שמות שניים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות
14 תגובות
עמוד 1
  • בס"ד
    ,

פשוט תסבירי לבעלך שזה מאוד חשוב לך והוא לא חייב לקרוא לו בשם השני
    את תשתדלי בע"ה לפחות פעם ביום לקרוא לו בשני השמות ובברית בע"ה תכוונו בשם חנניה (לצדיק חנניה - מחנניה מישאל ועזריה שנזרקו לכבשן האש ויצאו בלי פגע אם ריח גן עדן) פשוט תשאלי רב והוא יסביר לך וכך גם בעלך יקבל בחירה בלעדית על השם הראשון וגם את תקראי לו בנוסף גם חנניה בקיצור הכל עניין של לכבד ואם זה חשוב לך ולהורים שלך אם תסבירי לו לרגש הוא יבין בדרכי נועם כמובן שיהיה בשורות טובות

• אני בעד שתי שמות אומרים שזה גם טוב למזל ככה שמעתי גם אני שוקלת להוסיף לילדה שלי עוד שם כמובן עם רב בבית כנסת וכו' אני חושבת שאם זה חשוב לך אז בעלך צריך בוא לקראתך אף על פי שזה קצת מוקדם שבי דברי איתו תגידי לו כמה זה חשוב לך אני בטוחה שבסוף הוא יסכים בהצלחה!!!!!
  • לי אין בעיה עם שם שני.
    אצל עידו - חמתי ביקשה שניתן לו שם שני על שם אביה ז"ל, והסכמנו בלי בעיה. אז בברית ובתעודת הזהות קוראים לו עידו שמעון.
    חוץ מזה, ביום יום אין שימוש לשם הזה.

אצל עוברוני - חשבתי בהתחלה להוסיף לו שם שני "חיים" בגלל שההריון התחיל עם תאומים והתאום נספג. בסוף החלטתי כשהתייעצתי עם חברה, שבמקרה הזה לא לתת שם שני מסיבה זו, כדי שלא יחיה "בצל של..."
    קודם כל - תסבירי לבעלך שזה שם שמלבד בתעודת זהות ובברית אין לו שימוש. ודבר שני, אולי תתפשרו ואם השם הוא חנניה, אפשר להוסיף את השם "חן"
  • אני היתי מסבירה לא רבה אבל מדברת על הנושא
    ולמה לא?.. מה כ"כ מפריעה לו?
    כשתגיעו לפני הברית באמת יהיה לכם מריבות כי את תהיה אחרי לידה עם הורמונים אז עדיף עכשיו לדבר על זה ולא לחכות זאת דעתי
    בהצלחה

• חשבתי על חן, אבל חן וחנניה זה 2 שמות שונים...אם כבר נותנים שם שני שיהיה שלם והשם המקורי
  • אצלנו גם נהוג שמות שניים. אבל אני גם משתמשת בשם השני..

לרוב- שם שני נקרא בברית, בתעודת זהות ובעלייה לתורה בבר מצווה..
    אם זה חשוב לך, דברי איתו תסבירי לו את החשיבות ואני בטוחה שתצליחו להסכים על משהו.
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • בגדול אין רע בשם שני
    לנו במשפחה לחלק נכבד יש שתיים לי יש לבעלי יש ועוד...
    דברי עם בעלך ותנסו להגיע לעמק השווה בלי מריבות.. חבל!!
    אבל וכאן באבל הגדול וזה אחרי בדיקה מקיפה מאוד..
    חשוב ביותר לקרוא לאותו אדם פעם בשבוע בשם המלא...
    לצורך העניין קראת לו X חנניה אז פעם בשבוע צריך לקרוא לו כך...
    השם נאמר בברית בבר מצווה ובחתונה...
    וכן השם השני חוץ מכבוד צריך גם להתחבר לך שאכן מתאים לילד
    ואפילו יש רבנים שאפשר להתייעץ ואם נורא חשוב השם יש דרכים לשפר אותו אם לא מתאים או לא מספיק..לצורך העניין לי בשם השני הוסיפו י'...
    אז זה משהו בעל משמעות לילד וגם יהווה חלק ממנו ומאופיו...
    בהצלחה
  • גם אצלנו בדיוק התחילו הדיונים... חמי נפטר לא מזמן, וגם לו יש שם לא מאד עדכני, אני גם ממש לא מתחברת לשם הזה, והאמת גם בעלי לא, אז בנינו על שם שני.. חמותי כבר מזמן הודיעה שהיא לא מסתפקת בשם שני, או הכל או כלום אבל כנראה שהיא תצטרך להתרגל.. בכל אופן בעיני שם שני זה אחלה פתרון, למה הוא מתנגד לזה כל כך? הצלחת להבין ממנו מדוע??
  • לגבי השם השני, לא חייבים לתת את השם חנניה. מספיק רק שהשם השני יתחיל באות ח (האות הראשונה של השם).
    לבן שלי יש שם שני על שם אימי ז"ל - מריה.
    קראתי לבני טל מאור
    צריך רק לחייך!
  • הבכור שלי נולד קצת אחרי שהסבים שלנו נפטרו ולשני הסבים היה את אותו השם.. כשהוא נולד, בגלל שהשם שלהם היה לא עדכני, הוחלט שניתן לו את השם השני רק בביה"כ. הוא לא רשום בשם שני בת.ז.

גם לי יש שם שני שמוזכר בבית הכנסת אבל לא רשום בת.ז.

• שם שמוכרז בברית /בית הכנסת או זבד הבת חייב להרשם בת.ז
    וחייב לקרוא לאותו אדם בשם פעם בשבוע וזה ע"י מיטב הרבנים...
    וזה מנסיון אישי שם שני זה לא עוד סתם משהו בכדי לרצות אדם כלשהו כמו שרשמתי זה משהו בעל משמעות לאותו אדם שניתן לו שם שני
    אם מתביישים בשם השני או רוצים לחדש אותו רבנים יכולים לסייע ומלבד זאת השם רק נכתב אף אחד מלבד המשפחה הקרובה לא צריכה לדעת עליו והמשפחה היא שתקרא לאותו אדם בשם המלא פעם בשבוע
    בהצלחה

• חחחחחח, אמא שלי תעוף על השם אם נחליט בסופו של דבר...
    התקווה זה בטח לא להגיע למריבות, דברנו על זה בסופ"ש ככה לא בצורה מעמיקה והוא אמר שהוא לא מתחבר למנהג ובטח לא לשם, אמרתי לו שהוא לא מתחבר לשום שם, כי זה נכון, אצל בעלי כל השמות מכוערים!
  • אני נורא לא אוהבת / מתחברת לכל עניין השם השני.

לי נתפס בראש שלאדם יש שם אחד .

בנוסף, לא מתחברת גם בהקשר לכל עניין ההנצחה והזיכרון. עם כל הצער שבדבר, האדם לא ימשיך לחיות דרך התינוק שנולד, ואם מדובר בענייני כבוד ושות'- יש דרכים אחרות לעשות זאת, חוץ מלקרוא לילד בשם מיושן שאף אחד לא מתחבר אליו...

למזלי בתקופת הזמן שנולדתי אף אחד לא נפטר, כך שאני עם שם אחד
  • אני כמו יעליאור2

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה