-
אתם בטח אוכלים כל מיני דברים שיש בהם סידן אבל לא נכנסים לחשבון, כמו שקדים, תפוזים (אם זכרוני אינו מטעה אותי), ברוקולי, טחינה, חלוה ועוד.
יש כאלה שאומרים שכל הקטע עם הכמויות של הסידן זה סתם קונספירציה של מועצת החלב
-
תקשיבי יש לי טבלה של כל מה שיש בו סידן. אנחנו לא מגיעים אפילו לא קרוב ל1000.
וזה לא קונספירציה של מועצת החלב כי מה שלמדנו איתה למדנו גם במהלך הלימודים את זה אני זוכרת...
הדברים המרכזיים שיש בהם הרבה סידן זה חלב גבינה צהובה ויוגורט. גם בסרדינים מועשרים בסידן יש אבל זה דוחה
-
פעם הייתי עושה את אותו הדבר עם ברזל. היתה לי טבלה וטחנתי כדי להגיע למנה המומלצת. אז הברזל עלה, אבל איתו גם הקילוגרמים
-
כן אבל זה מתסכל כשמדובר בילדים... אני כל היום משקה אותם בחלב ויוגורטים
-
אולי זה רעיון לקחת תוסף.
לא רואה את זה כל כך בצורה גרועה.
אם יש לילדים הייתי קונה. באמת.
לפעמים מתפספסים דברים שאמורים כן להיות במודעות.
זה שלב חשוב- הגדילה וההתפתחות. אסור לזלזל.
אגב ברזל גם סופר חשוב- אם לא הוא האוכל והויטמינים לא נספגים טוב.
תודה על ההעלאה למודעות! אני אבדוק מחר אם יש תוסף לילדים.
-
היא אמרה לנו משהו חשוב שניה לפני שרצים לקנות תוסף. זה שיש מוצרי חלב שהם מועשרים בסידן. לא רציתי לקנות את זה כי זה יותר יקר אבל אם את כבר מתכננת לקנות תוסף אז אולי כדאי לך להוציא את הכסף בדרך הזאת. אולי גם אני כבר אקנה וזהו. רק שזה סתם מעצבן אני מרגישה מרומה. כל דבר שהוא קצת יותר בריא פה במדינה הזו ישר קופץ לו המחיר!
-
חלב מעכב ספיגת ברזל. קחי בחשבון.
-
קודם כל בקשר לעיכוב בספיגת ברזל - יתכן וזה מיתוס. כמו מיתוס שקקאו וקפה מעכבים ספיגת סידן (היא אמרה לנו בפירוש כמה פעמים שגם החלב בקפה נכנס לספירה). אני זוכרת בעבר ששאלתי פרמקולוגית תותחית אחת בזמן הלימודים והיא לא שמעה על זה
-
אתם אוכלים גפילטע פיש? בטח יש בזה טונות סידן, כי זה טחון עם העצמות. אני לא מסוגלת לאכול את זה
-
לא אוכלים. לא אוהבים פה
-
סרדינים זה ממש בריא, בל צריך לשים לב כי יש בהם יוד...
פייס: ortal_hori
-
עכשיו סיימתי להכין קרפים שבמתכון המקורי שלהם יש שתי כוסות חלב:
מערבבים כוס ושליש קמח רגיל עם שתי ביצים ושתי כוסות חלב. אפשר גם להוסיף שקית סוכר וניל. יוצקים למחבת משומנת ומשטחים עם כף. הופכים וזהו. על הקרפים אפשר למרוח ממרח עשיר בסידן כמו ממרח שקדים.
זה לא יוצא הרבה קרפים, אז מומלץ להכפיל את הכמויות
-
אם כבר ממרח שקדיה זה מעולההה
פייס: ortal_hori