בנות רוצה להתייעץ איתכן... מה לעשות? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול זה היה היום הראשון של אוריה בגן.
    לקחתי אותי ב 9 לגן ואספתי אותה ב 11.00
    הגננת לא רצתה שאני אשאר איתה וביקשה שאני אלך כי ככה יהיה יותר קל לאוריה להתאקלם.
    היום הבאתי אותה לגן ב7.30 והאמא של הגננת פתחה לי את הדלת שבאתי ללכת אוריה התחילה לבכות והאמא ביקשה שאני אלך והיא תרגיע אותה.
    אחרי שעה וחצי אני התקשרתי לשאול איך אוריה..
    האמא ענתה לטלפון ואמרה שהכל בסדר ושאני יהיה רגועה
    ושאלה אותי אם אוריה אכלה בבוקר אז עניתי לה שכן היא אכלה ב 6.30 דייסה
    אז היא אמרה שהיא ניסתה לאכיל את אוריה והיא לא רצתה לאכול ( ארוחת בוקר ב8.30)
    ביקשתי ממנה גם שתקפיד איתה על שתיית מים והיא ענתה כמובן שאני נותנת לה בקבוק.
    סגרתי איתה מלכתחילה עד השעה 13.00 שאני אוספת אותה מהגן.
    היא אמרה שתנסה להאכיל אותה ב12.00 צהריים.
    ואז פתאום היא שואלת אותי.. מתי את באה לקחת אותה?
    אז עניתי לה לקראת 13.00. ואז היא אומרת אני סתם שואלת..
    אז שאלתי אותה מתי לבוא לקחת אותה? ואז היא אומרת ב12.30 כי אנחנו משכיבים את הילדים לישון.
    אבל מהתחלה סגרתי איתם עד 13.00
    וגם הילדה לא אוכלת שם כלום
13 תגובות
עמוד 1
  • ילד לא מתאקלם תוך יום יומיים לגן.
    בימים הראשונים מרגילים בהדרגה-יום ראשון שעה שעתיים עם אמא,יום שני כחצי שעה עם אמא ושעה שעתיים לבד,יום שלישי קצת עם אמא וקצת יותר לבד...
    לא נשמע לי הגיוני שהן לא מאפשרות לך בכלל להשאר שם.
    לגבי אוכל זה הגיוני שבימים הראשונים היא לא כ"כ תרצה לאכול מהן.היא לא מכירה אותן!
    דברי עם הגננת ותגידי לה שאת רוצה לאקלם אותה בהדרגה ולהיות איתה.זה מה שבדרך כלל עושים...בהצלחה!
  • תעשי מה שאת חושבת ומרגישה כאמא.

אבל ילד לא יכול להתרגל למקום חדש תוך יום. זה לוקח זמן שבוע אפילו שבועיים אפילו יותר.

עד שהוא מבין שיש מסגרת ושגרה.

את ממהרת להסיק מסקנות.

ומוזר לי שהן לא נותנות לך להיות איתה לפחות לכמה שעות ולאט לאט בהדרגה "להיעלם"

• זה נשמע תקין.

בגילה, ברור שיקח לאוריה זמן להתרגל למסגרת.

גם האוכל יקח זמן. בהתחלה צריך להתרגל. תנסי להקטין את הכמות של הדייסה בבוקר כדי שהיא תאכל בתיאבון בארוחת הבוקר בגן.

בגיל הזה לא טוב לילדים שההורים מסתובבים בגן. זה קשה ומבלבל עבורם. תהיי איתה מקסימום 10 דקות, וגם זה הרבה. תראי ביטחון לאוריה. תחייכי ותגידי: "ביי ביי מתוקה, אמא הולכת, ועוד מעט/יותר מאוחר אחזור לקחת אותך". אם צריך שיכנוע מעבר לזה אז שיציעו לה ספר או צעצוע והיא תתלהב קצת יותר לרדת מהידיים ולשחק.

• לגבי ההתאקלמות, נשמע טבעי, גם ניצן שלי לא אכלה בשבוע הראשון בגן בכלל

לגבי שעת האיסוף, אם סגרת איתה על תשלום עד 13:00, תדברי עם הגננת
    אני סגרתי עם הגננת על איסוף ב-14:00 ולמרות שזה שעת השכבת הילדים לשינה, הילדים שמסיימים בצהריים משחקים בחצר בהמתנה להוריהם, בימי החורף חיכו באחד החדרים

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• זה גם נשמע לי מוזר..
    גם 10 דקות הם לא נותנים לי להיות איתה בגן

• רגע, האיסוף ב-12:30 זה לא חד פעמי?... חשבתי שרק היום!
    לא נשמע טוב. למה לא תשאירי אותה שתישן שם צהריים? הכי בריא לשגרה שלה.

• תדברי שוב עם הגננת לגבי שעת האיסוף, אם קבעתן על השעה 13:00 אז היא צריכה לעמוד בהתחייבויות שלה.
    מעבר לזה אני הייתי נותנת לאוריה זמן להתאקלם ולהתרגל, כמו שכבר הגיבו לפניי, זה לא קורה בין יום.
    לגבי להישאר בגן אני לא יודעת, אולי זו מדיניות נוקשה יותר היות ומדובר בגן רוסי, קטונתי מלהבין.
    אבל את יכולה להישאר כמה דקות מתחת לשער ולשמוע מה קורה, איך העניינים מתנהלים...
    חוצמזה זכותך בתור הורה עירנית ובודקת לעשות גם ביקורי פתע, את יכולה לבוא בשעה מסוימת ולבקש להיכנס ולהציץ פנימה (מובן שרצוי שאוריה לא תראה אותך כדי שלא תרצה לבוא איתך הביתה).

• קרן זה לא חד פעמי
    היא מבקשת שאני יבוא כל יום ב12.30
    אין לי בעיה לבוא ב12.30 לקחת אותה
    אבל אם סגרתי עם הגננת עד 13.00 למה פתאום היא משנה את הכללים!
    שנ״צ היא יושנת בבית ובכלל אני מעדיפה שהיא תהייה חצי יום בגן עד שהיא תתרגל
    אחרי הגן היא אוכלת בבית ארוחת צהריים כי ככה אני יותר רגועה כי בגן היא בנתיים לא אוכלת והיא אוכלת אולי רק פרוסת לחם וגם בזה אני לא בטוחה.

יוליה הם בקושי נותנים לי לעבור את השער.
    היום היה השיא הבאתי את אוריה לגן
    נכנסתי לגן ופתאום האמא של הגננת אומרת לי ״ לכי עכשיו אני הוציא אותה מעגלה שהיא לא תבכה אחרייך.
    הסתכלתי עליה חייכתי ואמרתי את תוציא אותה? היא אומרת לי כן כן לכי עכשיו לא נתנה לי לעשות שום צעד ואפילו נשיקה לא נתתי לאוריה
  • זה מוזר מה שאת מספרת.

לא יודעת... לא נראה לי משהו פה.

• בקשר לאוכל זה ממש מוכר
    לכל ילד לוקח זמן להתאקלם בגן
    אופק בגן כבר 3 חודשים ועד היום לא מוכנה לאכול שם.. עקשנית. כל אחד בקצב שלו.

לגבי השעה ממש ממש מוזר!!!!!!!
    גם אופק בגן חצי יום עד 13:00
    וגם הילדים שם הולכים לישון ב 12:30 זה לא אומר שאני צריכה לקחת אותה בשעה הזאת. יש הרבה ילדים שהולכים ב 13:00 והם יושבים בחצר או בתוך בגן בלי לעשות הרבה רעש.
    זה ממש לא בסדר ועדיף שתבהירי איתה את הנושא כמה שיותר מהר

• טניה - העדכון בתגובה האחרונה שלך היה מדליק אצלי לא מעט נורות אדומות!
    מה זה החפזון הזה?! למה שלא יאפשרו לך להפרד מהבת שלך כמו שצריך, לתת לה חיבוק ונשיקה?!

• אין לך מה למהר להסיק מסקנות ולהיות פזיזה.

לגבי האוכל- לילד לוקח זמן להתאקלם כמו שאמרו לך, זה יכול לקחת עוד שבועיים גם, אבל אחכ את תראי שהיא תאכל בגן יותר טוב מבבית .

לגבי זה שלא נותנים לך להשאר יש לזה סיבה פשוט- ככל שתתעכבי בגן ככה הפרידה של אוריה ממך תהיה יותר קשה- זה בדוק.
    היא לאט לאט תבין שאמא שמה בגן והולכת ואפילו בקרוב תנופף לך ביי ביי.

קצת סבלנות

אני יודעת כמה זה קשה הימים הראשונים

• קראתי מה שכתבת בשרשור שפתחתי לך וגם כאן דברי עם הגננת על תאום הציפיות ממנה ועל ההתנהלות פעם נוספת ואם סגרת 13:00 אז זה עד 13:00 ובאשר לאכילה סבלנות מרובה אך שתייה שיקפידו... בהצלחה לשנתיכן
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה