סקר : קורס הכנה ללידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות, מה נשמע???

האם לדעתכן קורס הכנה ללידה הכרחי או לא ? תורם משהו ? מסייע באמת ברגע האמת- הלידה ???
    אני בע"ה לקראת לידה ראשונה וכרגע לא חושבת לקחת קורס ..
    אשמח לשמוע את חוות דעתכן לאלו שילדו כבר שכן או לא לקחו קורס

יום טוב
19 תגובות
עמוד 1
  • אחרי שילדתי שלושה לידות טבעיות ללא קורסים לפני
    אני אומרת שזה מיותר.

• מצטרפת לסקר אם יורשה לי

• נטלייי טבעיות הכוונה ללא אפידורל?
    ספרי לי איך...?

• ממש לא הכרחי בעיני. בטח לא קורס של כמה ימים.

אני עשיתי קורס מרוכז של יום אחד באסף הרופא שכלל גם סיור...

תכלס- ממש לא חובה

כן לקרא ולהכיר את שלבי הלידה השונים, אבל לא חייבים בשביל זה קורס שלם

• באמת מעניין..נטלי 3 לידות ללא אפידורל???
  • אחרי שלקחתי קורס לראשון
    מה שזכרתי זה רק ספינות (לא שימושי בעיני)

אההמ
    זה מיותר...
  • הי, אני די חדשה פה, בעיקר קוראת, לא כל כך מגיבה אבל חייבת לספר שגם עברתי שתי לידות ללא אפידורל ועכשיו אני לקראת לידה שלישית שמקווה שגם תעבור ללא אפידורל... חייבת לשתף אתכן שהלידות ללא אפידורל עברו מהר וממש לא נורא, כמובן שכל אחת עם סף הכאב שלה אבל השתדלתי לחכות כמה שיותר בבית ולהגיע ממש לקראת הלידה לבית החולים. בכל מקרה ממליצה על לידה נטולת אפידורל בחום!!!
  • אני הייתי חדשה בעיר,כך שהגעתי לשם היכרות עם חברות-חדשות, שתהיה לי נחיתה רכה יותר להורות,שאלמד מהן איך מטפלים בתינוק,שנעזור זו לזו בחופשת-הלידה,שניתן אחת לשנייה מתנות שלא לצורך ושנחליף-ציוד וזה אכן חסך המון-כסף (גם בירורים,היכן יש מבצעים לחיתולים וכו').

אז הצורך שלי בקורס קרוב לביתי היה חברתי,כדי ליצור לעצמי קבוצת-תמיכה ראשונית וזה היה אכן ניפלא!

אם ישנו צורך בתמיכה-פיזית אחת לשנייה,אז זה הכי ניפלא שיש בעיני.

הציעו לי גם בנות,שהיו בהיריון,שאפתח בבית משפחתון עבור ילדיהם,שהיו אמורים להיוולד ולא-הסכמתי, כי רציתי שאני ובעלי ניסגור את הלימודים..כך שהיתה לי אפילו הצעת-עבודה
    shira

• בדיוק רצית לפתוח סקר בנושא...
  • אני נרשמתי בקופת חולים, סהכ 4 מפגשים עולה לי רק 200 שח לי ולבעלי יחד. (לא שאני מזלזלת בחשיבותם של מאתיים שח אבל ביחס ליתר ההוצאות ולעובדה שמדובר בלידה וקבלת המתנה החשובה ביותר בחיי...) לדעתי זה לא יכול להזיק, ואם זה לא יועיל אז ללידה הבאה אני לא אלך..

• לדעתי זה מומלץ בהריון ראשון.

זה עוזר להתכונן נפשית ללידה וההורות, בעיקר לבעל שלא קורא ספרים כמו "המדריך הישראלי להריון ולידה" המצוין.

אני הגעתי עם פתיחה 3.5 וצירים חלשים אז לא השתמשתי בתרגילים להפחתת כאב, ישר אפידורל.

• לא עשיתי קורס
    אבל מה שכן עשיתי זה סיור בבית חולים שבו ילדתי (וזה חינם) וזה אני כן ממליצה לעשות. כי ככה את מכירה את כל החדרים, מה נמצא איפה, מה מביאים בבית חולים
    (למשל בנהריה מביאים שי קטן שיש בו חבילה של מגבונים שמפו ומשחה לטוסיק, וזה מספיק לימי אשפוז ולא צריך להביא מהבית...) .
    כשהמקום כבר מוכר מרגישים בו הרבה יותר נוח, תורם להשתחרר ולהרגע..
  • עשיתי קורס בהריון ראשון זה לא הכרחי בכלל אבל טוב לדעת מה קורה בזמן הלידה, מה אחרי מה. איזה חומרים יכולים להזריק לך איך ומה משפיעה אליך ואל תינוקך. בעלי למד המון בקורס ועזר לי מאוד בזמן הלידה. דרך בית חולים עשינו את זה בממש זול. חשוב לציין שקורס צריכה לעביר מילדת ולא סטם אחות כמו שקורה בדרך כלל בטיפת חלב.
    ]
  • אני לא עשיתי, וילדתי כמו גדולה שלוש נסיכות
    פייס: ortal_hori

• עשיתי.. בעלי מאוד התעניין , אני פחות.
    לא הועיל לי בלידה בכלל!!!!
  • תודה על התשובות בנות
    אני רואה שהרוב לא עשו, בינתיים מחזק את תחושתי שלא נרשמתי.

סיור בחדר לידה אני גם מתכוונת ללכת כן הבנתי שזה בחינם.. מתי לדעתן כדאי ללכת לראות או שזה לא כזה משנה?
  • אני הלכתי לסיור בשבוע 34 (ואני זוכרת את זה רק כי איזה זוג שאל איזה שבוע אני חחח)
  • אני עשיתי בהריון הראשון -לי הוא היה מיותר זה היה יותר לבעלי ולא לי (חקרתי וידעתי כבר את כל השלבים בלידה חח) הפעם אני לא עושה שום קורס גם לא ללידה טבעית כי התכנון שלי ללדת ללא אפידורל בחדר לידה טבעי במאיר...אני סומכת על הגוף שלי לחלוטין שהוא כבר ינחה אותי מה ואיך להיות כדי לעזור לכאב - בנות ממליצה גם לאלה שמתכננות על אפידורל תלמדו קצת גם מה קורה אם לא מספיקים לאפידורל ,לידה ראשונה אי אפשר לדעת איך אתן יולדות ,גיסתי מהציר הראשון ועד שילדה את בנה הראשון עברו בערך שעתיים היא הגיע עם פתיחה שכבר היה מאוחר מידי לאפידורל הראש כבר ביצבץ . כך שתחשבו על כל תרחיש ,בעיני מאוד חשוב לבוא עם ידע
    וסיור בחדר לידה אני גם ממש ממליצה ,מקום יותר מוכר פחות סטרס ...וממליצה למי שחושבת על לידה ללא אפידורל על ספר לידה פעילה יש בסטמצקי
  • מאד הכרחי בהריון ה 1 לדעתי
    למרות שהרבה מהבנות כאן המליצו שלא ( בזמנו)
    אמנם ידעתי הרבה דברים כי הייתי בפורום הרבה זמן אבל היה חשוב לי ולבעלי לשמוע את זה לעומק
    + לראות חדר לידה על אמת בביהח .. מאד הרגיע אותי מה שראיתי וידעתי לקראת מה אני הולכתת

לכן אני ממליצה בחום . ועדיף שיהיה סיור בביהח שאת מתכוונת ללדת בו

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה