לא יודעת את מי לשאול - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    סוף סוף אני שבוע אחרי לידה ראשונה ומסתבר שהשאלות לא נגמרות....
    א. אני מסתובבת עם כאבים באיזור הבטן התחתונה אני מניחה שזה התכווצויות של הרחם השאלה כמה זמן זה אמור להמשך ומה אני אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאבים.
    ב. מתי בדיוק התפרים נמסים עדיין כואב לי שם?
    ג. איך כדאי להתנהג עם גודש בשד? אני מניקה והילדה יונקת משתי השדיים אבל בכ"ז יש לי גודש מה כדאי לעשות? לשאוב? כמה לשאוב? באיזה עוצמה?
    ד. למרות שאני מאוד נהנת מהאמהות יש לי התפרצויות בכי שאני בכלל לא יודעת להסביר למה אני בכלל בוכה? האם נורמלי? מה כדאי לעשות כדי שלא יתפתח לדכאון?
    סליחה על מבול השאלות. מקווה שתוכלו לעזור.
    המון תודה מראש,
    קרן
6 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    טוב הרבה ניסיון אין לי, אני ארבעה חודשים אחרי לידה ראשונה אבל אני יכולה לומר לך ש...התפרים נמסים בערך שבועיים אחרי הלידה ושהתפרצויות הבכי הללו הכי טבעיות שיש, את מפוצצת בהורמונים והשינוי הדרמטי עושה את שלו.
    לגבי כל השאר אין לי מושג.
    תהני מהמתנה שקיבלת, כל השאר כסף קטן
  • א. את צודקת זה רחם מתכוווץ ובזמן שאת מניקה הוא מתכווץ עוד יותר - שבועיים וקצת זה עובר.
    ב. אחרי כל פיפי תשתפי את עצמך עם מים פושרים וזה עובר תוך שבועיים.
    ג. אני לא הצלחתי להניק כי בני נולד עם לשון קשורה וסדרנו את זה בגיל חודשיים עד אז כל הזמן שאבתי. שאבות באמת עוזרות זה משחרר את הגודש אבל אל תגזימי עם זה. אם אין צורך בשאבות אל תשאבי רק כשיש גודש ובעוצמה שלא כואב לך
    ד. בכי זה בסדר כי זה הורמונלי אבל כדי שלא יהיה לך דיכאון תבקשי עזרה. אמא אחות חברה. תתני לבעלך או למישהי קרובה לך ללכת עם תינוקת לסיבוב שעה בחוץ בזמן הזה תלכי לישון. פעם בשבוע לכי עם חבורות לבית קפה או לכי תעשי מניקור פדיקור או תסרוקת או שופינג. חשוב מאוד להתאוורר בתקופה הזאות. אני היתי בדיכאון ולצערי אני יודעת מה זה. לא קבלתי שום טיפול התמודדתי לבד ויצאתי מזה רק שנה אחרי לידה. עשיתי המון טעיות אבל אין ברירה כך לומדים ואין דרך אחרת. תשתדלי לא להיות איסטרית תקחי הכל בקלות מגיל 4-5 חודשים אשפר ללמד את התינוקת לישון לילה שלם בלי בקבוק (זה אני יודעת אחרי שבקרתי אצל יעצת שינה אבל לצערי רק בגיל שנה הלכתי אליה וכך אני אעשה עם תינוקת שתבלד לי בקיץ בעזרת ה').
    והכי חשוב שיהיה לך ונסיכה הקטנה המון בריאות

]
  • א. נכון, הרחם חוזר לגודל שלו . ועוד בהנקה בהתחלה זה כואב כמו ציר נכון?
    את יכולה לקחת, וזה גם מותר בהנקה(!) אקמול רגיל.
    אם ברגיל זה נסבל ורק בהנקה זה ממש כואב, אז תקחי אקמול מראש, נגיד רבע שעה לפני ההנקה. שיתחיל לפעול, ואז יכאב פחות.

ב. לא היו לי תפרים. אז אני לא יודעת מתי הם נמסים, אבל גם לי האיזור היה כואב בכללי, וכמו שאמרו אחרי כל ביקור בשרותים תשטפי עם מים, או אפילו השתמשתי במגבונים של התינוקות (למי יש זמן להתקלח בהתחלה חחחח)

ג. תלוי באיזה רמה הגודש.
    לסחוט את השד ידנית במקלחת, עם זרם מים חמים עד להקלה.
    לעשות קומפרסים קרים על השד (לוקחים חיתול של הילד שופכים עליו סתם מים מהברז שיספוג. ולמקפיא. ויש אחלה של קומפרס! < בבית חולים הביאו לי כאלה
  • מיצי - אני אוהבת אותך!
  • טוב מיצי אמרה הכל.

ההתכווציות עד חודש, כנל התפרים
    פייס: ortal_hori

• קודם כל מזל טוב!
    לגבי תשובות לשאלות א+ב - אני לא זוכרת איך היה לי עם עידו, אז לא יכולה לענות על כך בוודאות... יש משחה שיכולה להרגיע "עזרקאדין" שהיא מאלחשת את האזור ומשתמשים בה בדר"כ אחרי לידה (ללא מרשם רופא).
    ג. לגבי הגודש בשד - יש את התרופות סבתא שאומרות לשים כרוב על השד. זה מקל. דבר נוסף, לגבי השאיבה - אין כמות מוגדרת. את פשוט מורידה לחץ מהשד בכך שאת שואבת ולגבי העוצמה של השאיבה, לפי תחושתך הסובייקטיבית בלבד (תלוי ברמת הכאב - כי אם כואב לך אז מן הסתם את צריכה שזה ישאב חלש יותר)
    ד. לגבי התפרצויות הבכי - זה טבעי לחלוטין!!! זה בגלל ההורמונים שאחרי לידה. זה סוג של דכדוך שלאחר לידה וזה בסדר ונורמלי וקורה לכולן (לא רק בלידה ראשונה). האם זה יתפתח לדכאון אחרי לידה? השאלה היא האם זה פוגע ביום יום והאם זה גורם לך להתנתק מהתינוק/ת, חוסר חשק לדברים (וחלילה אני לא מדברת על דברים שעשית לפני הלידה כמו ניקיון ובישולים שאת כרגע לא אמורה לדאוג לזה. כרגע את צריכה לדאוג לגוף שלך - לשתות הרבה, לאכול כמו שצריך וכו'..

בהצלחה ובהנאה.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה