הקלה בלידה?! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי יקירות,
    כל מי שילדה- השתמשתם באיזה מוצר שהקל על כאבי הלידה?
23 תגובות
עמוד 1
  • חחחחח אין דבר כזה

• זה לא מדוייק יש דבר כזה .
    את מתכננת על לידה ללא משככי כאבים ?
    וגם יש מכשיר שקוראים לו הפינואו שזו מין בלונים שמנפחים אותה ומדמים עיסוי פרינאום .לא יכולה להגיד לך שזה באמת יותר טוב או פחות טוב כי לא עשיתי לא את זה ולא את זה .
  • שמעתי על האפי- נו שזה מכשיר עם בלון, עושה הכנה ללידה במטרה למנוע חתך חיץ (הפחתה במקרי החתך..) http://www.epi-no.co.il/index.asp
    ואני יודעת על עיסוי פרינאום שאמור גם להפחית חתך
    השאלה אם מישהי השתמשה וזה עזר או לא?
    וגם שמעתי שיש עזרים בלידה שמקלים על כאבי צירים (לפני קבלת אפידורל
  • לא השתמשתי אישית
    לא עשיתי עיסוי ולא עשו לי חתך וגם לא נקרעתי לבד בפרנאום . בגדול זה די גנטיקה עד כמה העור שלך גמיש . בעיניי גם יש חשיבות למשקל הילוד וגם ללחיות נכונות בזמן צירי לחץ וגם מיומנות של המיילדת להנחות היולדת להוציא את הראש בעדינות כדי למנוע קרע (ראיתי איך מיילדת מנחה את היולדת כשחצי ראש כבר בחוץ עוד לפני הקוטר הגדול ביותר רק להשתעל ולדחוף ממש בעדינות וכל פעם טיפה טיפה, האישה נשארה שלמה ולא חתכו אותה (אגב זה היה הפחד של אותה יולדת שיחתכו אותה היא הייתה ממש בלחץ מזה )
    לגבי מכשירים להקלה לכאבי צירים אז גם לא מניסיון אישי שמעתי שהיו בנות שזה עזר להם להקל על הצירים ויש כאלה שזה רק עיצבן אותם . תנסי להכנס לפורום לידה טבעית בתפוז יש שם כמה בנות שהשתמשו במוצר שאת מדברת עליו
  • האפי נו הזה לא כלכך מומלץ בדקתי מול המיילדת שהעבירה את הקורס הכנה ללידה וגם את רופא הנשים.. לפי מה שהם ראו הם אמרו שזה יותר פוגע ברצפת אגן מאשר עוזר..

אבל אפשר לעשות עיסוי פרינאום על זה בהחלט ממליצים.

• אני לא יודעת איזו לידה את מתכננת, ולפי מה ששמעתי - שום דבר לא עוזר לכאבים.
    לא יודעת מה איתך, אבל אני בלי אפידורל - פשוט לא יולדת. הוא עושה את החיים ורודים ויפים
  • העצה הכי טובה שיש לי לתת לך - על מנת להקל על כאבי הצירים - שזה מה שהכי עזר לי -
    וזה גם מה שאני עשיתי - פשוט לנשום עמוק בציר ולהוציא את האויר לאט
    לנסות לחשוב על דברים אחרים
    לא לחשוב על זה ככ הרבה.........

• לא ילדתי אז לא השתמשתי אישית אבל יש מכשיר טנס
    http://www.babylink.co.il/content.php?id=28
    תינסי :)
  • בקשר לחתכים אני יכולה להגיד לך שאישית קניתי שמן שקדים ולא מרחתי אפילו פעם אחת ויצאתי בלי חתכים לידה ראשונה תינוק ששוקל 3600 לעומת 2 בנות שהיו איתי בחדר שילדו 2 בנות ששוקלות 2500 ושניהם יצאו עם חתכים..ככה שזה לא קשור אני יודעת שיש לי צוואר רחם מאוד פריך תמיד אמרו לי את זה וכשבדקו אותי במיון אמרו לי שזה מאוד טוב ללידה..
    בקשר לכאבים איך צוצית אמרה..
    בלי אפידורל גם אני לא יולדת
  • ילדתי עם אפידורל (הכריחו אותי כדי שהלידה תתקדם וזה רק האט את הדופק),היו לי כאבים לאחר-מכן...

והפעם ללא-אפידורל וזאת היתה המתנה הכי טובה שלי.
    הכאבים נסבלים,כי גם הגוף מפריש הורמונים מאלחשים,משככים וחיוביים במקביל כבדרך-הטבע.
    גם כי הגישה היא חיובית ושמחה וזה הכי עוזר
    shira

• התכנון הוא לידה רגילה בבית חולים (לא טבעית אמאלהההה
  • סבבה,הכי טוב לבוא מאוזן לחדר-לידה,גם הפעם לא-שללתי אפידורל על-הסף,למזלי זכיתי שלא-לקבל,כי היה מדהים,קליל ומהיר.

ועזבי את הסיפורים,זה באמת מלחיץ..
    תאמיני שאצלך זה יהיה טוב!

גנטיקה אצלי? לא-בטוח..
    פשוט,אצלי הנסיבות הכריעו: הלחץ הביא ללידה-קשה (הייתי סטודנטית והלחץ הכריע את ההיריון ולידה שהיו קשים).
    ולידה-שנייה לרוב אפילו כאן, רואים שסטטיסטית הלידות הללו מדהימות וטובות.
    יודעים למה לצפות,יודעים איך לטפל בתינוקות וזה קל ומקל על הלידה בעיני.

בנוסף,אימי קנתה לי מיילדת-פרטית פעמיים (כולה 3,300) ואם אני הייתי צריכה להוציא את ההוצאה-הזאת,אני מודה שזה לא-בשמיים,כי אפשרי הכל יד 2+מאתר-אגורה בחינם,רק להיות יצירתיים וחרוצים,ע"מ להשמיש הכל למצב-חדש,למצוא מציאות, כך שפעמיים ניצלתי ברוך-השם מקיסרי (בפעם-השנייה,כי היו האטות-דופק לקראת הסיום,בגלל החום-הכבד של אוגוסט).
    shira

• האם באמת לכולם עושים חתך? לאחותי לא עשו, לי לא עשו ולשתי חברות טובות שלי לא עשו..אז אני אישית מעדיפה להתנחם בזה שאולי נסתדר גם בלי החתך הזה בפעמים הבאות?
  • שירין- לא לכולם עושים חתך, ויש בתי חולים שנוטים יותר מאחרים לעשות (עושים מראש כדי להמנע מקרע )
    מרווה- קודם כל תודה על התגובה המעודדת
  • תבדקי את הנושא הזה ,כי למרות הביטול יש כאלה שמצאו פריצה בחוק כך שתבררי עם אותו בית החולים שאת רוצה ללדת בו
  • איך אפשר לנשום עמוק ולא לחשוב על ציר?
    שהוא משתק תצורה וגורם לצרוח ולקלל כמו משוגעת?

• פאולה,
    אצקי צודקת!
    תבררי,ילדתי באסף-הרופא+בלניאדו.

ושירושששששששששש
    shira

• מאמי אני יכולה להגיד לך שבזמן שיהיו לך צירים לפני שתיכנסי לחדר לידה ממש לא יהיו לך עצבים לשום מכשיר,כי אין באמת משהו שעוזר יש דברים שאולי טיפה טיפה מקילים
    פשוט תתפללי להגיע מהר לפתיחה טובה ולקבל אפידורל
    ומה שעוזר מאוד זה מקלחת חמה עם זרם מים על הבטן זה עוזר להתגבר על הכאב

ולגבי החתך,תקפידי מתחילת תשיעי לששים שמן מיוחד לרכך את איזור הפירינאום,וגם תיקני איתך שמן לחדר לידה,
    בלידה הראשונה קצת חיפפתי עם השמן ויצאתי עם תינוק קטן ו-9 תפרים
    ובלידה הזאת שהקפדתי מאוד(!!) על השמן,וקניתי שמן מעולה של חברת 'מדלה' לחדר לידה,יצאתי עם תינוק הרבה יותר גדול ובלי תפרים בכלל
    ככה שלדעתי העניין הזה ממש עוזר
    "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
  • כן שירוש
    כל ציר צריך לנשום מסודר ולא לאבד אשתונות ולהלחץ. זה רק סוגר את פתח הלידה ומקשה... אלא הפוך, להרפות ולהתרכז
    זה ממש עזר לי וזה הדבר היחיד שזכרתי מהק ורס הכנה ללידה - שצריך לנשום.

• טלינקה מבינה מה את אומרת
    זה נכון.
    המיילדת אמרה לי שצרחתי להשתיק את הציר
    שששש...

חחחחח איזה שששש עצבניים היו לי
    בשלב מסויים צרחתי שששש... שתוק כבר שתוק!!!!!!

היום בדיעבד זה מצחיק אותי

• לא יודעת מה איתכן, אבל בלידה הראשונה אחרי שקיבלתי את האפידורל (אחרי צירים של זירוז שהם כואבים פי אלף מצירים טבעיים, ואחרי שראיתי כבר את אלוהים מרוב כאבי תופת) הייתי כ"כ מסטולה ומבסוטה מהאפידורל שהתחלתי לצעוק למרדים "ברוך בורא האפידורל
  • חחחחח הפלתן אותי מצחוק בנות
  • Phula, באיזה ביתי חולים עדיין אפשר לקחת ? אשמח מאוד לדעת.. זה לא נשמע לי הגיוני כי הרי זה הוראה דל משרד הבריאות שכולם חייבים לעבוד על פיה .. לא ? הלוואי ועדיין אפשר לקחת ...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה