-
אין לי שמץ..
מצד אחד- המצב שלו נשמע באמת מפחיד!!
מה תעשה טיפת חלב אם תיגע בעורו? סתם כי אני לא מכירה מצבים כאלה קיצוניים..
מצד שני- הילדים באמת משלמים מחיר..
וגם ההורים..
אם יש לו סייעת צמודה, אולי אפשר איכשהו לדאוג שהילדים כן יאכלו גבינה או ישתו חלב והוא יישמר.. אפשר רק פעם בשבוע! שהגננת תכין את הסנדוויצ' והילדים לא ישחקו בגבינה..
אני לא אומרת לנדות אותו מכל ארוחות הבוקר..
http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
-
טיפת חלב עלולה לגרום לנפיחות בעור בצורה קיצונית. אם יגע במשהו חלבי ויגע ליד האף יש חשש לבעיות נשימה
ויש לו סייעת צמודה...אני עדיין מתבאסת מהעניין של הגבינות
ויש לי תחושה שהסייעות לא תוותרנה על הנס שלהן בבוקר בגן....עיפה ועיפה
-
מה הילד הזה עושה שהוא ברחוב?
אני לא שמעתי שיש דבר כזה שאסור לילד אפילו להריח חלב... אולי הוא אלרגי ברמה שאם הוא בא באופן ישיר עם משהו חלבי זה עלול לסכן לו את החיים ואז הגננת החליטה לא לקחת סיכון פה.
נראה לי קצת מוגזם להבריק את הילד לפני שהוא נכנס לגן... טוב שהיא לא תעמוד בכניה ותחטא את כל הילדים
-
יואוו, דיברתי על מצב כזה בדיוק עם הסייעת שלי אתמול. ולמה דיברתי איתה... כי דיברתי עם שתי אמהות אחרות (לאחת מהן ילד בגן עם ילד רגיש כמו שציינת)
וממש נכנסנו לויכוח....
גם לי יש ילדה רגישה לחלב בגן! אמנם לא בצורה קיצונית כזו אבל גם במגע! ואין לה סייעת צמודה.
המטרה של הסייעת הצמודה היא לדאוג שאף ילד לא ייגע בו לפני ששטף ידיים ואם זה אומר שאחרי ארוחת בוקר היא מוודא שכל הילדים עומדים בתור ושוטפים, אז זה תפקידה!!!!
הסייעת הצמודה היא לא עציץ בגן ואם אין שום דבר חלבי בגן אז התפקיד שלה די מיותר...
אגב, הילדה שלי אוכלת רק!!!! גבינה לבנה. אם היו מורידים את זה אצלה זה אומר שהיתה אוכלת לחם יבש בלי כלום במשך כל השנה
-
איפי בטח שיש דבר שכזה...תחפשי באינטרנט יש דברים אפילו יותר קיצוניים בהקשר לרגישויות למזונות
ואמא של אופק דין- מה שכתבת זה בדיוק מה שאמרתי לחברה שלי...אם יש סייעת אז לשם מה מורידים את החלבי..אוקיי אפשר להפחית ולא כל יום...אבל לא אהבתי את הדרסטיות וגם לא את התחליפים שהוצעו
והכי לא אהבתי- זה את העובדה שמנחיתים את זה במייל
-
אגב, נכנסתי לויכוח עם האמהות.... ולא עם הסייעת שלי
-
תראי בתור אנא ליד אלרגי לחלב רואי שלי אלרגי , אבל מעולם לא היו לי בקשות מיוחדות
הדבר היחיד שהיתה התחשבות זאת העוגה בימי ההולדת שהיתה חייבת להיות פרווה , ואם היו מחלקים בפורים שבועות וכו דברים עם ילבי לרואי היו דואגים לארוז מארז אחר עם דברים שמתאמים לו , מבחינת האוכל היו נזהרים כמובן עם מוצרי חלב שילדים אחרים מביאים , הוא מאוד זהיר ויודע וכולם כבר יודעים סביבו שאסור לו חלב והילדים בעצמם תמיד שאלו ושואלים אם זה פרווה , אבל להגיע למצב של קרצף ידים וכו ... הגזימו גם רואי אני אשתה נס ואתן לו לנשיקה בלחי הוא פתאום יפרח לי ... ענבר שלי היום אם יש לילד בגן שלה יום הולדת ומחלקים את העגה בסוף היום היא שואלת זה פרווה ?!, לדעת אם היא יכולת לתת לרואי לטעום מקסימה שליייי
אבל חושבת שמוגזם לחלוטין למרות שמבינה את הסכנה בדבר אבל בסוף תחנקו את הילד רק מהפחד ....
-
היתה לשחר במעון ילדה כזו. אסור היה להביא למעון בכלל כלום. בימים שהם היו אוכלים גבינה בבוקר הילדה הגיעה מאוחר יותר אחרי ארוחת בוקר.... זה היה יום אחד בשבוע. זה קצת מבאס הקטע של להחליף ת**** במשהו כזה. אני חושבת שמה שאני הייתי עושה זה לדבר שהת**** תוחלף וזה בסדר אבל שתוחלף במשהו שהוא לא סוכרים. לא חסר דברים. וגבינה היא תאכל בבית וזה גם לא איזה שיא הבריאות חלב פרה. בקיצור התחליף צריך להיות פשוט בריא יותר מאשר מה שהוצע. אני בעד להתחשב למה לא? בטח ובטח בקטע של עוגות יום הולדת שזה ממש בקטנה. שוב הדבר היחיד שהייתי מבקשת זה שתזונאית או משהו יבנה תפריט פרווה מזין מספיק. ואז בעצם אף אחד לא נפגע. לא הילד האלרגי ולא שאר הילדים.
-
לבני היה ילד עם אלרגיה קשה לחלב ,סעית הקפידה על הילד חוץ מעוגת פרווה בימי הולדת לא זכור לי שינויים דרסתיים בת**** . ילד כן היה מגיע עם אוכל מהבית והכי זכור לי זה ערכת אוטרופין שלו .
אני בדע עם אופק דין בנושא גם אם זה לא פופולרי
http://www.holdthatpic.com/
-
גם אני לא חושבת שגן שלם צריך להשתנות בגלל ילד אחד... צריך פשוט להקפיד יותר.
-
בגן של יונתן יש גם ילד אלרגי לחלב (שהיה איתו גם שנה שעברה) וגם לו אין סייעת צמודה.
ויש לו ילדה שאלרגית לכל שאר הדברים בערך ולה יש סייעת צמודה.
גם לדעתי אפשר להשאיר את מוצרי החלב בארוחת הבוקר - בשביל זה יש סייעת!
יעל, אמא של יונתן ואיתמר
-
מבינה את שתי הצדדים.
אבל את יודעת מה הכי הפריע לי?
שלא זימנו את ההורים אלא שלחו במייל.
יש דרך לעשות כזה דבר, הרי מדובר באמצע שנה, כשעל הפרק נושא משמעותי ביותר-תזונת הילדים. אי אפשר להנחית דברים בצורה כזו.
אני חושבת שהיה צריך לקיים פגישה מסודרת, אסיפת הורים שבה גם הורי הילד משתתפים. הרבה יותר מכובד, ומפחית במידה ניכרת את האנטגוניזם.
בכל מקרה אם מפריעים לך הסוכרים אז אפשר לפנות בצורה יפה לגננת, להסביר ולבקש שיהיו בתפריט דברים אחרים.
-
מתי הגיע הילד? עכשיו?!
פייס: ortal_hori
-
באמת ילד מסכן...וגם ההורים שלו.. איזה בעסה
-
לדעתי מוגזם.
זה בסדר להתאמץ ולהשתדל כי המצב בהחלט מחייב התייחסות מיוחדת
וממש כואב על הילד שבצורה כזו קיצונית כל כך רגיש למשהו שרוב ילדי הגן אוהבים ו"חיים" עליו...
ובהחלט חשוב שילד כזה ישתלב בחברה רגילה לגמרי.
אבל כמו שנאמר כאן, יש לו סייעת וזה מהות התפקיד שלה בגן.
אני מניחה שאין לו קשיים מיוחדים מעבר, והסייעת היא רק בגלל המגבלה הספציפית הזו...
זה בסדר עוגות פרווה, בקטנה.
אבל להוריד מהתפריט מוצרי חלב זה נראה לי מוגזם
בעיקר שבגילאים אלו רוב הילדים "חיים" על מוצרי חלב בעיקר בבוקר...
אני בטוחה שניתן למצוא לזה פתרון קצת פחות קיצוני...
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
תחשבו על החרדה של ההורים של הילד. אם נכנס ילד לגן עם ידיים מלוכלכות בחלבון חלב, ונוגע בצעצועים ואח"כ הילד האלרגי נוגע בצעצועים (לא משהו שהסייעת יכולה למנוע) ומכניס יד לפה - כל האיזור של הפה מתנפח, ובגלל הקרבה למערכת הנשימה, הנפיחות עלולה לגרום לחנק. אז נכון שיש מזרק, אבל אי אפשר להשתמש בו על בסיס קבוע. הקופה גם מממנת רק מזרק אחד כזה וכל מזרק נוסף עולה 600 ש"ח.
לותר על חלב זה לא כזה הפסד גדול. בעיני זו הקרבה קטנה. ואני מודה שאני משוחדת. אני ויתרתי על חלב ממניעים אידיאולוגים, וזה לא היה פשוט, כי אני ממש אוהבת גלידה, פיצה, לזניה, אוראו, שוקולד וכל הדברים האלו, אבל יש דברים שהרבה יותר חשובים מסיפוק בלוטות הטעם. ואל תתנו לאף אחד לסבן אותכן בקטע של הסידן, כי יש הרבה דברים אחרים שמכילים סידן.
-
נטע, אני מסכימה שזה לא קל להורים. ומן הראוי שסייעת שמקבלת משכורת תשים עין על איזה משחקים הוא משחק.
לי אישית זה לא היה מפריע (בטח בגן של יונתן) למרות שהמאכלים יותר מסוכרים (כמו שלירון אמרה) ויותר משמינים - גבינה צהובה יותר משמינה מלבנה למשל. אז לא היה מפריע לי, כי יונתן צפלון - אבל בגן של איתמר אולי היה מפריע לי יותר.
מדובר על ת**** יום יומית, לא ממתק פה, ממתק שם. כל בוקר כחלק מארוחת הבוקר הילדים יקבלו אוכל עם יותר קלוריות...
ובלי קשר, יש ילדים שבררניים באוכל ופשוט לא יאכלו.
הסייעת יכולה לוודא שכל הילדים ישטפו ידיים ופנים אחרי האוכל בלי לגעת בצעצועים ומן הראוי שההורים יוודאו שהילדים מגיעים נקיים, אבל לכפות משטר דיאטה שיכול להיות בעייתי עבור ילדים שרבים מהם בררניים באוכל נראה לי קשה מדי.
ויחד עם זאת אני לא יכולה לדמיין איך זה לחיות עם ילד אלרגי כל כך! הכנתי עוגה ליומולדת של יונתן שנה שעברה, הקפדתי שזה יהיה פרווה ועדיין הייתי בלחץ מה יקרה כשהילד האלרגי יאכל אותה. אני לא יכולה לדמיין את החרדה שההורים חיים איתה.
יעל, אמא של יונתן ואיתמר
-
לנו אמרו שגם אם נכין עוגת פרווה בכל אופן אמא שלו תכין לו לכל יום הולדת עוגה מיוחדת משלו...
אבל ברור שנכין כדי שלא יקרה מצב שאחכ איכשהוא זה יגיע אליו
יש לי שיחה עם הגננת עוד שעה...בנושא הזה. טוב שקראתי את השרשור לפני
-
מסכימה עם יעל בכל מילה
פייס: ortal_hori
-
אפשר לעשות נוהל שמנקים ידיים ופנים גם כשנכנסים בבוקר... (האמת שאיך שילדים לפעמים נכנסים לגן, עדיף
-
מה הגננת אמרה?
-
אמת שבכל פעם שאני קוראת תגובה בשרשור הזה, אני מסכימה איתה
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
לא קראתי תגובות אבל בתור דודה לילד אלרגי לדעתי הן מגזימות!
גם אחיין שלי היה מתנפח אם חלב היה נוגע בו ובכל זאת מעולם לא יצאה בגן הוראה להפסיק לשלוח מוצרי חלב לגן!
ילדים אלרגים בגיל צעיר מאוד לומדים להיות אחראים בנושא האלרגיה שלהם
גם אחיין שלי וגם ילד אלרגי אחר ששמרתי עליו בעבר כבר בגיל שנתיים היו שואלים " זה חלבי???" לפני שהיו נוגעים במשהו
אז בסדר גמור שיבקשו לשבת בשולחן מסויים ולרחוף פנים וידיים אחרי הארוחה (לדעתי מומלץ בכל מקרה אבל זה כבר אישיו אחר)
אבל לנדות את כל מוצרי החלב מהגן מיותר בעיני... שיתנו לו תחיליפים אפילו מסויה במקום לשנות את הת**** של כל ילדי הגן
-
מה הגננת אמרה? איך הייתה השיחה?
-
אני חושבת כמו תמר .
יש לי רגישות למצב וזה באמת חינוכי לילדים ..
אבל עדיין צריך להתחשב גם בכלל .
גם נדב אוכל בעיקר לחם עם גבינה לבנה .
חוצמזה, לאכול רק מתוק זה ממש לא לעניין ..
יש גם טונה , חביתות , חומוס