סקר.. ילדים סביב שולחן חג.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות יש משהו שקצת מטריד אותי.. זה קורה תמיד אבל אני אתן דוגמא על אתמול..היינו אצל המשפחה של בעלי בחג אני והקטן ומהרגע שהתיישבתי הוא פשוט לא נח... כל שניה הופך דברים על השולחן , מתפתל , מתלונן, יורד לרצפה רץ למדרגות וכו ואני כמובן אחריו.. לעומת זאת כל יתר הילדים בגילו שהיו שם ישבו על אמא/אבא שלהם די בשקט, לא התפתלו ולא ניסו לרדת ולרוץ.. זה לא עניין של חינוך והסברה כי תאמינו לי אין עוד אמא שמדברת ומסבירה לילד שלה כמוני לגבי דברים, אני אפילו מסבירה לו איך המים מגיעים לברז ואיך נוצרים כלי מטבח וכו׳ חחח אז לגבי הסברה זה לא העניין.. חמותי אומרת שזה כי הוא בן וכל יתר הילדים שישבו בשולחן הן בעצם בנות.. לא מספקת אותי התשובה :[ חח.. אז מה אומרות? מה ניתן לצפות מילד בגילו ? זו התנהגות נורמלית?? ועד איזה גיל זה נמשך ככה?.. אולי זה באמת כי הוא בן?!

חג שמח...
8 תגובות
עמוד 1
  • לא קשור למין הילד בכלל קדוא לטמפרמנט לדעתי .
    הילד שלך מטבעו סקרן וחקרן שאוהב לטייל ולהשתובב ...
    יש כאלה יותר ויש כאלה פחות .

האם אלו שישבו איתו הם באותו הגיל כמוהו? זה גיל שרוצים לרדת ולהיות חופשיים !!! ובמיוחד אם זה בית חדש ודברים חדשים .
    אני יכולה להגיד שהדס ילדה עם חינוך ודי ממושמעת
    וגם היא אחרי 10 דקות ישיבה על הברכיים רצתה כבר לרדת
    ונתנו לה .. וזה בית שהיא לא מכירה אז היא
    עלתה במדרגות
    ירדה
    נכנסה לממד
    נגעה בחפצים
    באה אלינו
    הלכה
    רצתה לאכול
    לא אכלה
    רצתה לשתות
    זחלה מתחת לשולחן
    בסדר , שתהנה - כל עוד היא לא מסכנת את עצמה ואף אחד אחר .
    והיתה עוד ילדה בת 4 שהלכה אחריה..

אגב - אני הבאתי לה גם מתנה מהגן חוברת צביעה וצבעים כך שהיו כמה דקות של שקט באוכל מסביב לשולחן וזו היתה המטרה בעצם
    לאכול בצורה נורמלית כמה דקות
    אבל ברורררר שגם זה לא יימשך שעה וזה בסדר
    כי זה גיל כזה ... ולכל אחד טמפרמנט שונה
    אני מכירה ילדים שבכלל לא היו מזיזים אצבע לכייון החוברת צביעה ולכן ההורים צריכים לדאוג להביא משהו שהם יודעים שכן ימשוך אותו לכמה דקות ....

• מיכלוש תודה מאמי :-*
    כן הם היו בערך בגילו , כמה חודשים יותר גדולים אבל לא הבדל משמעותי..
    אני שמחה לשמוע לפחות שהמצב הזה הוא לא בעיה כלשהי.. כי לאחרונה כולם אומרים לי - פוווו וואווו איזה היפראקטיבי!
    ואני גם מרגישה את זה.. הוא יכול להעלות אותי ולהוריד במדרגות בלי הגזמה אולי 20-30 פעם..חחח
  • נראית לי התנהגות נורמלית וחצי

יש ילדים שיושבים בעגלה בניחותא
    ויש ילדים שמה עגלההה מההההההההה???? עכשיו אני רוצה לרוץץץ למה אני פה?!!
    אני תמיד חשבתי לעצמי האם הילדים השקטים האלה שלא זזים מההורים
    והולכים איתם זנב ולא הולכים עצמאית ליד הם בסדר חחחח
    אולי הם רגילים לשבת ולבהות במסך? אולי מגיל ילדות הם יושבים בבתי קפה (ואין להם ממי להעתיק רצון לרוץ במרחבים, כי כולם מסביב יושבים)

הפעמים הבודדות שאנחנו הולכים עם הילד לשבת במסעדה, אז יש כמה דקות שהוא יושב סבבה, ואז מתחילים קוצים בתחת.
    ואני יכולה להגיד לך שהזמן הישיבה מפעם לפעם מתארך! אז אולי זה קשב וריכוז
    שמתארך עם הזמן...
    ובנות הן יותר מהירות ומפותחות לרוב, אז זה מתפתח אצליהן מהר אולי...
  • גם אל תשכחי שכמה חודשים גדולים יותר זה אולי משמעותי ..

לקראת שנתיים הם אחרת - הם מבינים יותר תנאים ... למשל אם תשב כך וכך תקבל כך וכך ..ץאולי עובדים איתם בהבטחות - לכי תדעי

• נראה לי נורמלי מאוד... שלי ישב רבע שעה בערך וגם זה, כי הוא אכל.
    כשסיים לאכול לא רצה לשבת, רצה לגעת בנרות, לזחול, ללכת וכו'....
    יש גם את עיניין השעה לדעתי, תחשבי שבגיל הזה כמה חודשים זה מאוד משמעותי, אולי הם יכולים למשוך יותר מאוחר. כשילד עייף הוא מתחיל להתחרפן ולא מוצא את עצמו

• אצלי אותו סיפור היה אתמול
    היינו כצל חמתי ודקה אחת היא לא ישבה בשקט כמה שהסברתי...
    נכנסת מתחת לשולחן, רוצה לגעת בנרות, קופצת על המיטה, לא ישבה דקה בשולחן
    היא השתוללה עם הילדים של גיסתי וממש נפלה מהמיטה וקיבלה מכה בראש
    כמובן שמאוד מאוד נבהלתי והסברתי לה שמי שמשתולל ולא מקשיב זה כואב
    בידיוק דקה וחצי היא ישבה לידי והמשיכה בשלה.
    זה ממש לא קשור למין הילד.

• לדעתי זה עניין של אופי, זה לאו דוקא קשור לגיל. תני לילד להיות ילד. כמובן תוך הצבת גבולות וחינוך כשצריך

"וַיָּקֶם, אֶת-הָעַמֻּדִים, לְאֻלָם, הַהֵיכָל; וַיָּקֶם אֶת-הָעַמּוּד הַיְמָנִי, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ יָכִין, וַיָּקֶם אֶת-הָעַמּוּד הַשְּׂמָאלִי, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ בֹּעַז." (מלכים א', פרק ז)

"ולנעמי מידע (מודע) לאישה, איש גבור חיל--ממשפחת, אלימלך: ושמו, בעז" (מגילת רות פרק ב')
  • אם ליעד נחשב "היפראקטיבי"...
    אז מיקה היא "היפר היפר אקטיבית"

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה