פחד קקי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ראיתי שקרן פתחה השבוע הודעה דומה.. רק אין לי כוח לחפש אותה.
    בכל מקרה התחלתי עם רז גמילה
    בחופשת פסח הורדתי לה את הטיטול כל יום כמה שעות, כדי שלא תכנס להלם..
    ומיום ראשון הורדנו לצמיתות חוץ מהשינה.
    ומיום שישי למעשה רז לא עשתה קקי

15 תגובות
עמוד 1
  • נופרי

אני הייתי מניחה לה ...
    לפני שנתיים טיפלתי בילד בגילה
    כשהוא היה עושה קקי הוא היה מבקש ממני
    לצאת מהסלון ומתחבא אחרי הספה וצורח
    עד שהיה יוצא לו
    הייתי נבהלת מהמראה אבל
    אמא שלו הרגיעה אותי ואמרה שזה בסדר
    וזה אכן הסתדר
    הוא מתבייש אז הוא מעדיף שלא אראה

• לא הבנתי..
    להניח לך לעשות קקי בטיטול או להניח לה מהגמילה?
    כי הגמילה בינתיים 5555555
    הבעיה זה הקקי, היא סובלת מעצירות זה גם לא חדש
    טופלה בכל מה שרק ניתן,
    היא מתביישת ואני שמתי לב לזה ולכן הנחתי לה לעשות קקי בטיטול בצד או איפה שתרצה רק שתעשה! מה גם כשבאתי להחליף לה היא ביקשה שאני יסובב את ליאמי שלא תסתכל עליה

• וועליה !!!!! כפרונה קטנה! נקרע לי הלב עכשיו!!!!

• אוי מסכנה..
    אולי לתת לה מאכלים שייקלו על היציאות?
    אני ממש לא יודעת מה הדבר הנכון לעשות.
    אני בטוחה שיסתדר עם הזמן.

• אין לי עיצות לצערי כי אין לי נסיון בנושא, אבל מקווה שהיא תעשה, כי מסכנונה... כמה אפשר להחזיק בבטן?
    תעדכני.
    מעניין אותי איך אני אסתדר כשנגיע לזה בעז"ה...

• אוי... כואב ה

• בסוף הכל מסתדר
    השאלה איך אני עד אז עוזרת לה עם זה

• היי נופרי!
    באמת היה לנו אישיו עם הקקי... היא עושה עכשיו, אבל קצת כל פעם ולפעמים היא מפספסת אותו. [אזהרת איכסה בעוד 3...2...1...] הם יוצאים לה קטנים ויבשים יחסית. כמו של עז.

• חחחחח קרן הרגת אותי עם הריקוד מסביב לסיר

• גם לנו יש חרדת-קקי מסוימת אם כי בימים האחרונים יש שיפור.
    לדעתי זה עניין של הסתגלות, עד עכשיו כל פעם שהם היו צריכים לעשות פיפי-קקי
    זה תמיד היה חופשי ומשוחרר בחיתול, בלי לדאוג לא לפספס ולעשות במקום אחר.
    בנוסף החיתול גם סגור, הם לא ראו את התהליך עצמו ומיד אחרי שסיימו היו מנקים אותם, מנגבים אותם ומחתלים מחדש.
    עכשיו מתפתחת המודעות והשליטה בסוגרים וזה קצת מבלבל, עד כמה צריך להתאפק עם הקקי
    זה מה שמוביל לדעתי לעצירות הלא רצונית הזאת. בנוסף גם הביישנות, כמו שאמרתי פעם בחיתול זה היה כאילו נסתר
    ולפי תפיסת ילדים מה שלא רואים לא באמת קיים ברגע הנתון (כמו משחקי קוקו).

לדעתי מה שאת יכולה לעשות כרגע זה לתת לה מזונות עתירים בסיבים תזונתיים, הרבה פירות, יוגורטים, כדי לרכך את היציאות.
    ואולי אפילו תשימי את הסיר במקום נסתר, שאם היא תצטרך לעשות קקי היא תרגיש בטוחה שאף אחד לא מסתכל עליה.
    אם זה עדיין לא עוזר אז בעקרון יש כמה גישות לעניין הזה של הגמילה מקקי מחיתול,
    יש כאלה שאומרים להתעקש ולהבהיר לילד שכל היציאות צריכות להיות בסיר
    ויש כאלה שאומרים שעדיף לוותר לילד ולתת לו לעשות קקי בחיתול עד שהילד יהיה בשל לעשות בסיר בעצמו.
    הכל תלוי לפי דעתי באופי של הילד, יש כאלה שהגישה הראשונה תתאים להם והם יבינו מהר ויש כאלה שזה יעשה להם עוד יותר עצירות.
    את מכירה את רז, תלכי עם מה שאת מרגישה שנכון לגביה.

מה שכן, לגבי הקקי בחיתול לי יש טיפ שעוזר להרגיע את החרדות-
    גם אם היא מפספסת ועושה בחיתול, אל תעלימי אותו ממנה מהר אלא להפך,
    שימי אותו בסיר, כן כן בסיר, תראי לה שהקקי בסיר, תסבירי ששם מקומו, תחמיאי לה על שעשתה ואחר כך תלכו ביחד ותורידו את הקקי באסלה.
    זה נועד כדי לעודד אצלה פתיחות בנוגע לקקי, שלא תפחד ממנו ומהתגובה שלך לגביו.

• עם הגדולה שלי סבלנו מעצירות כרונית במשך שנה! קקי כל 5 ימים ובייסורים נוראיים.
    זה יוצר מעגל שנורא קשה לצאת ממנו-
    היא מתאפקת מהפחד, ואז בסוף עושה וזה כ"כ כואב לה, שבפעם הבאה היא מנסה עוד יותר להתאפק.
    ניסיתי הכל. באמת.
    הדבר היחיד שעזר בסוף היה לתת לה נורמלקס במשך כמה חודשים. זה לא מאפשר לה להתאפק, ושומר את הקקי רך. ככה אפשר היה לייצר אצלה מצב שהיא עושה במשך תקופה בצורה מסודרת, כל יום, וזה לא כואב לה.
    אחרי כמה חודשים יכלנו להפסיק וכבר הייתה לה שגרה טובה בעניין הזה.

לגבי איפה היא עושה- אני לא מתייחסת לזה כרגע כי זה פחות חשוב בעיניי. בטיטול, באסלה, איפה שנוח לה. העיקר שתעשה. אני מאמינה שעם הזמן גם זה ייפתר.

מיכל

• הי החלב נשבר לקרוא לא קל..
    אומנם אני טרם מנוסה אבל מידע שיש לי בנושא
    קקי זה משהו שהם מרגישים שהוא חלק בלתי נפרד מהם וקשה להם כביכול להפרד ממנו ולכן יכולה להתפתח חרדת קקי עצירות וכיוב
    האופציות שניתן לבצע
    זה להסביר ולדבר איתה על הקקי שניתן להפרד ממנו וטוב שהיא מוציאה קקי וכך היא מונעת עצמה כאבי בטן וזה משהו שהגוף כבר לא צריך
    כמו שאמרו להסביר להם שכולם עושים קקי ולאפשר לה לראותו כשהיא עושה אותו ולעודד אותה כול פעם שהיא עושה אותו (בהתחלה כמובן לא משנה איפה)
    להראות לך איך הקקי נכנס לסיר אם היא עשתה בטיטול כמו שאמרה יוליה ואז לשפוך לבית שימוש וקריאות הידד...
    יש אופציה גם לומר לה שאת יודעת שקצת קשה לה עם הקקי והיא קצת מתביישת וזה בסדר ופשוט לומר לה שלשם התחלה היא יכולה לבקש טיטול לקקי ואז לאט לאט כשהיא תתחבר יותר לסיר בקקי אז להגיע לשם גם וכך לפחות תדע שזה לא נורא ואפשר קקי רק בטיטול...
    ביינתים תצרי כמו שאמרה קרן חוויה בנושא לעודד לשיר לחזק וכל מה שצריך
    וכמובן לדאוג לת**** רכה והמון מים
    והכי הרבה יש אופציה כמו פגלקס ונורמלקס שנותנים לילדים
    בהצלחה
  • ואי בדיוק כמו אחיינית של בעלי
    קודם כל את צריכה לראות שאין לה בעיית עצירות כי אם כן היא צריכה סירופ(זה מה שנתנו לה)
    דבר שני כן זה מאוד יכול להיות שזה בגלל שהורדת לה את הטיטול כי אחיינית של בעלי היתה מבקשת טיטול כל פעם שהיה לה יציאה..
    עד שפשוט היינו מדרבנים אותה לעשות באסלה והיא היתה מתלהבת מזה אחרכך היתה יושבת ובכוח מוציאה קקיי העיקר שנמחא לה כפיים
    תנסי להראות לה שזה לא כזה נורא את יכולה להתחיל עם הפתעות כמו שגיסתי עשתה כל פעם שהיא עשתה קקי באסלה היא נתנה לה שוקולד או ביצת קינדר משו קטן..מרוב שהיא היתה מתלהבת היא היתה שומרת את היציאה בסיר והיתה מראה לנו כשהיינו באים חח
    בסך הכל צריך להעלות אאת הביטחון לילד אחרי שמורידים לו את הטיטול ברגע שזה יקרה היא תעשה לך חופשי באסלה..
  • פלגלקס לקחנו תקופה. שהרופאה הורתה לנו להפסיק.
    עניין העצירות ידוע ומוכר ויש לי הרגשה שזה רק הולך ומחמיר עם הגמילה.
    אני נותנת לה מזון עשיר בסיבים, לחם מלא, פירות וירקות, היא אוהבת לשתות 55555. ככה שמבחינת התז-ונה היא מכוסה.
    האמת שלא אכפת לי באיזה דרך הקקי יצא רק שהיא לא תסבול כל כך

• בהצלחה מאמי, לאט לאט היא תתרגל ותשתחרר!
    בסוף כולם נגמלים

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה