-
אורטל יקירתי אין ספור פעמים היה לנו פה דיון על הנושא יש פה בנות שבהינף יד ביטלו את הבדיקה הזאת - לדעתי בצורה חסרת אחריות
מבחינתן אם הרופא לא אומר זה לא הכרחי
פעם לפני שנים רבות כשעוד לא היה חוק בריאות ממלכתי מילה של רופא היתה קדושה- אנחנו החולים היינו כלי על לוח שחמט
היום אנחנו הקובעים ולא הרופאים - אף אחד לא יכריח אותי לעשות או לא לעשות בדיקה!
אני ב2 ההריונות דרשתי את הבדיקה הזאת ולא עשו לי שום בעיות (רק שאת שתיהן ילדתי בסוף בקיסרי אז לא היה צורך)
מה אני אגיד לך מקווה שבנות יתחילו להתעורר כי דבר כל כך פשוט יכול להיות כל כך מסוכן ולהיפטר לחלוטין בקלות
-
גם לי לא היה מושג !
הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
-
אם זה כזה חשוב ומסוכן אז למה הרופאים לא עושים את זה כחלק משאר הבדיקות ?
אני בהריון הקודם שאלתי והרופא אמר לי שלא צריך ... קיבלתי את הרושם ממש שהוא אמר לי שזה קשור למי ששכבה הרבה וטיילה בין בחור לבחור ולא נזהרה ..(ברור לי שזה לא מדוייק ואולי אפלו לא זה אבל בזמנו ככה הבנתי ממנו)
ולכן לא עשיתי .
-
מיכל, מן הסתם מבעלך לא נזהרת... אבל לא חשבת לבדוק למרות הרושם מהרופא
שזה מועבר ביחסי מין.
אז זה לא משנה מה הסיבה, כדאי לעשות
-
מיכל זה לא עולה כסף לא כואב וגוזל דקה מזמנך - אז למה לקחת סיכונים????? תנו לי סיבה אחת הגיונית
חוץ מהרופא אמר לי שמבחינתי אין בזה טיפה הגיון כי כל אחת שמעה מהרופא פעם משהו ובילה אותו בהינף יד
-
אני לא מוותרת על הבדיקה הזאת! בעיניי היא חשובה כמו כל בדיקה
אחרת בהריון...לא לוקחת סיכונים!
-
אורטל ושאר הבנות,
תודה על העלאת המודעות לנושא.
לא היה לי מושג מהבדיקה הזאת ואבקש לעשות אותה בתור הקרוב
-
אורטל ושאר הבנות,
תודה על העלאת המודעות לנושא.
לא היה לי מושג מהבדיקה הזאת ואבקש לעשות אותה בתור הקרוב
-
אלינורי, הכי כדאי לעשות את הבדיקה בתשיעי,
כי היא תקפה רק לחמש שבועות! תבקשי בשבוע 37 - הכי טוב!
-
סיון לא עשיתי כי הרופא אמר לי שאין צורך .
סמכתי עליו שהוא יודע על מה מדובר
מה , פתאום לא מפחדים מתביעות?
אני שואלת אותו על זה, הוא אומר שלא
ופתאום יש לי ..
הם לא חוששים שיבואו ויתבעו אותם?
-
מוזר ביותר שיש רופאים שאומרים שלא צריך לעשות. הרופא שלי הדגיש שזו בדיקה חשובה מאד. עשיתי אותה אבל בסוף ילדתי בקיסרי...
-
אולגה צודקת (כרגיל
פייס: ortal_hori
-
הייתה פה לפני כמה ימים מישהי ששייכת למכבי ששאלה על הבדיקה הזאת ואני לא מוצאת את ההודעה.
אז בשביל אותה אחת אני רוצה להסביר שבדיוק מצאתי כתבה על החיידק הזה בעיתון הורים לילדים של חודש ינואר.
והנה הכתבה:
חיידק GBS נחשב לא מזיק, עד שהוא פוגע קשות ביילודים שנדבקו מאמם בזמן הלידה. בבדיקה פשוטה תגלי אם את נשאית שלו.
GBS הוא חיידק סטרפטוקוקוס מקבוצת B. הוא שנחשב כחיידק תמים, אולם הוא משתנה כאשר מדובר ביילודים ותינוקות רכים, שעלולים להדבק במהלך הלידה ולחלות במחלה קשה. הוא אף יכול לגרום להם אלח דם (ספסיס) - זיהום שבמצבים מסויימים עלול להיות קטלני.
"בשנת 1995 בארצות הברית גרם החיידק לשיעורים גבוהים של אלח דם ביילודים. תינוק שנדבק בחיידק בזמן הלידה הוא פגיע מאוד, שכן עם הזמן החיידק עלול לחדור לרקמות גופו, והמחלה תתחיל להתפתח ותופיע בימים הראשוניםלחיוו ועד גיל 3 חודשים", אומר ד"ר יורי פרליץ, מבית החולים פורייה ואחד המומחים באתר ZAP DOCTORS.
"מאפייני המחלה הם רפיון שרירים או מתח גובר של השרירים. קוצר נשימה, דום נשימה, קושי בשמירה על חום הגוף או לחלופין, חום גבוה, קושי בהאכלה, התכווצויות, הפרעה בקרישת דם ואף מוות", אומר ד"ר פרליץ.
לאחרונה יזם המרכז האמריקני לבקרת מחלות תוכנית מעקב ובדיקות סקר של נשים הרות לאיתור החיידק, כדי להקטין את שיעור אלח הדם ביילודים שנדבקו בו. התוכנית אומצה על ידי האגודה האמריקנית למיילדות וגינקולוגיה והאגודה האמריקנית למחלות ילדים, והופצה בכל רחבי ארצות הברית כחוק פדרלי. עקב כך ירדו פלאים שיעורי התחלואה והתמותה של יילודים.
בשנת 2000 ירד שיעור מקרי אלח הדם על ידי החיידק ב 65%.
למרות הנתונים המרשימים הללו בארצות הברית, טרם אומצה התוכנית על ידי משרד הבריאות בישראל. לדברי ד"ר פרליץ, הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבישראל בשכיחות של נשאיות החיידק עומדת על 15%-40% בארצות הברית.
"אבחון החיידק כרוך בבדיקה פשוטה ויעילה", אומר ד"ר פרליץ. ניתן להשתמש במערכת ה-GENEXPERT, המעניקה אבחון מהיר ומדויק של הימצאות החיידק בנרתיק. ניתן גם לקחת תרביות מהרקטום או מהנרתיק של האישה בשבועות 35-37 להריון כדי לדעת על הימצאות נחיידקבמקומות אלה. במידה שהאם מאובחנ כנשאית של החיידק, טיפול אנטיביוטי עשוי לצמצם מאוד את הסיכון שהעובר יידבק בו בזמן הלידה.
אפשר לתת אנטיביוטיקה ליולדת?
"לא כל תינוק שנולד לאם נשאית יחלה. אבל קיים סיכון להדבקה שאין למנוע אותה. נשים נשאיות יקבלו טיפול אנטיביוטי שיקאין משמעותית את הסיכון להדבקת התינוק. הטיפול ניתן כארבע עד שש שעות לפני הלידה, ולפיכך צריכה היולדת שהיא נשאית GBS לעדכן את הצוות הרפואי.
"מומלץ מאוד לכל אישה הנמצאת בקבוצת הסיכון להסכים לקבל את הטיפל, כדי לצמצם את הסיכויים להתפתחות אלח דם אצל תינוקה הרך".
צריך רק לחייך!
-
לא הכרתי את השרשור שצרפת ואני בהחלט מזועזעת..
מסכימה עם כל מילה ומה אכפת לעבור עוד בדיקה קטנה?!
אני חושבת שהיא ממש חשובה והכרחית...
-
מוזר מאוד התרופה דווקא נכללת בסל התרופות
עשיתי אותה היום בבית לפי ההסבר שהרופא נתן לי
ובבוקר הלכתי לבדיקות דם ילד עם ההפנייה של המשטח
[/center]
-
וכמובן שאין מצב שהייתי מוותרת עליה!!
[/center]
-
אני נגד בדיקות מיותרות אבל את הבדיקה הזו, אני חושבת שצריך לעשות.
החיידק הזה (סטרפטוקוקוס) נמצא בשכיחות גבוהה יחסית אצל נשים (שתי חברות שלי שילדו לאחרונה התגלו כחיוביות לנוכחות החיידק) והטיפול די קל, אם יודעים על הימצאותו (אנטיביוטיקה בלידה).
אני ביקשתי מהרופא וקיבלתי ערכה לביצוע בבית. כל שעליי לעשות זה לבצע את הבדיקה ולמסור את המבחנה למעבדה. זו בדיקה לא פולשנית, לא כואבת וכדאי מאד לבצע אותה.