יום שישי והמיון ילדים... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול היה יום כל כך יפה וכייפי עם ילדים עד ש....
    נתנאל השתולל, וקיבל מכה מהשולחן. הוא לא בכה בכלל, אבל פתאום ראיתי דם. חשבתי שהוא פתח שפה. אני מתקרבת אליו וחושכות עיניי! ילד בלי שן קדמית! במקום שן, חור ענק!!!!!! על הריצפה מונחת לה שן עם שורש ארוווווך. אני נכנסתי לפאניקה, הייתי בטוחה שזה שן קבועה שעפה לו כי בחיים שלי לא ראיתי שן חלב עם שורש! התקשרתי לרופא ילדים, הוא אמר לשים שן בצנצנת עם חלב ולטוס למיון ילדים ברמביים. במידה וזה שן קבועה, ניתן להשתיל אותה כל עוד זה טרי טרי. בעלי לקח את נתנאל למיון. שם בדק אותו רופא פה והלסת, אמר שבוודאות מדובר בשן חלב. שיחררו אותו הביתה. השבוע נלך לרופא שיניים, לעשות רנטגן ולבדוק מה שלום שיניים הקבועות ולוודא שאין איזשהו נזק שאולי לא רואים כרגע.
    אז נתנאל, ילד כל כך עדין ויפה שלי ישאר בלי שן קדמית עוד משהו כמו 4 שנים, עד ששן קבועה תצמח... עצוב לי מאוד... בעלי לא מבין למה לקחתי את זה כל כך קשה. הרי הכי חשוב שהכל בסדר, ואין פגיעות לא בראש ולא בלסת.... אני מבינה את זה, אבל עדיין ממש עצוב לי....
    בהזדמנות, אשמח לקבל המלצות על רופא ילדים טוב באיזור חיפה
    אפליקציה לאנדרואיד של סרגלי הריון:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.romkuapps.tickers
25 תגובות
עמוד 1
  • על רופא שיניים של ילדים כמובן
  • ממי אני כל כך מבינה אותך, זה הסיוט שלי הפחד שלי
    קבלי מיליוני חיבוקים
  • וואו..חוויה ממש לא נעימה..טוב שהלכת להיבדק איתו טוב שהכל נגמר בלי פגיעות חמורות..מזל
  • אוףףףף מאמי
    איתן הקטן שלנו אתה הדבר הכי טוב, הכי מושלם והכי מדהים שקרה לנו בחיים.
    מודה כל יום לאל שיש לי אוצר כזה.

• הכי חשוב שהוא בסדר ב״ה
    אבל אני לגמרי מבינה את הבאסה שלך

• תודה בנות.
    קרן, כשזה קרה, מייד נזכרתי בבר. ידעתי שתביני אותי. רק שנתנאל נשאר בלי שן בכלל :-(
    איפה עשית לבר צילום של שיניים? איך זה עובד?

• לא עשינו צילום כי זה תהליך ממושך שדורש שיתוף פעולה ואין סיכוי שבר תשב בשקט בלי לזוז בכלל עד הסוף, ואם היא תזוז זה לא שווה את הקרינה.

רופאת השיניים בדקה את השן השבורה, וראתה שהיא יציבה ולא מתנדנדת, והסיקה שהשן ספגה את מלוא המכה ואין השפעה על השן הקבועה. היא הנחתה אותי לשים לב שאין דלקת בחניכיים - ואם כן להגיע מיד לרופא שיניים וכנראה שזה ידרוש עקירה. בינתיים (טפו טפו) הכל תקין, שן בהירה ואין נפיחות.

אצל נתנאל, בגלל שהשן כולה יצאה, אולי כדאי לבדוק אפשרות לצילום. הוא מסוגל לשבת בלי לזוז כמה דקות? מה הרופא אמר? עושים הרדמה ומצלמים במקרים כאלה או רק עושים מעקב?

אגב, רופאת שיניים אחרת שהיא במקרה שכנה שלי בבניין (גיליתי בעקבות המקרה, שכנה אחרת סיפרה לי עליה) אמרה ששן שנפגעה נופלת מוקדם יותר, זאת אומרת שגם בר, שהשן שלה נשברה, יכולה להיות בלי שן הרבה זמן אם השן תנשור מוקדם (נגיד גיל 5) והשן הקבועה תרד הרבה אחרי.
    השלמתי עם זה.
    גם את תשלימי עם הזמן. רק צריך לברר איך בודקים את השן הקבועה של נתנאל.

מליון

• אנחנו נעשה צילום. בבית חולים בבירור אמרו שצריך לעשות. אז מחר אני אתחיל להרים טלפונים לרופאי שיניים של ילדים... נתנאל כן מסוגל לשבת בלי לזוז כמה דקות. במיוח אם רופא אומר... הוא מאוד מחבב ומכבד רופאים. היום, כל היום הוא אוכל אוכל טחון, מסכן קטן, אבל רופא אמר שמותר רק טחון, אז הוא מסכים
  • אחיין שלי היה ככה עם שן שחורה ארבע שנים מרוב שהוא משתולל. לא יודעת מה עדיף בחיי
    פייס: ortal_hori

• איזה באסה מאמי
    העיקר הבריאות

• אוי אוי מסכן קטן
    בהחלט מלחיץ
    נכון שזה מבאס אבל בעלך צודק לפחות אין פגיעה בראש או בלסת ..

• מסכנון!

מבינה את הביאוס!!!!!! אבל נתנאל הורס בכל מצב

• אוי... אפשר להבין למה את בבאסה......
    העיקר שהאין נזק נוסף
  • אויש איזה חמודון בטח היה לו כלכך כיף שאפילו לא הרגיש שנפלה השן
    הבאסה ברורה.. כמובן עדיף שהסתיים במשהו קוסמטי ולא נזק עתידי.

• הבאסה מובנת לגמרי ותודה לאל שזה הסתיים בשן חלב אחת שעפה לה
    כי במקומה תצמח שן אחרת, יכול להיות שיקח לה קצת יותר זמן ביחס לחברותיה אבל הכל יהיה בסדר וכל השיניים יצמחו.
    מה שכן צילום זה דבר הכרחי, כבר הגבתי לך בסטטוס שגם לי קרה כזה מקרה כשהייתי בת 3
    נכנסתי בעוצמה במיטה של ההורים והשן הקדמית שלי עפה
    בעקרון ברוסיה בזמנו לא בדיוק היתה הטכנולוגיה לעשות צילומי רנטגן לילדים נדמה לי
    והרופאים רק אמרו לאמא שלי להיות במעקב ושייתכן והשיניים הקבועות יצמחו עקום.
    מה שאכן קרה ונזקקתי לטיפול אורתודנטי.

מקווה שבמקרה של נתנאל השן החלבית קיבלה את כל המכה ושהשיניים הקבועות יצמחו יפות וישרות 555

• ??? ?????
  • קראתי את זה והלב התכווץ לי
    shira

• העיקר שהוא בסדר!
    אני זוכרת שאמילי שברה את השן הקידמית בגיל שנה וחצי ונורא הייתי עצובה,
    אבל כבר ליומולדת חמש נפלו לה שתי הקידמיות..ותאמיני לי...השיניים הקבועות הרבה יותר בעייתיות ):
    הקבועות מאוד עקומות ובגיל ההתבגרות נוציא על זה ים כסף...
    מיותר לציין שכשזה קרה גם לנטלי הייתי פחות מדוכאת נכון??

• אויש אני כ"כ אבל כ"כ מבינה אותך.....
    גם אורי שלי בגיל שלוש השתולל נורא עם אחותו וקיבל מכה חזקה בשן .אומנם היא לא נפלה אבל היתה חצי עקורה ממקומנה...והרופא שינים טען שצריך לעקור אחרת יהיה זיהום בכול הפה.....אוייייייש כמה בכיתי כמה..............איזה ילד יפה ובלי שן..ומאז ועד היום שהוא בן חמש וחצי הוא בלי שן.....בהתחלה כמובן שבכיתי על זה המון ובקושי יכלתי לראות אותו כך ...אבל אח"כ התרגלנו.....אמאמ שלי אומרת שזה נגד עין הרע.....
    כול פעם שהם נופלים אני רצה לראות שלא קרה שום דבר בשינים זה הסיוט שלי!!!!
    ולא רק גם יאירוש ערב פסח פשוט קפץ מהידים של מישהו שהחזיק אותו ונשברה לו חתיכה מהשן בעקבות זה......
    כמובן שגם בגלל זה לא ישנתי כמה שבועות....כאב לי הלב עליו כ"כ והוא רק בן שנה......
    נכון זה אולי קצת מנחם שזה לא ח:ו פגיעת ראש או משהו כזה אבל בכ"א אני לא יכולה להגיד לך שאני גמרי שכחתי את המצב......
    אני אחת שמאודדדד חשוב לה אסטטיקה אצל ילדין וכואב לי הלב לראות אותם כך.......
    אבל,העיקר שיהיו בריאים ושד' ישמור אותם מכול צער נזק ומחלה.....
  • אויש מסכנון קטן הרבה בריאות...
  • וואו טסט
    איזה סרט.

מקווה שכולכם מרגישים טוב יותר עכשיו

• תודה על התגובות!
    אני מופתעת מאוד לראות ולשמוע סיפורים דומים... לא חשבתי שזה כל כך נפוץ
  • סטס.. אומנם לא חושבת ששיתפתי כאן, אבל לפני כמה זמן דור נפל בגן וירד לו דם מהשפה.
    כמה שבועות אחרי, שתי השיניים הקדמיות שלו התחילו להאפיר. ביקור אצל רופאת שיניים העלה שזה מהנפילה.
    אז גם אנחנו ניצבים מול עתיד קרוב של שיניים שחורות קדמיות ועקירה בפוטנציה.

ממש מבינה את הביאוס

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה