היה משהו אחר לגמרי-הרגיש טוב עם עצמו!!!!היא הראתה לרבה כמה הוא טעה!!!!!!!
    למי לפנות???????על המורה זהה אין שום פיקוח.
    מה לעשות??????
8 תגובות
עמוד 1
  • אני יכולה רקצ לתת
  • מה זאת אומרת אין פיקוח???? הוא
    לא חייב בפיקוח של משרד החינוך????
    אני לא מהמגזר הדתי ולכן אין לי מושג לבי הירארכיוית במוסד התורני- אבל אני מציעה לך לפשפש בגוגל ואולי תמצאי תשובות.
    בנוסף הייתי מציעה לך לדבר עם ה"רבה" על הסוגייה הזו ולבקש ממנו ליזום פעילויות מוטיבציה חיצוניות לילד- הוא הרי מחוייב לזה מעצם היותו איש חינוך (כן חינוך...או לפי איך שאמורים לקרוא לו).
    אולי תדברי עם הילד ותנסי לבקש ממנו להיות יותר קשוב בכיתה ואולי אפילו ע"י חיזוקים חיוביים ואפילו מתנות בכל מספר הצלחות לא קבוע.
    חבל לחכות ולהרחיב את הפער.
    בהצלחה!!!

• אין פיקול כי זה לא מוסד ממלכתי אלא מוסד פרטי!!!!
    אנחנו משלמים על כך המון כסף כי אין סבסוד מהמדינה ולכן אין םיקוח בקיצור כול אחד כמעט אחראי לעצמו!
    אני יכולה לפנות למנהל הבעיה היא שפתאום המנהל עזב והוא היה אדם מקסים!!!ועכשיו החדש אין לי שום קשר אליו ובכלל אין לו בקושי קשר עדיין להורים וכו'.
    אני כ"כ כועסת על הרבה הזה!!!!כ"כ שאין לכם מושג-למה הוא רק מפאר את ההצלחות שלו??למה הוא לא מדבר עם ההורים מידע אותם?שואל מתייעץ?למה הוא לא מתאמץ?מה אנחנו לא משלמים לו מספיק?????.
    ובכלל שיטת הלימוד שלו כ"כע גרועה!!!!!למה??????
    עצוב לי על הילד שלי שצריך לעבור את כול זה.....!כ"כ משפיל!
    והוא שיש לו בטחון עצמי כ"כ גבוה לא אומר מילה!!!!
    אני בוכה!!
  • אם זה פרטי הכי טוב להעלות את הבעיה מול כל ההורים או לפחות לרמוז לו על כך שיידע שהוא מסכן את עצמו בנטישת תלמידים. אם הוא מתעלם מדברים כל כ חשובים וכל כך מהותיים פשוט תוציאי את הילד- את הרי משלמת את מיטב כספך כדי לקדם את הילד ולא כדי שיתעלמו ממנו. אני בטוחה שתמצאי לו מסגרת טובה עם צוות מסור יותר.
    ורגע..... אפילו שהגן פרטי הוא חייב להיות בפיקוח הגנים הפרטיים- תבדקי את העניין- אם כן תוכלי למצוא אוזן קשבת לדילמות שלך.
    אני חושבת שאם אין פיקוח לא כדאי לשלוח ילד ללמוד שם.
    מקווה שכבר היום תבקשי להיפגש עם המורה המדובר ולטפל בעניין.

• מה אם בעלך ידבר איתו פנים אל פנים ויבקש לתת יותר יחס וצומי ולשבת מקדימה
    ושאתם רוצים מערכת של שיעורים שישב איתו פרטני?
    לדרוש את כל זה מהמורה עצמו?
    להגיד לו ש"יעזור" לכם להרים אותו ברמה. להציק ולנדנד למורה הזה שישקיע בילד?
    ואם המורה הזה לא יבין את בעלך כמו שצריך, אז אין עוד "חיידר" באיזור שאפשר להעביר?
    כי באמת חבל ככה לתסכל ילד בהתחלה כשרק לומדים לקרוא...זה אמור להיות כיף בשביל להמשיך...
  • מיצי-אפשר ואפשר לדבר איתו -אבל לדעתי זה כבר מאוחר מידי.הילדים שם לומדים בקצב מטורף והם ברמה של קריאה של טקסטים שלמים ואנחנו מאוד!!!!! רחוקים מזה...עוד מעט כיתה א והילד לא בכיוון בקושי.
    אני לא יודעת מה לעשות????
    אנחנו ננסה לקדם אותו כמה שיותרבתקופה הבאה ולתת לו את כול הכלים.....אבל השאלה אם עכשיו אני לא יצטרך לטפל הבבעיה הרגשית שלו קודם

• שבעלך ידבר עם המורה הזה ויסביר לו, בנימוס, שהיחס המפלה הזה לא מקובל.
    ושיתן לו את הדוגמא של המקרה האחרון שאורי היה חזן והצטיין מאוד בקריאה.
    בסופו של דבר לדעתי הרב צריך להבין שהצלחת בודדים בכיתה של הילדים בסופו של דבר מובילה להצלחת הכלל.
    אם הוא משקיע בכולם או לפחות ברוב הילדים וחלק מהם מזניח אז הם בסופו של דבר יגררו את כולם לפגר בחומר כי הם כל הזמן יצטרכו עזרה והכוונה.
    בנוסף, אין סיכוי נגיד שבעלך ישב עם אורי בשעות הערב ויעזור לו קצת במה שהוא מתקשה? עד שהוא יתפוס את העניין בעצמו?

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה