מיואשת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בשעה טובה ילדתי נסיכה ביום חמישי ...מאז מנסה להניק חוץ מלהפצע בפטמות בצורה לא רגילה כלום לא קורה היא בוכה כל היום בערך גם אחריי ארוחות ניסיתי לשאוב גם לא הולך..מישהי כאן נותנת מטרנה מגיל לידה ? אם כן אשמח לשמוע איך זה והאם כדאי או שווה להלחם על הנקה בכל זאת ?להזמין יועצת וכו׳ ? תודה רבה
12 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל מזל טוב

• תראי, אני מאוד אוחזת מההנקה אבל גם לא בכל מחיר.
    אני הייתי בכל זאת הולכת ליועצת כדי לפחות להרגיש שעשיתי את המקסימום כדי לתת לילד שלי את הטוב ביותר.
    שווה לנסות אבל אם לא הולך אז לא נורא- בילד הבא תנסי שוב.

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • תראי .. אני לא מתחברת להנקה ..לפני הלידה הייתה לי המחשבה להניק כמה חודשים
    ואז רוני נולדה ניסיתי פעם פעמיים לא הלך וויתרתי והבנתי שזה לא בשבילי ...
    אני לא מסוגלת לשבת להניק ליד משפחה אז לא נדבר על מקום ציבורי .. הנקה דורשת הרבה כוחות שלא היה לי .. אז נתתי מטרנה ואני מרוצה מאוד ..
  • אני לא מניקה כמעט בכלל בגלל ניתוח שעברתי ופשוט אין חלב( מעט בצד אחר ובכלל בצד השני) אני נותנת אופטימיל מהיום הראשון והכל בסדר, אני משתדלת לשאוב את המעט שכן יש בשביל המערכת החיסונית אבל לא מתבאסת מזה יותר מידיי. הקטנטונת תגדל מצויין גם עם תמל. מזל טוב ובהצלחה!!
  • זה בדיוק מה שהיה לי
    קודם כל תבדקי אם אין לה לשון קשורה כי הבן שלי התקשה בהנקה מהסיבה הזאת..
    דבר שני אני מאוד מכירה את ההרגשה רק שתדעי לך שמכל הסיפור הזה של ההנקה נכנסתי לדיכאון והיתי בוכה כל היום גם אני ניסתי לשאוב וכו' זה סתם סיפור חוץ מזה שאם כל הזמן תשאבי ולא תתני לילדה לאכול מהשד שלך אז החלב שלך ייגמר מה שקרה לי בסופו של דבר מ 60 מ"ל זה ירד מיום ליום עד שבשביל 10 מ"ל הייתי צריכה לשבת חצי שעה ולהעביר משד לשד
    כשהלכתי לרופא הוא אמר לי דבר כזה
    אם לא הולך הנקה נותנים תחליף לא משחקים משחקים
    בסופו של דבר את לא תמשיכי לשאוב זה רק נשמע קל אבל זאת עבודה כפולה אני מאמינה שבזמן הפנוי שתמצאי את לא תשבי ותשאבי לה מנות..
    תעברי לבקבוק אין ברירה אחרת בראשון תמיד יש קשיים בהנקה כולם אמרו לי את זה
    מבחינת מטרנה או סימלאק זה כבר תלוי בילד למשל הבת של גיסתי שותה חצי בקבוק של סימליאק וצורחת אבל מטרנה היא אוכלת והבן שלי ניסתי לתת לו מטרנה והוא היה משלשל מזה קבוע אז נתתי סימילאק ונראה שאין לו בעיה עם זה..נכון יש בינהם הפרשי מחירים מאוד גדולים גם על המטרנה תמיד ש מבצעים ועל הסימלאק לא ממש אבל כשזה המצב עדיף לראות מה טוב לילד
    גם סביר להניח שעכשיו כשתעברי לתחליף יהיה לה יותר גזים אני ממליצה לך בחום על סימיקול!!:)
    מה שטוב בהנקה זה שיש פחות גזים למשל לבן שלי מההנקה בכלל לא היה גזים ואיך שהחלפתי לתחליף הבנתי מה זה גזים באמת
    שהיה בהצלחה

• כן שווה להזמין יועצת אם את מתחברת ויפה שעה אחת קודם
    וגם זה בסדר לתת תמל...
    הצלחה או אי הצלחה בשאיבה לא מעידות דבר על ההנקה או הכמות חלב אני אישית מעולם לא הצלחתי לשאוב מעל 50 אבל כן הנקתי וכן הייתה אצלי יועצת והיום הילדה בת שנה ו7 ועדיין אני מניקה בוקר וערב
    בהצלחה אם תרצי עוד פירוט תגידי בהצלחה
  • מנסיוני עם ההנקה הלא מוצלחת של נהוראי
    ועם המוצלחת של תהל
    אני יכולה לומר לך שזו חוויה מדהימה
    וגם בריא עבור הילד.

אם את מתחברת ורוצה ומוכנה להמשיך
    יועצת הנקה שווה כל שקל וכל דקה

בהתחלה נורא קשה להניק
    במיוחד אחרי לידה, ובמיוחד אחרי לידה ראשונה.
    אני שהיה לי נסיון של הנקה עם נהוראי
    ובאתי מוכנה להנקה, עם ידע רב ורצון גדול
    היה לי מאוד קשה בהתחלה.
    רק אחרי שבועיים ב"ה הצלחתי לבסס הנקה וחמסה כיף גדול 555

בהתחלה כואב,
    אך הכאב פוחת עם הזמן עד שלא מורגש כלל
    בהתחלה צריכים לנסות תנוחות שונות ולהבין מה הילד אוהב
    בהתחלה הילד מתנחל על השד,
    אך עם הזמן המרווחים גדלים ונוח ומסודר יותר
    בהתחלה את עייפה וקשה,
    אבל נסי לנוח ולהירגע ולבוא באיזי להנקות

לבסוף שמצליחים אין סיפוק גדול מזה.
    ממליצה בחום לנסות הכל
    אבל כמו שאמרו לפני - לא בכל מחיר

ואת תמיד יכולה לשאול, לפרוק ולהתייעץ
    גם בפורום לה לצ'ה להנקה - יש שם יועצות מקצועיות ותומכות שעונות ומסבירות

בהצלחה

• תזמיני יועצת הנקה כבר היום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בנתיים תנסי לסחוט ידנית לתוך בקבוק אם את לא מצליחה לשאוב עם משאבה . זו פעולה הרבה יותר פשוטה וגם יותר נעימה לשד !!! תעקבי אחרי פיפי קקי של התינוקת שלא תתיבש , תנסי תנוחה אחרת בשביל להניק. ותמיד תסתכלי שהיא לא יונקת מהפיטמה אלא גם חלק מההילה נמצאת בתוך הפה שלה ,תשתמשי בכרית הנקה לתמיכה...בעיני הנקה חוץ מעניין הכיפי זה גם הרבה יותר כלכלי ,גם אם את מזמינה יועצת הנקה זה עדיין הרבה יותר זול מתמל כל שבוע ובקבוקים ושטיפה של בקבוקים ! חשוב מאוד מאוד מאוד שכבר עכשיו תזמיני יועצת הנקה בהול דחוף !!!! חוץ מזה חבל על הדיכאון שאת יכולה להרגיש בגלל הכאבים שיש לך ... אולי לשון קשורה אולי תפיסה לא נכונה . תתקשרי גם ללה לה צ'ה יש להן קו חם אולי הן יעזרו קצת בטלפון לגבי שאיבה ונתינת בקבוק כדי לא להרוס את ההנקה .
    מצרפת לך אתר ברוסית אומנם ,אבל לצורך הדגמה של תנוחות ,תנסי מה שנוח לך
    http://breastfeeding.org.ua/how/position.html
    וגם קישור לאתר לה לה צ'ה
    http://www.lllisrael.org.il/
  • שאלה לעתיד :

יועצת הנקה עובדת בקופת החולים או צריך להזמין באופן פרטי הביתה ?
  • יש גם פרטי ויש כאלה שעובדות עם הקופה , את יכולה לברר בטיפת חלב כשאת מגיעה למעקב הריון .
  • קודם כל מזל טוב!
    האם בדקו אותה - אין לה בעיה של לשון קשורה (שיכול להפריע להנקה)? לא רוצה להדאיג חלילה.

האם המבנה של הפטמה שלך מפריע להנקה, ז"א למשל אצלי היתה פטמה שקועה וזה מאד לא היה פשוט להניק, אז שאבתי, אבל דאגתי שעידו ישים לפחות פעם ביום את הפה על השד כדי להעביר אליי חיידקים ושאייצר לו את הנוגדנים...

תנסי להזמין הביתה את האחות מטיפת חלב שתעזור לך ותדריך אותך בנושא הנקה (זה מה שאני עשיתי), יש גם פיטמת סיליקון שמלבישים על הפיטמה.

שימי על הפיטמה להרגעה "משחת רפאל" או דומיו כדי להזין את הפטמה ולהקל על הכאב.

ואם לא מצליח כלום, תמיד את יכולה כמובן לתת תחליף חלב כבר מגיל לידה.
    בהצלחה
  • דרך אגב - האחות מטיפת חלב שהזמנתי היא מקופת חולים. היא ראתה את החדר של הילד ובדקה אם מיקמתי את הציוד (המיטה וכו'..) כמו שצריך מבחינת זה שרצוי שהמיטה תהיה ממוקמת צמוד לקיר פנימי וכו', הראתה לנו איך לעשות אמבטיה ראשונה וכמובן גם עזרה לי בנושא של ההנקה.
    לי - עם כל הרצון היה קשה להתחבר לנושא ההנקה פיזית ונפשית ולכן שאבתי. עם התינוק שאמור להיוולד בע"ה, אני כמובן מתכוונת לנסות שוב ואם לא ילך, אעשה את מה שעשיתי עם עידו.
    ברוך ה' הוא גדל לילד בריא וחכם גם בלי הנקה מהשד (שאיבה של חודש וחצי כי אז נגמר החלב - לקח לי חצי שעה לסחוט 50CC חלב).
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה