-
הי מזל טוב,
תראי הנקה זה לא מתאים לכל אחת , לא כל אחת מתחברת ולא כל אחת יש לה את הכח של שעות על הציצי הכל תלוי רק בך ,
אני לדוגמא הנקתי את הילדים שלי כי מאוד רציתי וחיכיתי לזה ובראשון היה לי מאוד קשה גם אחרי לידה קשה וגם היה לי קשה עם ההנקה כאבים דלקות אבל התעקשתי והבאתי יועצת הנקה ופתרה לי את כל הבעיות ומאז הנקתי בלי שום בעייה ( שנה וחצי) נכון שזה קשה והילד תלוי בך תמיד גם אצלי כל יציאה מהבית מה יהיה יקום ירצה לאכול , תחליף חלב מעולם לא נתתי לשניהם ורק הנקות וממש בהתחלה שאיבות גם בקושי לא הסכימו לקחת בקבוק , ותאמת גם נהנתי וגם היה לי קל ונוח בקטע של בקבוקים אני דיי עצלנית לשטוף להכין וכו ....
והזמן בין הנקה להנקה גדל ככל שהבייבי גודל ... בהתחלה גם זמן ההנקה הוא ארוך וגם בין הנקה להנקה הזמן קצר .... אבל אחרי חודש חודש וחצי כבר מתחיל להיות סדר בזמנים קחי את הזמן ואם את רואה שבכל זאת קשה לך הייתי נותנת תחליף ולך יהיה הרבה יותר קל ושקט נפשי, גם להניק בלחץ או בלי חשק לא עושה טוב לא לך ולא לבייבי ..זה לא אסון אם לא תניקי וזה לא אומר עלייך כלום .... . הכל החלטה רק שלך ולא של אף אחד אחר בסופו של דבר את האמא את קמה את מאכילה את הכל !!!!
בהצלחה במה שתבחרי !!!
-
הנקה זה קשה ללא ספק, במיוחד בהתחלה
אבבל תלוי איך לוקחים את זה ועד כמה הרצון גדול להניק
אני חושבת ש- הנקה מעולה- לא בכל מחיר!
הנקתי עד 7 חודשים
בהתחלה הייתי מסתגרת בחדר שעות בעוד שהמשפחה היתה יושבת וצוחקת או רואה טלויזיה
הייתי מתביישת להניק בחברה - גם עם כיסוי
אח"כ לאט לאט שההנקה התחילה להיות זורמת וקלה יותר הייתי מניקה בחדר, חצי שעה ויוצאת להיות בחברותא... ואפילו נפתחתי יותר כדי שמישהו יהיה איתי בחדר, חברה ,גיסה, סבתא וכד'.....
וכן- גם אני הייתי מסדרת את הסידורים שלי בחוץ לפי זמן השינה והאככלה
לי זה היה חשוב לא להיתפס ברגע לא נעים שאין מקום להאכיל. ולכן גם הייתי שואבת- על כל מקרה.
ובתיק תמיד היה תחליף טוגו למקרה ואתקע. (אמנם בחודשים הראשונים לא הייתי צריכה, אבל היה)
את רק בשבועיים הרראשונים
ועדיין אין סדר יום או אפשר לצפות מהתינוק מתי כמה ולמה ולכן הכל נראה טיפה קשה ולא מאורגן
לאט לאט הכל יסתדר ואת תדעי לצפות ולדעת את סדר היום של התינוק
ההנקה תזרום ביותר קלות
ואולי גם תלמדי להזמין חברים או לצאת ולהניק בחוץ.
לגבי הפער שבין האכלות תלויה בתינוק.
יש כאלה שמ 4 חודשים הופכים לכל 4 שעות (כמו בספר)
ויש לפני ויש אחרי...
בהצלחה!
-
היי חמודה
את הבן הגדול שלי הנקתי מתוך לחץ ושיהיה בריא הוא הפסיק לינוק רק בגיל
2.5 שנים , ואת הבן הקטן שלי לא הנקתי בכלל , תעשי מה שנראה לך לנכון
ואל תכנעי ללחץ של החברה, את יודעת הכי טוב מה טוב בשבילך
-
קודם כל תודה לכן.
תראו באופן טכני אין לי בעיה עם ההנקה למרבה הפלא וההפתעה זה דווקא הולך לי טוב והילדה גם עולה במשקל (ולא קיבלתי שום הדרכה או יעוץ לנושא למעט מבבי"ח)
הבעיה שלי היא אופרטיבית לגמרי...
אני מאוד חוששת להזמין חברות אליי כי אולי באמצע הילדה תצטרך לינוק...
ומאוד חוששת לצאת החוצה כי אולי באמצע הילדה תצטרך לינוק...
מאוד חוששת לצאת החוצה לבד כי אולי באמצע היא תצטרך לינוק ואז מי שמשגיח עליה תקוע...
לא מצליחה לישון בלילה וגם ביום כי כל הזמן עובר לי בראש שיש רק עוד כך וכך זמן לישון....
ועוד כהנה וכהנה דוגמאות מקווה שהבנתן את הרעיון.
עכשיו בגלל זה אני יושבת כל היום בבית ובוכה (ואולי גם בגלל ההורמונים) וממש לא יודעת מה לעשות.
מצד אחד אני רוצה להניק מצד שני אני באמת מרגישה שזה כובל אותי.
יש לכן רעיונות אולי איך אפשר לשלב בצורה חכמה מבלי שאני אחוש שזה כובל אותי ומצד שני מבלי לפגוע בהנקה עצמה?
תודה מראש,
קרן
-
ההתחלה בהנקה היא מתישה. הם גרים על הציצי יום ולילה.. אבל ציצי זה לא רק אוכל הרי אלא גם חיבוק ואהבה. דמייני שחורף בחוץ ואת ערומה ואז בא מישהו ומחבק אותך עם שמיכת פוך חמה. ככה זה מרגיש להם. נותן להם ביטחון. לכן זה ככה. באיזשהו שלב בבת אחת זה נהיה נורמלי. הם מתחילים לינוק זמנים קצרים ופותחים איזשהו מרווח בין הנקה להנקה.
בקשר לחברות שבאות ללצאת מהבית וכו'. אני מבטיחה לך שאת תמצאי לך איך להסתדר. או שתקחי עלייך שמיכה כשהן נמצאות או שתניקי ככה לידם (תלוי בקרבה ועד כמה מפריע לך). אני בהנקה הראשונה הייתי מניקה אך ורק בבית. בהנקה שאחריה כבר הנקתי בכל מקום אפשרי. לא האמנתי על עצמי..... הייתי מניקה גם ליד גברים
-
היי לך
קודם כל נשימה וחיבוקי
-
מסכימה עם כל מה שאמרו מעליי.
מחברות לא התביישתי, להיפך הן דווקא התלהבו
פייס: ortal_hori
-
את יכולה לשאוב ולהתחיל להרגיל לבקבוק
אני הנקתי חודשיים וזה גמר אותי..
כשעברתי לתמל היה ולי וילד הרבה יותר טוב
-
בלי לחץ ובלי שעון....ותיראי איך הכל מסתדר....
את בטח יודעת שהנקה היא המזון הטוב ביותר לתינוקך..
וכמה שתצליחי להניק כך יהיה יותר טוב,
אבללללללללללל....לא על חשבון הבריאות שלך!!!
אם את מוצאת את עצמך מתוסכלת מזה, את יכולה לשלב...
אני הנקתי שלושה ..וחייבת לציין שזה משתפר מפעם לפעם עם המיומנות...
בחוץ את יכולה להניק עם סינר הנקה, זה מכסה הכל...
בהנקה אין בהתחלה שעות...מתי שהתינוק לא רגוע ומחפש צריך לתת לו,
בגלל זה אני אומרת לך...עיזבי שעון....
לא לכולן זה מתאים וזה בסדר....כמה שתצליחי טוב.
אף פעם לא התעסקתי בלנסות להגדיל פערים...זרמתי עם הילדים שלי...
את הראשון הנקתי 4 חודשים,
השני 8 חודשים
השלישי עדיין יונק
"הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"
-
אשכולית
פייס: ortal_hori
-
קצת בדיליי אבל מקווה לעזור..
אני עדיין מניקה את נמרוד , אני מניקה כל האכלה מצד אחד יוצא מכך שבבוקר אם אני מניקה מצד ימין את צד שמאל אני שואבת... כך שאם אני צריכה לצאת תמיד יש בקבוק במקרר ובמידה ולא השתמשתי בו מקפיאה... עכשיו הגעתי למצב שיש במקפיא של ההורים והחמים 2-3 מנות מוקפאות ליתר בטחון... ואצלי הרבה יותר :)
אבל אני לא מבינה את הנושא של היציאה? יש לך בעיה להניק בחוץ?? יש אחלה סינרי הנקה שמסתירים הכל.. אפשר להשתמש בהם גם שחברות באות.. ועם הזמן את תהיי מיומנת שחיתול בד יספיק ואם אכן מפריע לך להניק בחוץ לוקחים את הבקבוק ששאבת ליתר בטחון...
הכי כיף לשבת בפארק מתחת לאיזה עץ ולהניק
הבעיה עם תמ״ל שברגע שמתחילים באופן קבוע כמויות החלב שלך ירדו- לשיקולך
בהצלחה