התייעצות בקשר לצהרון של יותם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מאוד בקצרה:
    יותם ילד מהממממם!
    שיש לו איזשהי בעיה מאוד ספציפית בצהרון, הוא לא מתנהג יפה, אלים, משתולל, מרביץ וכדומה.
    בבוקר בגן הוא אחלה! בבית הוא אחלה פלוס פלוס!!
    בקיצור הבעיה היא ספציפית בצהרון ואני מאשימה את הצוות המעפאן של הצהרון , גננת בת 25 ללא הכשרה או ניסיון וסייעת עם פיגור קל (אמיתי!)
    כמעט חצי שנה שיש התעסקות עם כל נושא הצהרון ..
    אחרי כל מיני פגישות וכדומה עם הנהלת הצהרונים בעירייה
    סוכם שהם שולחים ליותם סייעת משלו (לבקשת הגננת)
    למרות שממש ממש אין צורך, רק צריך לשים לו גבולות והוא מתיישר כמו פלס.
    אתמול היתה מישהי שישבה איתו ועשתה איתו עבודות מקסימות.

עכשיו אני אומרת: אחלה! כל יום בצהריים מגיעה מישהי ליותם ונותנת לו יחס של אחד על אחד, תעשה איתו יצירות, פעילות, תשחק איתו. נראה לי מגניב ביותר..
    או אולי אני טועה???
    אתן חושבות שזה יכול לפגוע בו באיזושהי דרך??????
    [
14 תגובות
עמוד 1
  • וואי... הדסק'ה.
  • גם אני חושבת כמו שמש.
    צריכה להיות סיבה ממש רצינית להביא סייעת אישית.
    השאלה מה הסיבה.
    והאם הסיבה נפתרת רק בעזרת סייעת או שציך גם עזרה מעבר לזה, כי יכול להיות שסייעת זה רק פתרון אבל בסיבה צריך לטפל

• שרוני,
    כל הסיפור בקצרה: בתחילת השנה היו 3 בנים שהתנהגו לא יפה בצהרון.
    התנהגו באלימות, זרקו כיסאות וכדומה.(אגב יותם חטף מהם יפה מאוד
  • רק שתבינו שלא מדובר על מישהי מקצועית, או סייעת שילוב או משהו..
    יש סייעת שהיא כנראה אמורה להיות מחליפת מקום, אז היא תגיע כל יום לצהרון..
    יותם נמצא בצהרון גג שעתיים

[
  • יקירה, אני רק מסבירה לך איך זה עובד: צהרונים שייכים לעיריה, אלא אם כן זה צהרון פרטי של מישהי פרטית שפותחת מסגרת צהרון של אחרי הלימודים, לפרנסתה. אור היום נמצא בצהרון כזה פרטי, כי כזכור סגרו לנו את הצהרון של המתנ"ס לפני פסח. אבל אני מבינה שאצלכם זה צהרון של העיריה ("של העיריה"=בפיקוח ובמימון אגף החינוך בעיריה.). מתוף היותם של הצהרונים שייכים לעיריה, העיריה באמצעות אגף החינוך, מממנת אותם, כולל משחקים, אוכל, נשות צוות ותכנים. כדי למממן סייעת כל יום עבור ילד אחד - צריך סיבה. אף אחד לא יתן משכורת לאשה שתבוא כל יום עבור ילד אחד, אם אין סיבה טובה, מוכחת, כדי לעשות את זה. לא מחלקים משכורות בהתנדבות בשום מקום, וגם לא בעיריות. גם לא לסייעות שהן מלכתחילה מחליפות מקום.
    יכול להיות שהמכתב הלא מתייפייף שלך קצת זרז את ההחלטה על סייעת פרטית, אבל עדיין - יש שם סיבה טובה (מבחינת העיריה זו סיבה טובה. מבחינתך - כנראה שזו סיבה טובה קצת פחות.) לכך שזה הפתרון המיידי שהם החליטו עליו.
    ממליצה לך לבקש ולקבל את המכתב/הדו"ח או וואטאבר של הגננת ו/או של הפסיכולוגית (גם אם זה מכתב שנכתב על ידי הפסיכולוגית של הגן, ולא של הצהרון.).
    והסיפור כולו (של מה שיותם עבר) הזוי וקשה... כבר אמרתי לך את זה
  • שרוני,
    אצלנו הצהרונים שייכים לחברה פרטית שזכתה במכרז מטעם העירייה
    לאגף החינוך אין שום קשר, ולהוכחה אני פניתי אליהם המון פעמים בבקשת עזרה והם אמרו לי שהם לא יכולים להתערב.
    גם כשהמלצתי למפקחת של הצהרונים לדבר עם הגננת של הבוקר כדי לקבל את כל התמונה היא לא עשתה את זה..
    אין שום קשר בין שני הגופים
    הזוי?? לא הגיוני?? אלו החיים ברמת גן
  • נשמע מצוין ונשמע שהם פשוט לא רוצים להחליף צוות אז מוסיפים ליותם סייעת. כל עוד טוב לו זה כבר טוב.
    ואני באמת לא מבינה איך ולמה קורה ששמים בת 25 ללא ידע וניסיון עם מישהי עם פיגור (ואני מכירה לא מעט בכל הרמות) לשמר להיות אחראיות על כמות כזו של ילדים!

• לא רואה איך זה יכול להזיק לו.

כל עוד טוב לילד ואת שקטה, זה הכי חשוב!

סוף סוף הם השכילו לחשוב על פתרונות ולסייע במקום להציב קשיים...

אני לא הייתי דואגת. עובדה שבגן הוא אחר לגמרי. יתכן שהצוות אחרי הכל הוא הבעייתי...

שיהיה בהצלחה!
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• מסכימה עם ADI-D

• גם אצלנו הצהרונים הם של חברה פרטית שזכתה במכרז... זה לא ממומן ע"י העירייה

אם זאת היתה סייעת של העירייה גם אני הייתי תוהה איך כ"כ מהר וללא שום הסברים מביאים סייעת פרטית, כי הרי יש ילדים שזקוקים ולא מקבלים (מימון, חוסר בכוח אדם.... )

אך מכיוון וזה נראה שזה פשוט הפתרון הקל של חברת הצהרונים לא הייתי עושה מזה סיפור... אולי אפילו לטובתו של יותם

תמשיכי לעדכן!

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• מאמי, מה שאת מתארת זה הגיוני מאד.
    קוראים לזה: "אאוט-סורסינג" - out-sourcing: גופים גדולים כמו עיריות ומשרד ממשלה, מוציאים החוצה לחברות פרטיות כל מיני שירותים שהם אמורים לתת.
    זה ככה כמעט בכל מקום.
    אני אתן לך דוגמא: אני עובדת בחברה שמשרד הבריאות קונה ממנה שירותי שיקום לנפגעי נפש. האנשים צריכים להיות זכאים לשירותי השיקום הללו לפי קריטריונים מאד ברורים ומאד נוקשים (למשל: אחוזי נכות מוגדרים בחוק, מביטוח לאומי), ואז לעבור ועדה במשרד הבריאות ולפי החלטת הועדה לקבל את שירותי השיקום, לפי זכאותם.
    אני היא זו שנותנת את השירות, החברה בה אני עובדת היא זו שבפועל מפעילה את השירות השיקומי. אך ההחלטות ומתווה הדברים ניתנו על ידי משרד הבריאות. אף אחד שם לא יחשוב להתנער מאחריות במקרה פרטי ואישי (כמו למשל, בהעברה גסה - מה שקרה עם יותם), ולומר ש"שרון אחראית לאי מתן שירות כראוי, ומשרד הבריאות לא קשור לעניין". למשרד הבריאות יש אחריות כבדה מאד, כלפי כל אחד ואחד מהאנשים שמקבל את שירות השיקום!
    מה שאת מתארת, וכתבתי לך את זה לא פעם אחת - זה מגוחך בדרך הלא אחראית שהעיריה מתנערת מאחריות כלפי המקרה של יותם בצהרון!
    זה מכעיס אותי, אישית...
  • חה חה שרוני את מצחיקה..
    אני עובדת בחברת כוח אדם
  • ואוו איזה סיפור....
    ראשית, הייתי בודקת בהתאם להמלצה של שרון בדיוק מה עומד מאחורי ההחלטה הזו.
    אולי מתרצים שזה סייעת אישית ליותם פשוט כי הם מבינים שהיא נכשלה בתפקידה וצריכה חיזוק והם לא יגידו את זה בריש גלי.
    דבר שני, ניסית את הטבלה שהמלצתי לך עליה באחת התגובות שלי?

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • אז רגע לא הבנתי מה ההתייעצות בשרשור הזה
    פייס: ortal_hori

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה