-
בת כמה אופק?
-
שנה וחצי
-
שנה וחצי זה הזמן הכי טוב לחשוב על אח/וח לילד..
מה תגידי אני שבועיים וחצי אחרי לידה ולא אכפת לי להכנס עכשיו שוב להריון..
-
אורטל אני לא יודעת אם תאהבי לשמוע את הדעה שלי אבל מה לעשות אני בן אדם כנה ואומרת בפנים הכל.
אני מאמינה שצריך להביא ילד לסביבה בטוחה מבחינה כלכלית אחרת זאת קריסה מאוד משמעותית.ולדעתי גם אופק עוד קטנה מאוד ולא נורא אם תחכו עוד שנה ואז שיגיע הביבי\ת הנוסף היא תכנס כבר לגן ערייה שיהיה יותר זו,בנוסף תצברי וותק בעבודה וגם תתקבעי שם.
זאת דעתי האישית.
מעבר לזה שזה מאוד קשה לגדל שנים קטנים אבל יש בזה גם דברים חיובים כמו זה שהם גדלים יחד,אחר כך נושאי השיחות משותפים ואין פער משמעותי.
אבל מבחינה כלכלית,ופה זה הדגש הכי גדול בעיקר לאור מה שאנחנו מדברות,אני חושבת שאתם צריכים לחכות.
בכל מקרה זאת דעתי האישית בלבד.
מה שלא תעשו אתמוך בך.. ברור שהוא\היא יהיה\תהיה מעלף\ת
-
מעיין, גם אני אחרי לידה ישר רציתי להכינס לעוד הריון.. זה ממכר..
עכשיו זה באמת גיל טוב אבל החשש קיים אני בטוחה אצל כל אמא...
מיכלי, את צודקת בקשר למצב כלכלי,
בקשר לגן עירייה... בע"ה עד שאכנס להיריון ואלד, ואהיה בחופשת לידה אופק תהיה בסביבות שנתיים וחצי ואז יש עוד רק חצי שנה עד לגן עירייה, כבר עשיתי חישובים חחחח
אז מבחינת הגן זה פחות בעייתי.
העבודה שלי ממש לא משהו חוץ מהשעות הנוחות. השכר על הפנים והבוס שלי חולה נפש ברמות מטורפות. בחיים לא נתקלתי באדם כזה. וגם העבודה רחוקה לי מאוד מהבית ומהגן של אופק. אז על העבודה אני לא פוחדת העיקר שאני יעבוד שם עד סוף ההריון בע"ה.
אם אני יחכה עוד שנה ו.. היא תהיה כמעט בת 4 שייוולד עןד ילד. ביני ובין אחותי יש הפרש של 5.5 שנים זה המון והיה לנו מאוד קשה להסתדר בילדות.
אני מקווה בע"ה אמן אמן שהמצב יסתדר. כמובן שאני לא קופצת למים עמוקים מבלי לוודא שאני יכולה לשחות שם.
-
אני יגיד לך את האמת עכשיו ילדתי לפני כמעט שבועיים ויש לי ילדה בת 2 ותשע שהיא כל העולם שלי והכי קשורה אליי ואני אליה וגם פחדתי שזה יפגע בה.וזה לצערי קצת קרה ממה שחששתי היא קצת כועסת עליי אני מרגישה והיא עושה בכוונה ודווקא ואפילו שלפעמים מרגיזה אין מה לעשות צריך ללמוד לחלק את האהבה והיא תבין את זה עוד מעט אני מאמינה ויהיה לי קל וגם לה.
ומבחינה כלכלית אתם צריכים לשבת ולראות איפה אתם עומדים.אבל תמיד זה זה יהווה בעיה.
מאחלת לך בהצלחה
-
אני חושבת כמו כמה שכתבו שעדיף שהילד הראשון יהיה טיפה יותר גדול... אני במקומך הייתי מחכה עוד חצי שנה לפחות... לא רק כלכלית, גם כדי לתת לילד הראשון הזמנות לגדול טיפה לפני שמביאים תימוק, יש הבדל משמעותי בהבנה של למשל לחלק את הזמן כשאת מסבירה לילד ב2.5 או ילד בן 3, 4... 2.5 זה ממש תינוק בעצמו אולי אפילו עוד עם חיתול ומוצץ....
אבל זאת החלטה אישית לגמריי
לורנה
-
כאמא לשניים בהפרש גילאים של שנה ותשעה חודשים, אני יכולה לומר לך שעם כל הקושי - זה הדבר הכי טוב שעשיתי!
גם אני חשבתי מה יהיה על הגדול כשהקטן יוולד ואם הוא יקבל את אותם ה- 100% אהבה שהוא קיבל עד שאחיו נולד. אז הוא קיבל. וגם אחיו קיבל 100% אהבה.
אני פשוט דאגתי לשתף את הבכור בכל מה שעשיתי עם הקטן. היום, כשהם גדולים, תאמיני לי שהבכור שלי לא זכר שהוא היה בכלל בלי אחיו. מבחינתו, אחיו הקטן תמיד היה שם.. והיום הם לא יכולים אחד בלי השני.
מבחינה הכלכלית - אם נתחיל כל הזמן לחשוב על המצב הכלכלי - בסוף נמצא את עצמנו בלי ילד שני.
אני מכירה כ"כ הרבה בנות שהמתינו והמתינו למצב הכלכלי, והיום הן כ"כ מתחרטות שהן לא עשו ילד בגלל זה... מצב כלכלי זה דבר מאוד משתנה...
-
אני בדעה של עכשיו
shira
-
אני בדעה של מרווה
-
ועוד חיסכון-כלכלי,בהקשר של צוצית
shira
-
מרווה - תפסיקי להוציא לי מילים מהפה
-
צוצית
shira
-
הם סוג של "עזרה" אם אפשר להגיד את זה ככה
-
חמסה חמסה,צוצית
shira
-
אני גם חושבת כמו מרווה
ההתחלה תהייה טיפה קשה עם ההסתגלות של עוד ילד במשפחה אבל זה עובר אחרי 3 חודשים בערך שכולם מתרגלים למצב החדש
תראי אצלי הם חברים טובים ב״ה משחקים ביחד ומעסיקים את עצמם
אני לא צריכה לדאוג להם לתעסוקה, וככה אני מתפנה לשאר עיסוקיי
לדעתי תלכי על זה ושיהיה בהצלחה!
-
להביא ילד נוסף לדעתי זו שאלה של מוכנות
יש נשים שלא מוכנות לחשוב בכלל על ילד נוסף ב 5 שנים הבאות
ואילו אחרות (כמוני למשל
[/center]
-
נראה לי שאופק תסתגל מהר
הבעייה זה הנושא הכלכלי
-
אני בעד! ואני בטוחה שתסתדרו גם מבחינה כלכלית..
-
חושבת שזה הזמן המתאים . מבחינת הגיל והרצון שלך .
מבחינה כלכלית - מתישהו צפוי להיות יותר טוב??!!?
אם נחכה להרוויח את מה שאנחנו מחכים להרוויח - לא נביא ילדים לעולם
-
בימינו הנושא הכלכלי בעייתי לכל המעמדות, גם לאנשים שמרוויחים את ה-20 אלף ש"ח בחודש.
אני חושבת שפשוט צריך לעשות חישוב כלכלי לפני כן, לראות איפה אפשר להצטמצם ולהתייעל כדי להביא עוד ילד לעולם.
אבל לא לתת לשיקול הכלכלי להיות הגורם היחיד והמכריע לגבי הבאת ילד/ה נוסף/ת לעולם.
לגבי הגיל של אופק, לדעתי עכשיו או בעוד חצי שנה זה גיל אידאלי לחשוב על עוד אח/ות, הפרש של 2.5-3 שנים בין ילדים הוא מעולה.
אופק כבר תהיה ילדה גדולה (יחסית) ותוכל לעזור לך לטפל באח/ות קטן/ה.
בנוסף בתור בת יחידה אני יכולה להגיד שלי היה מאוד חסרה חברת אח/ות וחבל שאמא שלי לא נישאה בזמנו בשנית ודאגה להתרחבות המשפחה
-
אני חושבת כמו מרווה
-
מרווה את מקסימה...! אני מאוד אוהבת לקרוא את התשובות שלך ויש לך חשיבה מדהימה לחיים!!!
בכלל כולכן מקסימות וכייף שיש עם מי להתייעץ ולהתלבט..
בקשר לנושא הכלכלי שזה נושא כאוב... מי יודע מתי יהיה מצב כלכלי טוב יותר ואני לא רוצה לחכות לנצח.
עכשיו אני מרגישה דיי מוכנה אמנם חוששת קצת ופוחדת אבל מאוד רוצה שלאופק יהיה עם מי לגדול ושלא תהיה בודדה כי היא הכי קטנה במשפחה.
-
יכולתי להשוות שישל דזה וו, ההתלבטות הזאת לא היתה קיימת כבר לא מזמן יחסית?
לגבי המצב הכלכלי תחשבי שיש הבדל בין מעון ל2 ילדים למעון ילדה אחת
אם ההפרש הוא 3 שנים התדלום יהיה רק עלמעון אחד כי גן לא עולה כסף
אז כן זה בהחלט שיקול
סורי לאכזב אבל בדקת חקרתי עשיתי מחקרים שלמים ובחיים לא יצא תינוק עם שק של זהב מהבטן
-
היי אהובה
אני לא אתייחס לשיקולים שמסביב
בסופו של דבר רק אתם תחליטו את ההחלטה החשובה והמשמעותית
מתי להביא לאופקוש אח/ות.
אספר לך על עצמי
בהתחלה מאוד פחדתי איך אסתר, איך נהוראי יקבל את תהל
כיום אני יכולה לומר שני נורא נהנת.
כמובן שזכיתי ויש לי עזרה גדולה ממתן
כמובן שבהתחלה לא קל, מאתגר ומעייף
אבל נהוראי שלי פורח
הוא לומד להתחלק, לטפל ולדאוג לאחותו
להיות אח גדול שומר ואוהב
תהל מעין הבובה הקטנה שלו.
אני בטוחה שהפינוק הבלעדי אליו מתמתן בכך שעוד נסיכה הצטרפה למשפחה
שמתי לב שהוא יותר רגיש עכשיו
למד לחלוק חפצים/חטיפים/צעצועים עם ילדים בכל מקום
ובכלל הוא ממש הקסים אותי
והפתיע לטובה!
יותר מהכל
אני יודעת שעוד כמה שנים הם יהיו חברים טובים
קשורים בנפשם ומחוברים מאוד
כך שכל הקושי והעייפות שלי כרגע, שווה את זה
בהצלחה
-
התחושה של דז'וו שלך סיון נכונה, אבל לא עד הסוף.. לפני כמה חודשים שאלתי את עצמי ואותכן איך יודעים אם רוצים... עכשיו אני יודעת שרוצה אבל חוששת...
כמובן שתינוק לא בא עם שק של כסף(הלוואי)... וכמובן שצריך להצטמצם..
אם וכשיהיה, אז לפי מה שחישבתי בע"ה אחרי שאצא לחופשת לידה אז היא כבר תלך לגן עירייה ואז כמובן יהיה לשלם רק על גן אחד.
אם היה צריך 2 גנים הייתי מחכה ולא הייתי חושבת על זה כרגע...
שירוש מהממת שלי.
זה אחת הסיבות שאני רוצה עכשיו על מנת שיהיו חברים טובים.
לדעתי הפרש של 2.5 שנים הוא לא קטן מידי, ובפירוש לא גדול..
אני לא מסתכלת על הוצאות של טיטולים ומטרנה אלא קדימה יותר על גנים וכו'...
אוווווף למה החיים כאלה קשים???
-
לילה
shira
-
תודה את מקסימה...
אני הכי יודעת להצטמצם ולקנות במבצעים. תמיד יש לי סטוקים של חיתולים מטרנות מגבונים וכו... שאני קונה רק במבצעים
ובגדים גם קיבלתי המון דברים מהממים מחברות וגם קונה בשווקים יש דברים מדהימים.
זה פחות מדאיג אותי...
הכי מלחיץ כשגדלים - ההוצאות גודלות.
אבל באמת עדיף שניים
-
ידעתי שאת מדהימה בכל הנושא של קניות
shira
-
מקסימה שכמוך...!
איך אין לי אותך בפייסבוק...?
אני מאוד אוהבת קניות ומבצעים
ובכלח תמיד אוהבת לקנות בצורה חמכה בעיקר בסיילים של 70% זה חגיגה....!
לצערי לנקות לא הכי אוהבת אבל כשאני מתחילה אני בשוונג....
חבל שאת לא גרה קרוב אלייי... מקווה לראותך באחד ממפגשי הפורום