סקר- כל מי שהפורום חשוב לה שתענה!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בעקבות פורום תמיכה חשבתי לעצמי, למה בעצם הפורום שלנו מת?
    (תצנזרו את התשובה פייסבוק בגלל שהפורום הזה גסס עוד הרבה קודם)

אז בבקשה, כל אחת שתכתוב מה הסיבה לדעתה , ומה אפשר לשנות.

אולי נצליח למצוא פיתרון?
    אני אענה בהמשך
51 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי הרבה בגלל הפייסבוק
    בנוסף - פחות נוח לענות פה (ממשק משתמש פחות אינטואיטיבי) ובנות מפחדות לחלוק תמונות ולפעמים גם סיפורים כי זה מרחב ציבורי וגם - בנות יותר עסוקות עם יותר ילדים ככה שיש להן פחות זמן.

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • מה שיעל כתבה
    אין אפליקציה נוחה לגלישה כמו שיש לפייסבוק, כשמנסים להגיב מהסמארטפון (אנדרואיד או אייפון) לא נוח

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• לא יודעת בקשר לאחרות אלא רק על עצמי:
    זמן. יש תקופות שיש יותר זמן ואז נכנסים, ובאחרות אין זמן להכנס.
    בהמשך לכך, זה משהו שצריך לטפח, כמו תחביב. בניגוד לתמיכה שם מצפים לתינוק וההרגשה היא ש"משהו גדול עומד להתרחש", כאן מדובר בשגרה, אין אירוע מכונן שלו מחכים, ולכן ההשקעה לא מובנת מאליה.
    דווקא הממשק לא מפריע לי....אני רגילה אליו.
  • אני חושבת שזה גם עניין שרוב הבנות אחרי שילדו לא עברו לפורום של הורים חדשים ונשארו בתמיכה וחוץ מזה נדמה לי שאנחנו כבר לא ממש "הורים חדשים" אז אין לנו הרבה שאלות כמו שהיה פעם! אני לפחות מרגישה יותר מנוסה ואין לי מה לשאול.

ועכשיו עם הרגשת הנחיתות שלי
  • גם אני ניכנסת בתקופות
    יש תקופות שיש לי זמן וחשק
    ויש תקופות שלא ....

לדעתי גם פעם רובן היו עם ילד אחד וראשון והיו יותר שאלות
    ויותר זמן .... גם לי כאמא פעם היו הרבה שאלות
    עכשיו הילדה גדלה ...
    אני לא חושבת שזה ביגלל הפייס
    כי עובדה שיש פה בנות ופשוט פחות כותבות
  • אין זרימה של בנות חדשות לתוך הפורום.
  • עוד עניין - נראה לי שאובדן האנונימיות גורר דילול תגובות. קבוצות מגובשות גם מקשות על כניסה של בנות חדשות.
  • אני יכולה להעיד על עצמי שבאמת הרבה זמן לא הייתי כאן.....
    פייס: ortal_hori

• לדעתי הממשק זה לא בעיה. הממשק היה זהה גם כשהפורום היה בשיא.
    לדעתי התדלל פה בגלל שהילדים שלנו גדלו ואין בנות חדשות שמצטרפות.
    לפעמים נכנסת בחורה חדשה, שואלת על גזים או על קקי.
    אלו שאלות לגיטימיות. וגם אנחנו שאלנו את בשאלות הללו בתחילת דרכינו.
    אבל כיוון שרובינו כבר לא שם, אז או שאין כח לענות על השאלות האלה בפעם המליון או שלא זוכרים או שפשוט לא מעניין את הבנות לענות על זה. ואז הבחורה החדשה לא מקבלת את התמיכה שלה ציפתה ולא נשארת. יש איזה פער שנפער בגילאים של הילדים. לא יודעת למה זה קרה.
    אבל המצב הזה היה עדין אך עדיין הפורום היה קיים כי היו עדיין די הרבה בנות עם ילדים ״גדולים״. הפייס לקח גם את זה.

איך מחזירים?
    את הבנות שאיבדנו לאובת הפייס כבר לא נוכל להחזיר.
    מה שצריך זה בנות חדשות.
    פשוט פרסום.
    תזמינו חברות שילדו להכנס
    אולי להכנס לתמיכה ולהכיר שם בנות (אני חוששת שזה אולי יגרום לתגובות קשות בתמיכה, כאילו אנחנו ״גונבות״ חברות, כמו שהיה עם הפייס)
    וכל חדשה שנכנסת, ת****ו תשומת לב לשאלה שלה, נסו להכיר אותה, לתת לה תחושה שתגרום לה להשאר.
    אנחנו זקוקות לבשר טרי.

• אני לא נכנסת מחוסר זמן
    הלוואי והיתה עוד שעה ביממה
    אני מאוד אוהבת את הפורום
    הילדים עכשיו יותר גדולים אז יותר מ****ים להם את הזמן ויש עוד מלא דברים מסביב.

אני חושבת שזה לא קשור בלהביא בנות חדשות ופרסום היום אנשים פחות ופחות משתמשים בפורומים כי קמים מלא קבוצות ברשת שהם פחות גלויות לעין
  • אז למה בתמיכה אין בעיה?

• מסכימה עם נטע ובנוסף שוב חושבת שפשוט אין זמן ושקשה לטפח את ה"תחביב" לאורך זמן כי הוא דורש השקעה.
    בדרך כלל אני מסכימה איתך שולי אבל הפעם לא- אני לא חושבת שזה בעיה שקשורה לכך שהילדים שלנו גדלו, הרי יש כאן הריוניות ובנות כמו אורטל ושמש שרק הרגע ילדו. בנות חדשות לא נשארות לדעתי בגלל מה שאחרות כתבו, יש תחושה שיש כאן קבוצה מגובשת, שקצת קשה להכנס אליה ולבלוט.
  • מסכימה עם כולן

• יש בעיות גסיסה גם בתמיכה, לא בסדר גודל שלנו אבל יש שם דעיכה שגרמה לי לחשוב על שינוי.

אין לי אפשרות לשנות את הממשק, ופרסום זה העניין של אורן וכו' ואני כן רוצה להחיות את הפורום.

אם אנחנו לא הורים חדשים אין לנו על מה לדבר?
  • אני לא מחפשת אשמים, אני מחפשת איך להרים את הפורום
  • לא התכוונתי ש"מישהי" אשמה, אין סיבה אחת שבגללה זה נגרם- אלא מצב כולל.

• 3 פעמים עניתי לסקר הזה ואין כלום..
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • איזה קטע שאת זוכרת את זה

• אין זמן אין זמן אין זמן.

ואני לא רוצה לענות על חלק קטן בלבד כדי לא לפגוע באחרות אז פשוט רק מרפרפת מתעדכנת ובלי להגיב.

חכו בחופשת לידה שיהיה לי ים זמן

• אז אני רוצה לומר שיש ימים שאין לי זמן לנשום.....

• נראה לי אם פחות קומונה הייתה כאן מין גוש כזה של בנות ,יותר אמהות צעירות היו עוברות להורים ומפנות מקום לחדשות בתמיכה ולא יוצרות גם שם קומונה וגוש .זה יוצר תחושה לבנות של חוסר שייכות , שתמיד צריך להתאמץ מאוד כדי להתברג למקובלות ,קצת כמו תיכון , אני אישית לא אוהבת את התחושה הזו ולכן אף פעם לא ניסיתי . יש פייסבוק ויש וואטסאפ , לא נוח להכנס לפורום מהנייד וככה מלא בנות פשוט נעלמו להן לאט לאט כל אחת לחיים האמיתיים שלה .
  • גם לי יש הרבה פחות זמן מבעבר.....אבל אני עדיין מנסה להיכנס לפחות פעם ביום, לקבל תמנה היומית

• לי יש לאחרונה פחות זמן להכנס
    קצת מפריע שאין בנות חדשות והקליקות האלה עם התשובות הצפויות ולעיתים צדקניות מפריעה קצת..המאמץ להיות כל הזמן פוליטקלי קורקט והפחד שמה יתפסו במילה אותי מבאס..רק דעתי
  • אני יכולה להעיד רק על עצמי
  • המצב בהחלט מבאס - מאד!!

• יקירתי,
    נכנסתי בגלל הכותרת...
    כי הפורום חשוב לי, מאד
  • אני כאן קוראת כל הודעה ומתעדכנת לגבי כולם כל הזמן אבל נורא קשה לי לענות לכל הודעה כי אני מחוברת מהטלפון
    וזה ממש לא נוח.. כל רגע המסך בורח לי הצידה אני צריכה להחזיר ואז גם יש מלא שגיאות כתיב כי האייפון מתקן את עצמו, סיוטטטטטט
    בקיצור אני אוהבת את הפורום בלי קשר ותמיד קוראת את כל ההודעות
  • שמש יקרה, לא אכפת לי אם זה טרנד או לא, הפורום היה חלק טוב מהחיים שלי, ועכשיו הוא יבש, אז זה חבל לי ואני רוצה שינוי, הפעם אני לא רוצה להתלונן אני רוצה לשנות ובגלל זה הניסוח הזה לכותרת, כדי שיכנסו.
    אף אחד לא יכול להבטיח שיכנס או שיגיב, זה צריך לבוא מרצון, לא מהבטחה.

אבל יש פה קבוצה של בנות ואם כל אחת תנסה להגיב, אפילו תגובה של "אני לא יודעת מה לענות" עדיפה על חוסר תגובה, זה יתן לכותבת הרגשה שאנחנו איתה ושלא מתעלמים ממנה וכך היא וכל אחת מאיתנו תכתוב שוב.
    אם אין זמן אז אפשר לדחוף סמיילי (אפילו הפלאפון נותן לעשות את זה) ואנחנו כולנו נדע שזה מחוסר זמן אבל שהיה חשוב למגיבה להראות נוכחות, יש סמיילים שיכולים לתמצת משפט.

השאלה כמה בנות רוצות שינוי
  • אמא ויותר לא התכוונתי שמממ יתנו הבטחה - לכן זה נכתב "הבטחה"

• עם כל הכבוד לפורום (ובאמת יש המון כבוד - אני פה כמעט 6(!!!) שנים), אני לא רוצה להיות "חייבת" לענות לבנות. אני עונה לבנות ואני כנראה מהפעילות בפורום
  • מסכימה עם לירונועם לגבי הפוליטיקלי קורקט,
    אני לא אשכח מה שעשו לי פעם על משהו תמים לחלוטין שכתבתי בקשר לפייסבוק....
    וכזה דבר בהחלט מרחיק- זו היתה הפעם היחידה מזה 6 וחצי שנים שפשוט ניסיתי להגמל מהפורום והרגשתי שאני חייבת להתרחק מהמקום הזה. כמו שאתן רואות לא הצלחתי

• טוב, אז הפורום חשוב לי
  • אני רושמת כרגע מהאייפון , זה באמת לא ממש נוח .
    אין לי הרבה מה להוסיף חוצמזה שאני כבר 5 וחצי שנים כאן ואני מקווה שלעוד שנים רבות
  • א. לפעמים יש תקופות שיש צורך לנוח מהפורום

ב. יש קבוצה בפייסבוק וזה אכן משפיע על הפורום.
    אני 6 שנים בפורום ואף פעם לא זכור לי שהיה כל כך "יבש"

ג. החשיפה! אני יודעת שאם אני כותבת משהו בקבוצה בפייס זה נשאר שם,
    כאן, כל אחד יכול לקרוא עלי, על המשפחה שלי, על הילדים שלי על החיים שלי.

ד. לפעמים הממשק כבד מדי ואחרי המהירות של פייסבוק קשה לי להתאזר בסבלנות.
    חזרתי עכשיו הביתה ולפני שהנסיכות של מגיעות והופכות את כל הבית, יש לי עוד כמה דברים להוסיף:

ה. יש הרבה נושאים שחוזרים על עצמם שאני כבר עברתי והם לא מעניינים אותי (כמו צמיחת שיניים, גודש בציצי, סוגי תמל"ים, סוגי חיתולים וסוגי הקקיי והפיפי....), ואין לי כוח לענות כל פעם מחדש אותו הדבר.

ולגבי למה בתמיכה יש יותר "חיים". בתמיכה יש המון בנות שזה הריון הראשון שלהן, יש להן הרבה שאלות וגם יש להן הרבה זמן פנוי.
    נטלי
  • לי קצת קשה להיכנס בזמן האחרון מכל מיני אילוצים
    מקווה שהפורום יחיזור להיות לאט לאט מה שהיה
    בנות לגבי הפייס נכון שהוא יותר זמין ויותר קל לכתוב ולענות תשובות אבל אני חושבת שבתור חברות אנחנו גם צריכות להתחשב בחברות שלנו שלא מעוניינות שיהיה להן פייס וגם לא לכולנו יש את כל הבנות של הפורום.
    אוליאפשרי לבדוק על אופציה שהאתר יהיה בנוי בצורה נוחה יותר מבחינת תגובות

"כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן"
  • אגב, אני עדיין זוכרת שכתבתי כאן משהו ולקחו את זה לפייס ועשו על זה דיון שהוציא אותי רע והכל מאחורי הגב שלי
  • אם כבר מדברים על הקבוצה בפייס....ד

• אני לא בפייס כמעט מבחירה. זה בזבוז זמן משווע, לא מבינה איך לאנשים יש זמן להיות שם כל היום וכל הזמן

• מה זה משנה מה עושים בפייס?
  • אני ניסיתי לכתוב פה אחרי שילדתי
    והרגיש לי שיש פה חבורה סגורה של בנות
    ובנות שמגיבות רק כשחברות שלהן כותבות
    ואגב, אפשר לשנות את שם הפורום ל״הורים״.

• מסכימה עם מה שכולן אמרו-מחוסר זמן,אי נוחות מהנייד,חוסר בתגובות או תגובות לא נעימות....(חוץ מסיפור הפייסבוק אני לא מספיק פעילה כדי לדעת בדיוק מה היה שם)
    רק רציתי לומר שבאמת הסקר עשה את שלו וכבר יותר פעיל כאן,וראיתי שאמא ויותר כבר שמהבעצמה
  • סטטוס שהשתנה אצל חלק מהבנות.. וגם שינוי פאזה
    פייסבוק שלקח חלק לשם
    ולבל נשכח את כל המתחזים היקרים כולל בנות מכאן
    עבודה וחוסר יכולת להתחבר לפורום משם
    3 ילדים שצריך למלא להם את הזמן

ובכנות.. לא תמיד יש לי מה לענות לשאלות

על החתום: תמי הממי (נ.ב. קרדיט ל...)
  • אני מסכימה עם כולן, אפשר??

• אז גם לי הפורום חשוב וגם אני רוצה שינוי!!!!!!!!!!!!!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • אני אישית נכנסת הרבה הרבה פחות בגלל עניין הפרטיות... בעבר זה פחות הפריע לי עד שהבנתי שיש אנשים פסיכוטיים עם הזיות בעולם הזה שיכולים לעקוב אחריי
  • אז אני יגיב למה אני פחות פה
    א. שינוי שעות משרה ובגלל זה אני הרבה יותר בנייד /בווצסאפ
    ב.התמודדות עם הילדים ריצות לחוגים וכו'
    ג. הכי קל להאשים את הפייס אבל כן הוא באמת פרטי יותר ויש קבוצה מדהימה שם של בנות
    ותחשבו שיש עוד קבוצות בפייס כמו מאמזון וכ' שבנות מפה גם מגיבות שם
    אני נכנסת לפה מידי פעם כי יש בנות שבחרו לא להיות שם בגלל כל מיני סיבות
    ויש פה בנות שאני אוהבת לקרוא ולהתעדכן בכל זאת מעל 6 שנים וזה לא בא ברגל
  • חבל שאיפשר לעשות לייק מתחת לתגובות שלכן ....
    בתכלס מסכימה עם כולכן אני באמת שנים לא נכנסתי ורק לאחרונה חזרתי כי רציתי לשאול שאלה הרפואי , אני מודה שאצלי הפייס באמת גנב את המקום של הפורום התמונות היו נגישות להגיב היה נוח .... ועם הזמן כולכן עברתן לשם ואז היה קל וכייף להתעדכן בהמשך נפתחה הקבוצה שם ששם אני קוראת מידי יום לא מגיבה המון אבל העיקר קוראת ומשתדלת כשיש לי באמת מה לרשום להגיב
    מתגעגעת לימים שהמסך הסגול היה מסך הבית שלי ...... עברו כמההההה וכמהההה שנים מאז ....
    אבל כולכן נשארת כאן וכייף לראות סרגלים חדשים או ילדים שכבר גדלו .....
  • מישהי פה כתבה (סורי שאני לא זוכרת מי בדיוק
  • אני יכולה לענות אך ורק לגבי עצמי: שילוב של סיבות: זמן, התנתקתי מפה לתקופות ממש ממש ארוכות ומדי פעם נכנסתי כשיצא וסיבה נוספת היא שאפילו אני שנחשבת בין הותיקות בקבוצה הרגשתי די תלושה ומחוץ לעניינים....ברור שיהיה כיף אם הפורום ימשיך להתקיים ומעבר לזה אני בקשר עם לא מעט בנות פה גם בעולם האמיתי אז ככה שהקשר שלי לפה אף פעם באמת לא הפסיק.

• עוד משהו בנושא.
    תקחו לדוגמא את ממאזון.
    קבוצה ענקית, פעילה מאוד. בערך 35000 משתתפות.
    ותשימו לב מה הנושאים העיקריים שם, על מה הרוב מדברות
    צבע של הקקי וכמות הפליטות
    המלצה לסלקל והאם צריך בייביסנס
    מתי לתת אקמולי והאם הבעל קם בלילה

כמעט ולא תראו הודעות על תכנים בגן חובה, על עליה של הילד לכתה א׳, על עליה של הבן למצוות...
    מטבע הדברים רוב האמהות המנוסות שואלות פחות, אפילו משתפות פחות מרמהות צעירות. רוב המנוסות רק עונות ועוזרות לצעירות. למרות שכמו אצלינו יש להן פחות זמן לזה.
    רק שלהבדיל מפה, שם תמיד יש הזרמה קבועה של אמהות מתחילות, שישאלו, ישתפו, יתווכחו ובקיצור יפעילו את הקבוצה.
    ואצלינו משום מה, אין.
    אולי זה קשור ל״קליקות״ שהרבה צצינו, למרות שאני לא מרגישה את זה.
    ואולי בגלל הממשק המיושן.
    אבל אני די בטוחה שאם היו פה יותר בנות חדשות אז הותיקות היו מוצאות את הזמן לענות.

51 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה