סתם משהו שחשבתי עליו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול, כשחזרתי מהעבודה ראיתי במדרכה אמא ובן שאני מכירה
    הוא רוקד יחד עם אביגיל רק שהוא בנבחרת של הגדולים. הוא בן 13-14. מתאמן כמעט כל יום.
    לפי התיק ספורט שלו הבנתי שהם כרגע בדרך למתנ״ס.
    אני פגשתי אותם מרחק הליכה די גדול מהמתנ״ס -בערך חצי שעה הליכה.
    והצעתי להם טרמפ.
    בדרך אמרתי משהו בסגנון - הליכה ארוכה יש לכם. ואתם הולכים את זה כמעט כל יום! (אני יודעת שיש להם גם אוטו)
    והתשובה שלה הפתיעה אותי.
    היא אמרה לי - זה זמן איכות מצויין עם הילד. אנחנו הולכים ומדברים, מתעניינים וחולקים חוויות.
    אנחנו נהנים מאוד מההליכות הללו.
14 תגובות
עמוד 1
  • ואללה.
    את כ"כ צודקת.
    האמא הזאת באמת גאונה.

• זו באמת נקודה למחשבה שאני מודה אני חושבת עליה כל יום לצערי...

• האמת שאיתמר עוד לא מנהל שיחות ברומו של עולם, אבל עם יונתן יוצא לי לעשות את זה לפני השינה.

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • אחלה
  • לא התכוונתי שצריך לצאת לטיולים רגליים ארוכים עם הילדים כדי שיהיה קצת זמן איכות.
    אני לא יודעת כמה ילדים יש לה, מתי היא חוזרת מהעבודה ומה תפקיד בעלה במשפחה.
    לא זו הנקודה.
    החוכמה היא למצוא בחיינו את הדקות היקרות הללו, כל אחד בדרכו שלו, לראות את הילד ולשמוע אותו. אבל לשמוע באמת. גם אם זה דורש מאיתנו עוד מאמץ אחד קטן.
    אם זה בהליכה לחוג במקום נסיעה פשוטה, אם זה בהכנת עוגה עם הילדים למרות הלכלוך שישאר,
    אם זה במחיר שקריאת סיפור לפני שינה מתארך מ 5 דקות לחצי שעה כשאת כבר מתה מעייפות ורוצה כבר לסיים את היום הזה או כל דבר אחר שמתאים לתא המשפחתי שלכם.
    צריך לפעמים מעט יצירתיות כדי למצוא איפה בחיי יומיום המטורפים שלנו אנחנו משלבים את הזמן איכות עם הילדים.

• אצלנו אני יוצאת עם הגדולה לגן רבע שעה יותר מוקדם כדי שיהיה לי את הרבע שעה הזו עם הקטנה לפני שילדי המשפחתון מגיעים.

ועם הגדולה יש לנו זמן בערב אחרי שהקטנה כבר ישנה, ובימי שישי אני מוציאה אותה מהגן ואנחנו הולכות לקנות חלה (שבעלי היה יכול לקנות עם שאר הקניות בשוק אבל משאירים בכוונה) זה יוצא סיבוב של חצי שעה.

מקווה שנוכל להמשיך כך גם בגיל 14 שכבר זה לא יעניין אותם להסתובב איתנו.

• אני התחלתי להוציא את יותם מהגן ראשון,
    ואז אנחנו הולכים לגן של זוהר ברגל - זה בערך 10 דקות בהליכה איטית
    ומדברים על מה שהיה בגן, איך היה לי בעבודה וכו

זה אומנם 10 דקות אבל אני חושבת שזה נותן לו המון

חוץ מזה שאנחנו לרוב עושים ארוחת ערב משפחתית בה כ"א מספר על היום שלו..
    [
  • דווקא יוצא לי, כל פעם בזמן אחר, בלי ריטואל קבוע שבו אנחנו יושבים.
    "איך היה בגן"? "מה עשיתם היום"? ועוד שאלות שאני שואלת מדי יום.
    מה שכן, פעם בשבוע באופן קבוע אחרי הדלקת נרות אני יושבת עם שני הילדים וכל אחד מספר דבר טוב אחד שהיה לו במשך השבוע, וזו בדרך כלל נקודת פתיחה לשיחה איתם.

בעניין אותה אישה את צודקת, אין בכלל ספק שזה תורם לקשר שלהם. ועוד יתרון זה שאין "לטרוק דלתות"- אם הם רבים או עצבניים אין ברירות, באותם ימים הם הולכים יחדיו, וזה מכריח לדבר ולפתור דברים.
  • אז למה לקחת אותה באוטו ??? הפרעת להם
  • בואי נתחיל בזה שהילדים שלי מפונקים.. עקב חוסר זמן ולחץ בכל זמן אפשרי,
    אנחנו בד"כ עם האוטו, גם כשזה הליכה של חמש דקות.
    בריאותית זה לא נכון, חינוכית זה לא נכון, וחסכונית זה לא נכון..
    וגם מבחינת קשר בין הורה לילד- זה לא נכון!
    כשאני באה לקחת את שילה ברגל יש תלונות מפה ועד הונולולו.. הוא יכול כל הדרך לבכות, ולצרוח "אין לי כוווווחחחחח.."
    שזה ממש לא יהיה זמן איכות.
    וגם הגנים שלנו מאוד רחוקים..
    אני עדיין משתדלת לעשות את זה מידי פעם, אבל לא יוצא הרבה..

זה נשמע שיש להם זמן איכות כייפי ואמיתי.. וגם אם הולכים בשקט ולא מדברים, זה עדיין שווה את זה..

שאלת זמן האיכות לכל ילד מאוד מאוד יושבת עליי.
    ואני מנסה למצוא לה פיתרון..
    עוד לא מצאתי את הפתרון האידיאלי.

היינו השבוע אצל פסיכיאטרית עם שילה, והיא החליטה שאין לו לקות תקשורת (כי יש לו קשר עין), ושזמן איכות עם אבא יפתור את כל הבעיות שיש לנו בעולם!!
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • עמית- איזו פסיכיאטרית גאונה!!! נראה שהיא יודעת את הפיתרונות לכל הבעיות בעולם! הייתי רוצה מאוד להיפגש איתה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • אחלה זמן איכות! כיף להם

אתמול הייתי בהשתלמות ודיברנו על נושא של הקשבה והמדריכה העלתה כמה דברים ממש יפים.... אני אנסה למצוא אותם ולהעלות כאן
  • אכן חכמה. בספר של הרב אבינר (מכירה אותו?) ספר של חינוך ילדים הוא אומר לעשות בדיוק את זה. לנצל את כל הזמנים האלה - הנסיעה לסופר, ההליכה לחוג, החזרה מבית הספר גם אם זה באוטו לתפוס ילד אחד ולקחת אותו איתך. ואז גם אם יש לך תינוק קטן בבית שמפריע באוטו אתם אחד על אחד או לחילופין כמו אותה אמא בדרך ברגל. דרך אגב בדרך הזו היא מרויחה פעילות גופנית
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה