רפלקס מציצה בתינוק בין יומו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות, הרגע חזרנו מביקור חברים שהשבוע נולד להם ילדה ואין לתינוקת רפלקס מציצה. שמים לה בקבוק או פטמה בפה והילדה פשוט לא עושה כלום. מה שאומר שכבר 48 מרגע שנולדה היא לא אכלה כלום.
    כרגע היא בהשגחה מלאה בחדר תינוקות אבל מה הפתרון לזה? איך מלמדים תינוק למצוץ? הרי זה אמור להיות רפלקס.

פתאום חשבתי על הילדה שלי שאמור להוולד עוד שבועיים בעזרת השם ומה אם גם לה לא יהיה את הרפלקס??????

9 תגובות
עמוד 1
  • אני לא ממש מבינה בזה למרות שיש לי 3 ילדים...האחרון שלי נולד שבוע לפני הזמן בקיסרי מתוכנן אז לא היה לי חלב והוא לא ממש ידע לינוק והאחות אמרה לי להשמיע לו קולות של יניקה בזמן שהוא מחובר לציצי לאכול.
    לדעתי זה נדיר ואת לא צריכה לחשוב על מה יקרה אם...כי לא תגמרי עם זה.
    דבר שני אני מאמינה שברפואה של ימינו אפשר למצוא פתרון להרבה דברים וזאת נשמעת לי בעיה ״קלה״ יחסית.
    מקווה שהתינוק ישוחרר בקרוב
  • בעיקרון לתינוקות כן יש רפלקס מציצה

אחרי שאישה יולדת מביאים לה את התינוק והיא מניקה קצת.. אני הנקתי אותה כשעה אחרי הלידה, האחיות הביאו לי אותה

אל תדאגי, לכל התינוקות יש רפלקס

האמת שלא שעתי על תינוק שאין לו רפלקס. הם צריכים לשאול רופא אם כך..
    תאמיני לי שהתינוקת לא תישאר רעבה

לפני לידה יש המון חששות ופחדים. אל תיכנסי לזה יהיה בסדר בע"ה השם
  • תודה על התשובות בננות. נקווה לטוב

• לא יודעת בדיוק לגבי רפלקס מציצה, למרות שיש לי 3 ילדים אך יודעת בוודאות שילדים שלי ב24 שעות ראשונות אחרי הלידה, אפילו יותר שעות פשוט לא אכלו ולא כי לא היה רפלקס אלא לא היה להם צורך באוכל. גם דבר חשוב משקל של ילדה, אם תינוקת קטנה אז די קשה לה למצוץ, כי ליניקה צריך הרבה כוח, זו עבודה די קשה עבור תינוקות ועוד במיוחד לתינוק במשקל נמוך ( אומרת את זה מנסיון, הבן שלי נולד מאוד קטן והיה לו קשה למצוץ), אז אולי פשוט התינוקת לא רעבה ואין לה צורך במציצה. קשה להאמין שאם באמת היתה בעיה הרופאים לא היו שמים לב. כמו כן, בטוחה שאם לא מדובר בבעיה רפואית, ברגע שילדה תהיה רעבה היא תוכל, אם בין זה ציצי או בקבוק
    בהצלחה
  • מוזר
    פייס: ortal_hori

• תינוקות צריכים להפעיל את רפלקס המציצה מיד לאחר הלידה.
    הם כן אוכלים בשעות הראשונות לחייהם וחלב האם מותאם בדיוק לצורך כך (הקולסטרום הידוע). מה שכן, הם לא צריכים הרבה. הם יונקים ממש מעט וזה מספיק להם כי הקיבה שלהם עדיין לא מפותחת. מכאן גם כל הלחץ שעיתים מפעילים לדחוף לילד בקבוק תמ"ל, פשוט כי לא מבינים שהתינוק שכרגע נולד לא צריך יותר מכמה CC בודדים.

לגבי התינוקת הספציפית, אי אפשר לדעת במה בדיוק מדובר אבל מה שחשוב זה שאת לא תילחצי. גם אם יש בעייה עם היניקה שלה, אני בטוחה שזה לא משהו שהרפואה לא יודעת לפתור.
  • אני נתקלתי כשילדתי באמא שבכתה המון כי לילד שלה לא היה את הרפלקס הזה.

לא שיחררו אותם עד שהוא ידע לינוק.
    אמא שלי ראתה אותה ואמרה לה כשהיא מאכילה את התינוק להחזיק לו עם האצבע על הלחי שלו שיידע שהוא צריך לינוק אם את מבינה את הכוונה ואכן זה הצליח

• אז אני ראיתי תינוקת כזו בתינוקיה בהתנסות ...הביאו לה קלינאית תקשורת (הם מטפלים בכל מה שקשור בפה ) בנתיים האכילו אותה בזונדה ....לא כל הילדים נולדים עם רפלקס מציצה -פגים לפשל לפני שבוע מסויים אין להם רפלקס מציצה ואז הם אוכלים דרך זונדה . אין לך מה לדאוג זה מצב מאוד נדיר -וחבל שאת מכניסה לעצמך סרטים לראש .תחשבי חיובי יהיה חיובי
  • יש הבדל בין תינוק שלא מצליח לינוק
    לבין תינוק ללא הרפלקס

שגיא שלי היה בן חודש היה לו חום גבוה
    הלכנו מיד למיון
    והדבר הראשון שבדקו ושחזרו ובדקו כל מס׳ שעות זה את רפלקס המציצה
    לדברי הרופאים אז
    העדר ברפלקס יכול להעיד על בעיות נורולוגיות

מקווה שזה לא המצב
    בהצלחה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה