תזוזות עובר מרובות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות חג שמח

אני בשבוע 31 כמעט והתינוקת לא מפסיקה לזוז רוב היום והלילה.
    האם זה נורמלי שהתנועות ככ מרובות? האם זה יכול להעיד על מצוקה כלשהי?
    האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להרגיע אותה קצת?
    השינה שלי בלילה על הפנים ואני כבר מתחרפנת!!!!!
    דבר נוסף, כמעט על בסיס יום יומי אני חווה קשיים בנשימה אפילו בזמן מנוחה. וכל מאמץ קטן מרגיש כאילו רצתי מרתון...... מוכר למישהי?

תודה ושוב חג נפלא
    דנה
9 תגובות
עמוד 1

• הכל תקין. לגבי התנועות: אין דבר כזה יותר מידי תנועות. תהני מזה ותשמחי שהתינוקת שלך מודיעה לך שהיא בסד גמור.

• been there done that
    תנועות עובר מרובות זה תקין .
    כמו שהרופא שלי אומר - לא לבכות על תנועות מרובות .. זה תקין ומבורך .

לגבי הקשיי נשימה
    אני הייתי בשמירה על זה כי בכל מאמץ הקל ביותר הייתי מרגישה כאילו אני מתעלפת והלב שלי דופק מהר
    בכל אופן לי גם יש אסטמה ברקע אז זה לא לא הוסיף ותרם לקשיי נשימה ...
    אני הלכתי להיבדק ( וגם אישפזו אותי עם מלא בדיקות)
    וגילו שהחמצן שלי יורד בזמן מאמץ....

• אם היא זזה ככה כל הזמן אין לך מה לדאוג זה פשוט אומר שתתכונני למשו כפול מזה שהיא תיהיה בחוץ. יש לך שובבה לא קטנה.
    אם מדובר ביום אחד שבו התזוזות הם בכמות מוגזמת ממש שאפשר לקרוא לזה השתוללות אני כן ממליצה לבדוק את זה כי בדרך כלל יום לפני ירידה בתנועות עובר יש עליה חדה בתנועות שלו ממש השתוללות.
    אגב היה אפשר להציל את מרבית העוברים שלא שרדו את הירידה בתנועות עובר אם היו מידעים אותנו על לעקוב עליה חדה בתנועות כי זה שלב לפני. ממש כמו ילד שכשיש לו בעיות נשימה לא יושב לרגע זז רץ קופץ וכו׳ .

שיהיה לך חג שמח!!!

• בניגוד לדעה הרווחת,
    אמנם תנועות עובר מרובות הינן תקינות בהריון,
    אבל החל משבוע 36-37 צריך לשים לזה לב.

אמנם בשבוע 31, השבוע שבו את נמצאת, זה תקין בהחלט,
    אבל בשלב מאוחר יותר (שבוע 36 ואילך) זה בהחלט יכול להעיד על מצוקה.

עדיף שתתייעצי עם הרופא נשים בביקורת הבאה שלך.

שוב,
    אני חושבת שבשבוע שלך זה תקין!
  • אמאלה....מידע קצת מלחיץ

• כמו שענו לך תהיי עם יד על הדופק לא שקט לך תבדקי.. כנל לגבי הנשימה.. תרגישי טוב ועדכני..
  • ממש תודה בנות כל כל התגובות......
    אני נמצאת בבריטניה ולצערי ההתייעצויות כאן הן או עם מיילדת או עם הרופא משפחה -אלא אם כן יש בעיה ממש חמורה ואז הגניקולוג/ית מואילים בטובם להתפנות ולראות אותך.
    בכל אופן, מביקור אצל הרופא משפחה שלי הסתבר שיש לי דלקת בדרכי השתן - שוב. אבל בכל מקרה ביקשתי אולטראסאונד נוסף לראות מה קורה.
    לטענתו, התזוזות המרובות הן תקינות.
    בכל מקרה - שוב תודה ומקווה להרגיש טוב יותר בקרוב ולישון קצת יותר בלילה
  • תשמרי על עצמך ותתפלי בדלקת בשתן המון בריאות
  • אצלי בכל ההריונות כאשר יש תזוזה מרובה או כשאיזהוא איבר בולט כלפיי הבטן ואז נראה כאילו הבטן נוטה לצד אחד או כאילו יש גוש בצד הבטן, אז אני קוראת לבעלי, ופשוט הוא שם את היד שלו על האיזור שבו נמצא העובר ואז העובר משתתק וחוזר למקום כמו ילד טוב.
    זה לא שבעלי מפחיד, אבל זה עוזר
    צריך רק לחייך!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה