לפני הקנייה הגדולה! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב :)
    אנחנו לפני הקנייה הגדולה, ויש לי שתי שאלות שהייתי שמחה לחלוק איתכן, המנוסות יותר.
    סלקל או כסא בטיחות המתאים מגיל 0? (ולמה חובה להציג סל קל ביציאה מבי"ח???)
    ושאלה נוספת..יש צורך לקנות צעצועים ראשונים כבר בחבילת לידה? מובייל וכל מיני דברים לקטנטנים.??

המון תודה
13 תגובות
עמוד 1
  • אני אישית בעד סלקל כי הוא נוח לתינוק בהרבה יותר מכסא בטיחות מגיל לידה, חוץ מזה שהכסא לא ישמש אותך לאורך זמן..כסא נוח לתינוק מומלץ לקנות לקראת גיל שנה וכרגע לקנות דווקא סלקל מרווח ונוח..הסלקל גם שימושי לבית, שימושי לבחוץ..אני בעד סלקל..
    לגבי הבית חולים הם דוקשים שהילד יהיה קשור לסלקל בעת היציאה..למה? ככה החליטו, ולדעתי טוב שכך..יש המון הורים לא אחראיים..
    לגבי צעצועים, הייתי ממתינה קצת כי אין לדעת איזה מתנות תקבלי..(:
    אולי יהיה לך כפל של מוצרים וצעצועים אז עדיף להמתין קצת
    בהצלחה ותהני מכל זה

• עוד דבר..לגבי סבונים למקלחת הייתי ממליצה בחום רק על דוקטור פישר..הם מעולים!
    מוצצים ובקבוקים, לקנות סוג אחד ולבדוק איך הילד מתרגל..יכול להיות שלא יתאים לו ותצטרכי להחליף אז חבללקנות בכמויות..אני השתמשתי בחברת MAM גם מוצצים וגם בקבוקים מגיל לידה ואפילו שניסיתי להחליף מדי פעם חזרתי תמיד לMAM..
    אבל זה היה לפני חמש שנים כמעט אז בטוו יש כל מיני דברים חדשים ומשופרים אז תבדקי מה נראה לך מתאים יותר..
  • סלקל - הרבה יותר נוח כי את יכולה להוציא את התינוק מהאוטו יחד עם הסלקל בעת הצורך.
    צעצועים מגיל לידה נראה לי כרגע עדיין מיותר לקנות. תקחי בחשבון גם שכשתלדי בע"ה תקבלי מתנות (בדרך כלל בגדים / צעצועים).
    אני אתמול קניתי את הדברים, אז המלצותיי:
    לגבי מוצצים / בקבוקים - אני קניתי מה שהיה טוב לעידו כשנולד -
    בקבוק של B-FREE, מוצצים של AVENT (השתמשנו במוצצים האלה מגיל 0 ועד הגמילה בגיל 3.5). לגבי בקבוקים - אחרי שהשתמשנו בB-FREE בגילאים הצעירים, אחר כך כשעידו גדל השתמשנו בבקבוקים של MAM שהם גם טובים.
    סבונים / שמפו/ קרם גוף/ שמן תינוקות/ קרם החתלה - ג'ונסון בייבי,
  • אני מעדיפה סלקל כי נראה לי שהוא יותר מותאם לתינוק בן יומו
    ואפשרי לקנות מובייל ועוד דברים בחבילת לידה אבל אולי תחכי לאחרי כי תקבלי מתנות
    אני אחרי הלידה קיבלתי מובייל אוניברסיטה ועו דברים אז לא הייתי צריכה לקנות

• נראלי צריך להראות את הסלקל ביציאה מהבית חולים
    כדי שהרופאים ייראו שבטוח יש לך איך לנסוע עם התינוק באוטו
    וגם הם כנראה לא רוצים שתסתובבי עם התינוק על היידים בשטח בית חולים
  • אני גם חושבת שעדיף סל קל. יותר קל לשים את התינוק בכיסא שאת בבית ולחבר את הכיסא לבסיס ברכב ולא להתחיל לסדר את חגורת הבטיחות ברכב במיוחד בקיץ שחם או בגשם..
    בנוגע לצעצועים אני הייתי ממתינה לדעת מה תקבלי כנ"ל לגבי בגדים אל תגזימי בקניה גדולה שלהם. אבל מובייל אני הייתי כן קונה כדי שיהיה משהו שאת ממש אוהבת.

• הכל שטויות מאמי !
    לא חובה להראות שום דבר ביציאה מביהח
    נראה לכם שמישהו יעצור אותי ולא יתן לי לצאת מהמחלקה כי יש לי כיסא בטיחות ולא סלקל??!?!?!?!? אני בכלל הגעתי עם עגלה . כי לא היה צורך בנסיעה ,הלכנו ברגל הביתה ... אז מה לא נתנו לי לצאת ?
    בקיצר הכל לשיקול שלך ,בהריון הראשון קניתי ישר כיסא ,אוונפלו שעלה לי בערך 800 ש"ח ,הפעם אני אקנה סלקל כי באמת זה יותר מתאים לחודשים הראשונים נגיד חודשיים ואז אפשר להעביר לכיסא-אולי יש לך חברה שיכולה להשאיל לך לחודשיים ואז תעברו לכיסא ? כיסא שלי שירת אותי כמעט 4 שנים -תכלס השקעה נבונה בעיניי ,מאשר לקנות סלקל ב500-700 ש"ח ואז בפחות משנה כבר לקנות כיסא אחר גם אם כיסא עולה 250-300 ש"ח עדיין כלכלית לא משתלם . תחשבי ותראי מה לעשות - גם כסף זה חשוב אני חושבת. ואני אגב לא מתכוונת לקנות סלקל במאות שקלים או אפילו אלפים ,מיותר ,גם פשוט ביותר ניתן לרפד וגם הוא בטיחותי באותה מידה ,כולם עומדים בתקנים ,כמובן לא עלינו . לגבי צעצועים -בעיני חוץ ממובייל מיותר ,תחכי למתנות ,בטוח יביאו לך מלא רעשנים וכו' ,עדיין זה מוקדם מידי ,בחודש חודשיים הוא יתעניין רק בספר הזה של שחור אדום לבן ובמובייל ובך ,אחרי זה לקראת שלושה חודשים רעשנים יותר רלוונטיים וגם אותם ניתן להכין לבד בבית ,כל דבר שרועש יעניין אותו . זו תעשייה שעושה המון כסף ,וילדינו בסוף משחקים בשלט ובקבוק פלסטיק
  • אני קניתי סל קל מהסיבה הפשוטה שאמרו לי שיהיה לי נוח אם אני יוצאת מהאוטו לסידור קטן ונימי ישן אז זה מתחבר לעגלה... אממממ עוד לא השתמשתי בזה אף פעם...
    בדיעבד הייתי קונה כיסא מגיל 0 יש כזה לחברה שלי והיא ממש מרוצה...
    השיקול העיקרי שלך לדעתי צריך להיות כמה נראה לך שתוציאי את הסלקל מהאוטו? כי שימי לב הוא לא ממש קל.. במיוחד עם התינוק בפנים..

צעצועים כמו שהבנות רשמו חגי ותראי מה תקבלי ואחרי זה תקני מה שנראה לך חסר.

• לא צריך לקנות צעצועים בינתיים... בהתחלה כל הפעילות שלהם זה לבהות...
    גם מובייל זה מאיזה חודשיים שלוש משהו כזה... עד אז הם לא רואים כ"כ רחוק
  • אני לגמרי עם אסקי!

אין שום חובה להראות סלקל ביציאה מבית החולים והם לא יכולים להכריח אותך להראות סלקל אם יש לך כיסא בטיחות.

אני באופן אישי רכשתי כיסא בטיחות מגיל 0 ועד למשקל של 25 ק"ג (יענו עם בוסטר שמותאם לגיל 6 ומעלה) בפחות מ-700 ש"ח.
    בהתחשב בעובדה שסלקל עולה לא פחות מ-500 ש"ח והוא טוב למספר חודשים בלבד, הרי שמדובר בהוצאה מיותרת, שלא לומר בבזבזנות.
    גם כך יש כל כך הרבה הוצאות שהורים מוציאים על תינוק, שחייבים להיות פרקטיים.

כשהלכתי לחנות לקנות את הכיסא, היתה שם אמא לתינוקת בת 5 חודשים, ששמעה את המוכרת אומרת לי שחייבים להראות סלקל ביציאה מבית החולים. היא פשוט התערבה בשיחה ואמרה לי מפורשות "אל תעשי את הטעות הזו! אני רכשתי סלקל וממש הצטערתי על זה".
    היא אפילו הגדילה לעשות ונתנה לי את מספר הטלפון שלה למקרה שבכל זאת ידרשו ממני סלקל והיא אמרה לי שהיא פשוט תיתן לי את שלה אבל המליצה שבשום אופן לא ארכוש סלקל בעצמי.

בסוף שנינו רכשנו את אותו כיסא בטיחות...
    הנה קישור
    http://www.sunscribs.co.il/%D7%9B%D7%A1%D7%90-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA-i-133.html

בקיצור, תחשבי פעמיים לפני שאת מוציאה עוד כמה מאות שקלים על מוצר שישמש אותך מספר מצומצם של חודשים. תחשבי פרקטית.

בהצלחה!

• אני השתמשתי בסלקל הרבה יותר בילד השני שהייתי צריכה להשים את הגדולה בגן אז יצאתי עם הסלקל והחזרתי אותו בקליק ,עדיף מאשר להוציא מהכסא ולחגור כל פעם מחדש במיוחד אם קר וגשום ואת רוצה מינימום זמן להיות איתם בחוץ
    מירי
  • ...
  • תודה רבה לכולן על ההתיחסות!
    אז בלי צעצועים נכון לכרגע, מלבד מובייל שקניתי כערכה של המצעים/סל כביסה/מזרן החתלות.
    וסלקל, אז של איזה חברה? על מה אתן ממליצות?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה