התלבטות עתידית, חשוב לי מאוד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אנחנו ממש בדילמה.
    הראש לא מפסיק לחשוב ואני לא נרדמת בלילות
    (בנות כאן בטח בשוק מהשעה שאני מחזירה להן הודעות או מגיבה

14 תגובות
עמוד 1
  • לקחת החלטה כאן זה לקחת סיכונים לא קטנים. מצד אחד העבודה במפעל לא מבטיחה לו בתכלס כלום וזה רק הבטחות. בפועל כל מפעל עלול להיסגר באיזשהו שלב וכל ההבטחות עפים לאויר כמו פרפרים. מצד שני גם המאפייה לא בטוח תישרוד ועלולה להיסגר פתאום. אבל אני בדעה שכל החיים שלנו הם זמניים ואין כלום נצחי ואני בעד לקיחת סיכונים בחיים למטרת רווח. אם בעלי המאפיה אנשים ישרים ועמידים ונראה לכם שהעסק שלהם יעבוד חזק אז אולי זה כדאי השינוי הזה ותיקחי בחשבון שעם הזמן בטח גם את תחזרי לשוק העבודה ואז יהיה יותר קל ובשביל שכר מינימום בילך יכול לעבוד בכל עבודה ולא במפעל מחמש עד שמונה..
  • אני הייתי מייעצת לו לעבור למאפיה..הרגשה ..
  • אני אתחיל מהסוף התחום בו הוא רוצה לעסוק ויפתח מכרז בסוף שנה זה בטוח ? זה דד ליין אחרון של סוף שנה או יש סיכוי שזה ידחה עוד ? והאם בטוח יקבלו אותו שם? דברים שצריך לקחת בחשבון לותק שיכול לצבור ביינתים בחברה הראשונה שבה עובד כעת..
    ואז בעבודת מאפייה זה לעבוד להרוויח יותר כמה חודשים וזה יכול להיות טוב שיתן לכם קצת כסף עד שיתקבל לאותו מכרז ואין לדעת מאיזה משכורת יתחיל וזה משהו שצריך לקחת בחשבון אלא אם כן יש מושג?! עוד משהו שצריך להביא בחשבון
    ובעבודה הנוכחית הוא נשאר למרות השעות צובר ותק שאם לא יתאים לו עוד כמה חודשים בכל זאת אותו מכרז אז בעבודה הנוכחית למרות הכל הזמן יצבור את הידע והכוח שלו ... ואם לצאת כעת ולעבוד זמנית למאפיה יתן לו את אותם תגמולים /פיצויים שהוא יקבל במידה והוא יעזוב בעוד כמה חודשים שאולי שווה להמתין ...
    בקיצור מורכב מאוד מקווה שלא סירבלתי ..
    אבל תקחי הכל בחשבון ותמצאו יחד את עמק השווה כי אם לא טוב לך בעבודה שהוא עובד זה משפיע עליכם גם מבלי שתשימו לב מנסיון ...
    ואל תשכחי שיש לך להרים טלפון את יודעת לאן ואלי שם תקבלו גם הארה בנושא..
    ולי לענות על תשובה בסמס ...
  • תראי אם במפעל גם ככה זה לא עבודת חיוו והוא לא מסתכל על זה לטווח רחוק
    אז כדאי לעבור למאפייה כי שם הוא ירוויח יותר
    בימינו שום מקום לא באמת בטוח אז לדעתי כדאי לקחת סיכון

• שידבר לבוס ויגיד שהציעו לו במקום אחר משכורת גבוהה יותר
    מתן נראה לי כמו בעלי בן אדם טוב שנותן ונותן מעצמו וזה לא בא לידי ביטוי במשכורת
    שידרוש מה שמגיע לו
    מי שדורש מקבל..
    ואם לא אז תנסו את המאפייה

• שירוששששששששששששששש,
    קודם כל,
    שומעים וקוראים דרך ההודעות שלך,
    עד כמה את אישה תומכת, אוהבת, חושבת ומעריכה.
    כל הכבוד לך - היישר כח!

אני אומר לך את השקפת עולמי ביחס לעבודה באופן כללי,
    ומקווה שזה יסייע לך כמעה.

בכל מקום עבודה גדול, שיש בו היררכיה וכוח עבודה גדול,
    לוקח הרבה זמן להתקדם. הקידום הוא לרוב פונקציה של וותק.
    ברוב במקרים כשלאדם יש השכלה מתאימה,
    אופק הקידום שלו קצר ויישים יותר, ולו רק בגלל ההשכלה.
    הקידום על בסיס עבודה חרוצה ונמרצת בלבד - לא תמיד מביאה לקידום,
    אף כי מאטה את הדרך לקידום.
    ברוב המקרים שאני מכירה של "פועלים" חרוצים ונמרצים,
    לבוס לא משתלם להעביר אותם לתפקידים בכירים יותר,
    בגלל תועלת הרווח שהם מקבלים מהעובדים הללו - שנותנים תפוקה מירבית.
    (כך שפועל יוצא הוא שלרוב ה"פועלים" החרוצים נענשים על ההתמדה והמקצועיות שלהם, ומקבלים הבטחות באוויר).
    זה עצוב, אבל הלכה למעשה.

תחשבי על זה ככה,
    בתור מעבידה, אם יש לך עובדת חרוצה שעושה עבודה של שני אנשים ושלא מתלוננת,
    לא יהיה לך תמריץ אמיתי לקדם אותה, כי היא "סוגרת לך פינות"
    ומייצרת עבורך שקט תעשייתי.
    כמובן אני לא מסיקה שכך מתן מתנהל, ואני לא רומזת חלילה על זה שאין לו סיכוי.
    תמיד יש סיכוי להתקדם ותמיד יש פרוטקציה!

מה שאני מנסה לומר זה,
    שכל עוד מתן לא רכש השכלה מתאימה,
    הוא לא יכול להוות קלף מיקוח עם שכר של מקומות עבודה אחרים,
    ויהיה לו קשה להתקדם בסולם ההיררכי בהמשך הדרך (אפילו אם יקודם עכשיו - הכוונה היא לשלב הבא).
    כשיש מכרזים, וועדות קידומים וכו' - רוב המועמדים הם בעלי כישורים דומים,
    ומחפשים את הערך המוסף של כל אחד.

במחשבה לעתיד הרחוק יותר של מתן,
    הייתי ממליצה על לעזוב את המפעל ולעבור למאפייה -
    ותוך כדי העבודה שם, לנצל את הזמן כדי ללמוד!
    הוא עדיין צעיר, וכל החיים מבחינת הקריירה לפניו.
    אפילו אם עכשיו הוא יקודם, האם לא תעמדו בצומת דומה בעוד 5 שנים שוב?

אסור לשכוח,
    שגם אחרי שהוא יסיים לימודים,
    הוא שוב יצטרך להתחיל מהתחלה במקום עבודה חדש,
    ולוקח תמיד המון שנים להתקדם בכל מקום עבודה.
    אולם, הסיכוי שלו להתקדם יגבר,
    והסיכוי שינצלו אותו יפחת בהתאם (כי הוא תמיד יוכל לחפש מקום עבודה אחר).

אני מאחלת לו ולך המון המון הצלחה!
    אני מצטערת מראש על החפירה,
    אבל לפחות מקווה שעזרתי במשהו...
  • תראי בעלי בא לסלקום אחרי שהיה מנהל בפרטנר והרויח משכורות עתק ולאחר מכן היה לו עסק צמי
    ופתאום נפל וכמו חזר להיות חייל משוחרר
    הלך לעבוד בתור נציג שירות- חרא שעות חרא שכר
    אבל הכי לעצמו תוכנית חומש- החליט למה הוא מייעד את עצמ בתוך חמש שני בתוך סלקום
    וככה קרה- כמעט חמש שנים וכמעט הגיע ליעד הראשוני שלו

הכל אפשרי ואם יש תפקיד שהוא ממש רוצה שיאמין יקווה וימתין בסבלנות

• בובה לא קראתי את התגובות האחרות פה אבל אני חושבת לגמרי ללכת למאפייה זמנית.. לגמרי
  • אני לא יכולה לייעץ לכם.

אתם משפחה, אי אפשר בלי עבודה.

מסכימה עם כל מה שאמרו מעליי, רק מתן יכול לדעת מה טוב בשבילו.

נראה לי שהייתי הולכת על המאפייה
    פייס: ortal_hori

• אני דווקא בעד להישאר במקום הנוכחי.
    בחברה גדולה שיש בה אבא ואמא, יש גם כיסים עמוקים והרבה יותר אפשרויות קידום.
    אני רואה את זה כל הזמן אצלנו. נותנים ביטוי לרצונם של העובדים המעוניינים להתקדם, מוצאים משרות חלופיות לעובדים שלא מרוצים ממשרתם הנוכחית, יש תנאים סוציאלים טובים יותר וכו.
    השאלה היא מה יועיל יותר בקורות החיים שלו לדעתי ואני מניחה שזאת לא המאפייה.

• בובישלי, אני לא כל כך יודעת מה לייעץ לך או מה הייתי עושה במקום מתן
    רק אתם יודעים מה ההוצאות החודשיות שלכם ובמה אתם יכולים או לא יכולים לעמוד.
    יש משהו בלהישאר במקום גדול שיש לו אמא ואבא ואיזשהו "בטחון כלכלי", בכוונה במרכאות כי אין שום מקום שמציע קביעות בימינו, וגם יש איזו נוחות ברגע שיש לך וותק, הרגשה כאילו לא שוכחים אותך, אתה לא אחד מ...
    יחד עם זאת! אם מתן לא רואה את עצמו נשאר שם, ויודע שהוא יכול לעשות הרבה יותר מיזה ואולי אפילו להינות אז אולי כן כדאי לחשוב על מעבר למאפיה, על אחת כמה וכמה אם המשכורת גבוהה בהרבה ממה שמציעים לו היום.
    אולי שווה לעשות איזו שיחה עם המעביד הנוכחי, להסביר איפה דברים עומדים- לאו דווקא ברמה של "תקשיב חבוב, יש לי עבודה אחרת עם שכר גבוה יותר" אלא ברמה של להסביר שהיום ממה שהוא משתכר זה בעייתי והוא היה שמח במידה ויכול היה להתקדם לתפקיד מכניס יותר, עם יותר אחריות, כזה שיתאים יותר לכישוריו.

מקווה שעזרתי אפילו בקצת

אוהבתותך מלן ת'לפים

• שאלה קשה

במימינו קשה להסתדר עם משכורת נמוכה.. לצערי יודעת.

לדעתי שיבדוק אופציה להעלאה. אם לא כן כדאי לשקול את המאפייה.
    אין לדעת מה ילד יום והחיים דינמיים מאוד. אולי זה שינוי שיבוא לטובה גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת העבודה?

• תראי, אני בדעה של לפזול תמיד לאופק קידום לכן אני חושבת שעדיף לעבוד בחברה בה יש אפשרות להתקדם מאשר במקום קטן בו נתקעים באותו תפקיד ואותו שכר.

"וַיָּקֶם, אֶת-הָעַמֻּדִים, לְאֻלָם, הַהֵיכָל; וַיָּקֶם אֶת-הָעַמּוּד הַיְמָנִי, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ יָכִין, וַיָּקֶם אֶת-הָעַמּוּד הַשְּׂמָאלִי, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ בֹּעַז." (מלכים א', פרק ז)

"ולנעמי מידע (מודע) לאישה, איש גבור חיל--ממשפחת, אלימלך: ושמו, בעז" (מגילת רות פרק ב')
  • אני דווקא הייתי הולכת לכיוון המאפיה, המשכורת תהיה גבוהה יותר וזה גם יפנה למתן זמן ללמוד למה שהוא באמת רוצה לעסוק בו.
    אני משערת לעצמי שבתפקיד הנוכחי שהוא עובד בו, שהוא עושה בו הכל, קצת קשה ללמוד במקביל....

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה