היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
אצלנו קוראים את ההגדה בד"כ לפי תור, ז"א כל אחד קורא קטע לפי הישיבה בשולחן. בחלק הראשון (לפני האוכל) עוד מקפידים ושרים, אחרי האוכל הכל הופך להיות חפיף.... לא בכל שנה מסיימים את ההגדה....... מחביאים את האפיקומן כל שנה, מאז שאני קטנה
אצלנו גם זה סביב השולחן אבל אם עושים את הפסח עם האחים של אמא שלי יש אחד דתי... אז אחרי כל קטע שקוראים יש הסבר לילדים הוא טורח להסביר.. למרות שהבן דוד הכי קטן כבר בן 17 כאילו הלווו סע... דוד אחר מקפיץ כמה עמודים קדימה בכל הזדמנות זה מאוד משעשע.. סה״כ צחוקים וכיף כי כולם משתתפים..
אפיקומן ... מחביאים אבל אף אחד כבר לא מחפש... אולי עוד כמה שנים שהילדים שלנו יגדלו נחזור לזה..
ורק הדוד הדתי ומשפחתו ממשיכים אחרי האוכל.. אנחנו נשארים בשולחן מפטפטים וכו׳ בשביל הנימוס
חג שמח לכולן!
בדר״כ אבא שלי קורא את הרוב ואז יש סבב שכל סועד בשולחן קורא חלק...
בוודאי! ממשיכים לקרוא! קוראים ה-כ-ל-!
ברור שיש אפיקומן, זה החלק הכי מצחיק בליל סדר!
שרים כמו שצריך,כולם ביחד.
אצל משפחתי קוראים בתורות אפילו לילדים הקטנים נותנים משפטים אחי הקטן מבסוט
בד"כ קוראים עד האוכל ואחכ ממשיכים רק עם השירים . לא מחביאים אפיקומן בשנים האחרונות כי אין ילדים קטנים.... ומי שקורא זה כולם ביחד לפי פיסקה, עמוד או רצון .. וכשרעבים - אז מי שקורא הכי מהר - נבחר!
אצלנו זה תלוי באיזה צד עושים.
בצד של בעלי דודה שלו וסבתא שלו דתיות אז קוראים הכככככל כולל פרשנויות ודיונים פילוסופיים.. בצד שלי בעיקר שרים ואוכלים... חחחחחח ולא ממשיכים אחרי האוכל.
אפיקומן - ברוור שמביאים. עומר היום בבוקר אמר לי שמחר יש את ליל האפיקומן... הוא ביקש שנגיד לו ולדור "חם - קר" וביקש שאם אחד מהם מוצא אז גם השני מקבל מתנה... וגם הכניס את האחיינית שלי לתוך ההסכם...
אצלנו יהיה שולחן הומה, ברוך ה׳ פייס: ortal_hori
אצלינו מאוד מקפידים וכל הסדר עובר ממש יפה ומרתק עם סיפורים ממש יפים על כל מה שהיה במצריים ובמדבר.
מי קורא? זה הולך בתורות. התפקיד של הגברים...
ממשיכים לקרוא הכל והגברים יושבים עד השעות הקטנות של הלילה בסיפורים ומעשיות... הילדים נכנסים כמובן לישון.
יש אפיקומן והפרס מאוד מושקע...
שרים את השירים והכל עובר בקפידה וכשורה
אני מגיעה ממשפחה דתית אז לא 'מחפפים' אצלינו. חג שמח וכשר