יחסים אחרי לידה..שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות מה שלומכן..
    היום אני צריכה ללכת למקוה ואני מלאה חרדות..עברו בסך הכל שבועיים וחצי מהלידה..דיברתי עם אדרכנית בקשר לזה והיא אמרה לי שזה בסדר גמור וכלום לא יכול להיות אולי קצת יכאב מה אתן אומרות?קראתי באינטרנט והבנתי שנשים חוזרות לפעילות מינית רק 6 שבועות אחרי הלידה..

23 תגובות
עמוד 1
  • לא יודעת מה לומר
    אני חיכיתי.
    גם מבחינת ההלכה כמו הרפואה
    מחכים לסיום משכב לידה
    6 שבועות...

• גם אני בעד לחכות שש שבועות. כי זה זמן שהגוף מתאושש מהכל.
    חוץ מזה, בעקרון אחרי שש שבועות צריך ללכת לגניקולוג שבודק שהכל תקין וריק ומאשר לך לקייים יחסי מין. אז צריך לראות רופא לפני. אז לא משנה מתי, תלכי קודם להבדק!
    את כבר שבוע לא מדממת? ככ מהר נגמר?
  • אפשר רק אחרי בדיקה של רופא.
    איך ניגמר לך הדימום כ"כ מהר?

• גם לי נגמר אחרי שבועיים וחצי
    אבל חזר אחרי כמה ימים
    יש מצב...

• לפי מה שאני יודעת מחכים 6 שבועות. כך גם אמר לי הרופא.
    המקום שם עוד מאוד רגיש

שבועיים וחצי נראה לי טרי מידיי...גם אם את הולכת למקווה לא שאת חייבת לעשות משהו
  • לי זה ממש כאב... גם אחרי חודשיים..... רק אחרי איזה 4 חודשים יכולנו להיות ביחד

לפי דעתי תמתיני עם המקווה.

המקום גם רגיש כזה...

• הייתי אצל רופא שאלתי אותו הוא אמר לי שהכל תלוי בי ובאיך שאני מרגישה אני עוד לא סגורה על עצמי..וכן הפסקתי לדמם כשהיתי אצל הרופא הוא ראה כרישון קטן ברחםם ונתן לי כדורים לכיווץ הרחם דיממתי כמה שעות וזהו כנראה שהכל יצא..

• אז שירה, זה היה בהפסקה חחח זה לא נגמר באמת. ולמקווה צריך שבע נקיים אז אם שבועיים אחרי הלידה יוצא שזה דימום שבוע?
  • לא ממליצה.. תמתיני לפחות 40 יום.. הגוף צריך מנוחה וגם הנפש..למה לעשות את זה בחרדות?
    לא נורא,קצת תתגעגעו אחד לשני.. (:
  • טוב תקשיבי זה לא הוגן!!!! שכולן מדממות איזה חודשים ואת קיבלת כדור וגמרנו כמו מחזור! מה זה???
  • חחחחחחחחחחחח מיצי אני קיבלתי כדור כי זה היה כרישון ממש קטן אז הרופא נתן לי מרשם שיצא הדימום עצמו היה לי ממש חלש אפילו אחרי הלידה ממש הייתי בהלם מהדם אז האחות אמרה לי שזה כלום יחסית לדימום של אחרי לידה..

• מעייני
    אני הייתי במקווה אחרי שבועיים ו3 ימים.
    ממש לא ידעתי שאסור ושצריך לחכות לבדיקת רופא
    ואחרי היחסים הייתי כולי דם
    כי נפתחו לי 2 תפרים
    מיותר לתאר לך את הסבל שעברתי בלבלות לילה שלם במיון..
    ובמיון הרופא אמר לי שאם הייתי טורחת ללכת לרופא נשים לפני הוא היה אומר לי שהתפרים לא התאחו בוודאות אז להימנע...

ואת למדתי לקח...

ממליצה לך לחכות לבדיקת רופא
    "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
  • רותם לי לא היו תפרים..אני חושבת שאצלך הבעיה היתה התפרים לא?

• כנראה שכן..
    אבל אם את אומרת שהיית אצל הרופא והוא אמר שזה תלוי בהרגשה שלך
    ואת סבבה ומרגישה טוב אז למה לא?!
    "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
  • אני עוד בקטע של המצבי רוח
    לפעמים אני אומרת למה לא ולפעמים אני אומרת לא

• אני חודש פחות יום אחרי הלידה
    ולמרות שקשה
    אני מעדיפה לחכות עוד שבועיים וקצת למרות שהפסקתי לדמם
    עד שרופאה כדי לוודא שהכל תקין
    כי גם אם אני מרגישה בסדר
    אני מעדיפה שהרפואה שלי תגיד שבאמת הכל תקין שם וחזר לקדמותו
  • לפי מה שאני יודעת מחכים 6 שבועות. כך גם אמר לי הרופא.
    המקום שם עוד מאוד רגיש

שבועיים וחצי נראה לי טרי מידיי...גם אם את הולכת למקווה לא שאת חייבת לעשות משהו
  • לא סתם אןמרים 6 שבועות משכב לידה .
    הכל משתנה שם ..
    תני למקום להיסגר , לחזור לעצמו .
    אגב מיצי - גם אני דיממתי שבועיים וזהו
    זה ששכבתי אחרי 9 שבועות - זה כבר משהו אחר

• וואי...שתהיי בריאה... אני לא יכולתי לחשוב בכללללל על סקס חודשיים אחרי...

אחותי- שבועיים? כאילו ילדת הרגע מבחינתי.. בעיני תני למקום מנוחה
  • לא מבינהלמה למהר
    אומרײַם 6 שבועת ולא סתם
    לא חשוב רק שת׳פרים יתאחו
    חשוב שהרחם יחזור למיקומו וגודלו וכל שאר האינסטלציה

תעשי לעצמך טובה תמתיני - יש דרכים אחרות להנות חחחחח

• האמת שבועיים וחצי נראה לי מוקדם מידיי, ואם את הולכת למקווה אז אני מבינה שמבחינה הלכתית חשוב לך, השאלה אם מבחינה זו זה בכלל מותר???? אני יודעת שמשכב לידה אמור להיות 40 יום על פי ההלכה.....
  • לדעתי עדיף להמתין 6 שבועות לבדיקת רופא ואז לחגוג

"וַיָּקֶם, אֶת-הָעַמֻּדִים, לְאֻלָם, הַהֵיכָל; וַיָּקֶם אֶת-הָעַמּוּד הַיְמָנִי, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ יָכִין, וַיָּקֶם אֶת-הָעַמּוּד הַשְּׂמָאלִי, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ בֹּעַז." (מלכים א', פרק ז)

"ולנעמי מידע (מודע) לאישה, איש גבור חיל--ממשפחת, אלימלך: ושמו, בעז" (מגילת רות פרק ב')
  • גם אני בדעה שעדיף להמתין 6 שבועות
    המקום רגיש מכל הבחינות, הרחם עוד לא חזר לגודלו הקודם
    וגם אם הדימום כבר נגמר המקום עדיין חשוף לזיהומים ודלקות בגלל כל השינויים ההורמונליים וההתרחבות האחרונה
    יש סיבה שרופאים ממליצים לחכות 6 שבועות...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה