שאלה חסרת נימוס... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מקווה שאף אחת לא תיפגע- אבל באמת מעניין אותי...
    אני אנסה להתנסח בזהירות, זה פשוט הורג אותי..

בקשר לנורמות של בני אדם, חילונים/דתיים....

זה דבר נורמלי אצל אנשים חילונים שמלטפים לאישה בהריון את הבטן?
    כאילו אצלי במגזר (חרדי) בחיייייייים לא יקרה שמישהי, אפילו ידידה טובה או החברה הכי טובה שלי, ואפילו קרובי משפחה מדרגה ראשונה- אמא, אחות וכו, תיגע לי בבטן, ועוד בתקופה ההריונית

18 תגובות
עמוד 1
  • בוא נגיד שפשוט חילוניים מרשים לעצם לגעת לך בבטן - זו לא נורמה ,ואם מישהו יפתח פינת ליטוף על הבטן שלי הוא יקבל מבט כזה שהוא בחיים כבר לא ירצה ללטף חחח לא אוהבת שנוגעים בי בלי לבקש רשות ממני גם אם זו אישה !!! לא מתאים . מה שאת יכולה לעשות זה ברגע שאת מזהה יד מתקרבת לך לבטן פשוט לעשות צעד אחורה , אם יש למישהו שעיה זו בעיה שלו ! הבטן שלך היא רק שלך אז מה אם היא בולטת יותר עכשיו

• אני באופן אישי לא מתנגדת שמישהו קרוב אלי יגע לי בבטן. זה מתוך חיבה והשתתפות בחדוות ההריון שלי.
    מי שמפריע לה שלא תיתן ואפשר גם להגיד: "סליחה, אני לא אוהבת שנוגעים לי בבטן".

אצל חילונים הריון הוא יותר מוחצן, זה נכון. יותר מרשים לעצמם לדבר על זה בגלוי גם לא אנשים קרובים. לא תשמעי חרדי מדבר עם אישה על הלידה ואם היא תרצה קיסרי או טבעי, אפידורל או בלי... כל העסק נחשב אינטימי מידי אצל חרדים. אצל חילונים יש פתיחות בדיבור אבל הנגיעות הן לא נחלת הכלל. ברור שאם מישהו שלא קרוב אלי ירצה לגעת בי אני אתנגד.
    הבלוג שלי

• זה מאוד חופשי ונורמאלי אצל חילונים ואני לא אוהבת בכלל

אני מוכנה ואוהבת רק שזה משפחה קרובה ובעלי כמובן

פשוט תגידי אני לא אוהבת שנוגעים לי בבטן
  • אותן נורמות והעיניין הוא חוסר טאקט.
    זאת אחת ה-תלונות שרואים פה הרבה בפורום....שמלטפים בטנים
  • אני גם... הייתי באותו מצב
    אנחנו חרדים וזה ממש לא היה מקובל ואני עובדת במקום עבודה חילוני יחסית, אבל כמובן שמי שליטף את הבטן היו רק נשים......
  • אני עם קרן
  • זה כן סוג של נורמה אבל גם לי לא היה נעים שכל אחד נגע לי בבטן אולי חוץ מחברות קרובות
    [/center]
  • לדעתי מדובר במרחב הפרטי של כל אחת
    לי אין בעיה שיגעו לי בבטן, נשים, חברות, זרות, אחיותי, דודות וכמובן בעלי
    אבל לפני כמה ימים דוד של בעלי ישב לידי וליטף לי את הבטן והרגשתי סלידה!!!
    אומנם לא היה לי קשה כל כך אבל זה עשה לי לא טוב.
    מכירה כאלו שגם לאחיות, משפחה וחסרות קרובות לא מרגישות בנוח.
    אני חושבת שמדובר בנטו מרחב פרטי שיש לאדם ועד כמה הוא נותן שיחדרו לתוכו
  • לצערי יש הרבה נשים שפשוט שולחות יד לכיוון הבטן. היום קרה לי עם בת של מטופלת. לא אוהבת את זה.
    אני למשל, לא מעיזה לשלוח ידיים לבטן של אישה בהריון, גם אם היא קרובה אליי.
  • מסכימה עם כולן אחת אחת (אין לי מושג איך אבל כל אחת שקראתי אותה הסכנמתי איתה גם אם היא סתרה דברים של האחרת

• חוסר טקאט
  • אצליו אפילו לא מעיזים לשאול באיזה שבוע ההריון חחח
    אז קל וחומר לגבי נגיעה בבטן

• מאמי אני גם חרדית ובמגזר שלנו כל היחס שונה בהרבה מאוד דברים. אצלינו מתיחסים להריון בצורה הרבה יותר קדושה אינטימית ופרטית של בני הזוג כמו כל שאר הבינו לבינה.
    במגזר החילוני כל הגישה שונה וכל ההסתכלות על הדבר
    במגזר החילוני זהו חוסר טקט לגעת בבטן אבל עדין זה אופציה אצלינו זה בכלל לא אפשרות שאנשים זרים יגעו.
    בהחלט הנורמות שונות

• לי אין בעיה שיגעו לי בבטן, אבל אני לעולם לא אגע בבטן של אחרת
  • אני עם קרן......
    אבל ברורררררררררררררררר שכן תיהיה שיחה בין הבעל לאישה על הלידה......
    זה לא סוד........
    על דברים אינטימים יותר מדברים
  • אני גם חרדית וזה פשוט עניין של סגנון.
    בין החברות - היו את אלה שכן נגעו בבטן והיו את אלה שלא. כמובן חברות טובות, לא סתם מישהי מהרחוב...
    כי כולנו צעירות והתרגשנו אחת עם השניה מההריון (כולנו הריון ראשון/שני)
  • כרגע אין לי הרבה בטן, יותר כרס
  • מעצבנים החסרי טאקט האלו.

העיקר שזה משהו חולף. בד"כ זה עובר תוך פחות מ9 חודשים

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה