אשמח לחוות דעה אובייקטיבית - גם מגננות ונשות חינוך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות
    אשמח לחוות דעה אובייקטיבית מכן...

הכנסתי את ביתי בת השנה וחמש לגן בפעם הראשונה עד עכשיו היתה בטיפול אצל מטפלת.
    כמובן שההסתגלות והתתאקלמות לא קלה וזה ברור לי והגיוני כיוון שהיא כבר לא קטנה, עד עכשיו קיבלה יחסי אישי ולא רגילה לחברה של ילדים באופן תכוף ויומיומי.
    כיום היא שבוע וחצי בגן.
    והתחברנו למצלמות של הגן...וזה מה שראיתי
    בבוקר אחרי שהבאנו אותה המטפלות קצת החזיקו אותה לאחר מכן הכניסו את כל הילדים לגן לארוחת בוקר והושיבו אותה ואת כל הילדים לארוחת בוקר.
    האכילו את כולם...
    לאחר מכן הורידו את כל הילדים מהכסאות אוכל והם שיחקו בצעצועים שיש בגן, את הבת שלי לא הורידו מהכיסא, הביאו לה את הבקבוק מים שלה באיזשהו שלב אבל כל הזמן הזה היא ממשיכה לשבת על הכסא אוכל בזמן שאני רואה שלשאר הילדים עושים הפעלות שירים , והם משחקים עם המשחקים שבגן. וככה במשך שעה וחצי...הילדה שלי יושבת על הכסא אוכל.
    חשוב לציין שזה לא היה נראה שהיא בוכה או מקטרת, היא ישבה והסתכלה על הילדים האחרים...
    לאחר מכן הוציאו את כל הילדים לחצר לשחק ואת הבת שלי למיטה...מהסיבה שהיא נרדמה!! חשוב לציין שביתי כבר חודשיים בערך או יותר הפסיקה עם השנת בוקר..אני מאמינה שהיא נרדמה מזה שהיא ישבה בחוסר מעש...
    ככה שגם את הזמן שהם שיחקו בחצר היא פספסה כי ישנה.
    לאחר מכן לא יכולתי להמשיך לראות כי הייתי חייבת ללכת...אבל אני נוטה להאמין שהיא קמה אם הילדים היו בתוך הגן שוב הושיבו אותה על הכסא.

כשבאנו לקחת אותה לא אמרנו מפורשות שראינו במצלמות של הגן שהיא כל הזמן על הכסא אבל ניסינו להוביל לזה שאלנו כמה היא פעילה ואם היא משחקת עם ילדים אחרים.
    המטפלת אמרה שהיא חוששת עוד לשחק עם ילדים אחרים ושהיא מרגישה יותר בטוח לצפות עליהם על הכסא וככה זה עם ילדים חדשים עד שהילד בעצמו מבקש ורוצה להשתתף בפעילות עם שאר הילדים.
    היא אמרה שבחצר היא לא על הכסא ומסתובבת חופשי...
    זאת אומרת שבשעה - שעתיים שהם בחצר היא מסתובבת חופשי ובכל שאר הזמן היא תקועה על הכסא אוכל.

האם זה תהליך הסתגלות הגיוני ונורמלי או שזה פשוט נובע מנוחות של המטפלות שלא צריכות להתעסק איתה ולהרים אותה וככה יודעים שהיא שקטה ורגועה על הכסא.
    ובכל מקרה גם אם זה כן תהליך נורמלי זה לא נשמע לי הגיוני שילדה בת שנה וחמש תשב במשך שעה וחצי על כסא..היא צריכה לזוז לרוץ לשחק.

שאר הילדים נראו מרוצים ושמחים ובסך הכל קיבלתי המלצות מהורים שהילדים שלהם בגן הזה והם מרוצים...

אז האם אני מגזימה או שזה באמת לא בסדר?

תודה ושבת שלום
9 תגובות
עמוד 1
  • תראי בסך הכל אין פה משו נורא ביותר ... נכון, הן היו צריכות להגדיל ראש ולהושיב את הילדה איתן ועם כל הקבוצה .. תעירי להם על זה שאת מבקשת שהילדה תשב לידם עד שתרגיש בטחון לשבת עם הילדים ולא ליד הגננת ...
    לפחות ראית במצלמות שהילדה לא בכתב כי קרה משו עם המטפלת ,ושהם הביאו לה בקבוק מים
    ושהמטפלות נחמדות עם שאר הילדים .. זה מעיד הרבה..
    מה שגם הם יודעות שיש מצלמות ...
  • קודם כל יפה שהגננת הסבירה שהיא יושבת בכסא מהסיבה שהיא עדיין מרגישה לא בנוח לשחק עם ילדים אחרים
    ושככה זה עם ילדים חדשים וכו'...
    אבל אני חושבת שזה מוגזם, שעה וחצי של תצפית?! לא פלא שהיא נרדמה
    מה גם שבעיניי על מנת לעודד אינטראקציה ומשחק משותף בין ילדים
    זה הכרחי שהילדים יהיו במגע קרוב אחד עם השני
    גם אם היא לא תתחבר מיד ותבחר לתצפת, היא יכולה לבחור את זה בעצמה
    ופשוט לעמוד בצד ולהסתכל איך אחרים משחקים ובהמשך גם להצטרף אליהם
    אני די בספק שמישיבה על כסא היא באמת יכולה להתעניין במשהו ברמה כזו
    שהיא פתאום תבקש בעצמה ללכת ולשחק עם הילדים...

אני בעד שקיפות הדדית בכל הנוגע לטיפול בילדים. הגננת מצדה הסבירה והודתה שבתך ישבה על הכסא
    אבל היות וראית מה פרק הזמן שהיא ישבה ובתוך תוכך את מרגישה לא נוח עם זה
    לדעתי כדאי לך לדבר על כך עם הגננת ולבקש שישחררו גם את הילדה שלך
    שהיא תוכל לבחור בעצמה אם ובמה לשחק ומתי להתרחק ולצפות באחרים...

• שעה וחצי לשבת בכסא אוכל זה מוגזם.

בגיל הזה צריכים להיות כבר עצמאיים וחופשיים. זו דעתי
    פייס: ortal_hori

• אענה לך ממבט של אמא בעלת תואר ראשון בחינוך לגיל הרך וגם בתור מנהלת פעוטון .

קצת מפריע לי שהיא ישבה כלכך הרבה זמן בכיסא אוכל מבלי שהיה נראה בוכה או מקטרת ...
    האם ניסו בכלל שהיא תשחק עם ילדים אחרים ובמשחקי הגן?
    איך החליטו בשבילה שהיא מפחדת לשחק איתם,אם הם בכלל לא ניסו להוריד אותה מהכיסא ?
    משחק והסתגלות לחברת הילדים קורת בפעולה ולא מצפייה - לדעתי האישית כן?

פעוטה בת שנה וחמש יכולה להסתגל לחברת הילדים לאחר שבוע וחצי של הסתגלות .. זהו, שיורידו אותה כי עובדה שבחצר היא מסתובבת חופשי ומתערבבת עם הילדים האחרים אז מה ההבדל בתוך הגן עצמו?

מיום ראשון תבקשי שאחרי האוכל יורידו אותה כמו כולם ושאחת מהמטפלות תלווה אותה ותיהיה איתה בדקות הראשונות .. אני מאמינה בכל ליבי שיהיה בסדר ושהיא תסתדר!!!!
    ואם את רואה שהיא בוכה או מקטרת אז הם יכולים להפנות אותה למשחק אחר ... או לתת לה ספר/פאזל .. לא להחזיר לכיסא ....

בגישה שלי בפעוטון הילדים תמיד פעילים בכל זמן ערות
    גם בני ה 3 חודשים
    לא נשארים בלול כשהם מתעוררים ...

• תודה בנות
    אתן מקסימות

האמת שאני קוראת פה אבל פחות מגיבה... (אולי הגיע הזמן להגיב יותר)
    עכשיו אני מבינה שבאמת ההרגשה שלי נכונה...באיזהשהו שלב חשבתי שאולי אני מגזימה ולחוצה יותר מדי...הרי אם עושים את זה אם כל החדשים אז אולי אני שחסרת ידע וניסיון בטיפול ילדים בגן פשוט לא מבינה....

בכל אופן מזל שהחלטתי להתחבר למצלמות כי זה היה יכול להימשך הרבה יותר ולא הייתי יודעת...

על פניו הפעיליות בגן נראות מאוד טובות עושים להם פעיליות ביצירה במוסיקה וכו

יום ראשון אני אדבר עם המטפלות...גם ככה הן מסתכלות עלי כלחוצה
    אני אגיד שאני מבקשת שחוץ מהזמן של האוכל לא תהיה על הכסא אוכל גם במחיר שתבכה

ובמידה ואראה שאין שינוי בהתנהלות מולה אצטרך לשקול מה לעשות....
  • אני חושבת שזה איזו שהיא דרך של הגננות לסגל את הילד לסביבה החדשה.
    הכסא אוכל הזה - הילדה יכולה לקום ממנו לבד אם היא רוצה, או שזה כסא סגור?

אני מציעה בכל אופן שתמשיכי לעקוב אחר ההתפתחויות...
  • גם הבת שלי נכנסה לגן כמעט בגיל 1.5 (שבועיים פחות).

הגננות ניסו לשים אותה בקבוצה עם כולם אבל היא נורא חששה... ואז יום אחד (ממש כמה ימים אחרי שהיא נכנסה לגן) נכנס ילד קטן ממנה בסביבות גיל שנה והם הוציאו לול לחצר.

נועה ראתה את הלול והצביעה עליו שרוצה לשבת גם ואז הביאו אחד גם בשבילה. שמו לה הרבה צעצועים בפנים והיא שיחקה וישנה כשרצתה (כמובן שהוציאו אותה בשביל להאכיל). ככה מצד אחד היא הייתה מוגנת בסביבה שלה ומצד שני הייתה עם כולם בחצר וראתה פעילות ושירים וכו'.

הגננות הסבירו לי שניסו כל פעם להוציא אותה אבל היא בכתה ורצתה בחזרה.

רק לפני כמה ימים (עבר כמעט חודש) היא הרגישה מספיק בטוחה וביקשה לצאת מהלול
  • אני לא קראתי את כול התגובות של הבנות אבל אענה לך מדוגמהא משלנו, של בתי.
    בת שלי נכנסה למשפחתון בגיל 11 וחצי חודש (לפני חודש בדיוק) וגם היא היתה, כמה ימים ישבה בכיסא אוכל או אצל מטפלת על הידיים ולא שיחררו אותו לילדים, ניסו להושיב אותה על הרצפה יחד עם כול הילדים אבל היא מאוד התרגשה ונבהלה מילדים ופה אני אציין שיש לה 2 אחים יותר גדולים ממנה בבית ולמרות זה היא בכתה ולכן ניסו לשמור עליה יותר ולהושיב אותה בכיסא אוכל ולתת לה צעצוע שבו היא שיחקה.
    ונכון להיום היא משחקת על הרצפה ונמצאת יחד עם כול הילדים. אני לא חושבת שאם ראית את זה פעם אחד שילדה נמצאת בכיסא ולא עם כולם מזה צריך לפסול. הרי המטפלות הן בעלי נסיון רב, הן מנסות לשמור, לגונן על הילדים החדשים במסגרת, להכניס אותם לבהדרגה לסדר היום של הגן. גם התנהגות של ילד ממקום סגור ומקום פתוח היא שונה לגמרי, כיתה סגורה וחצר פתוחה. אני לא רואה בזה שום דבר פסול.
    בהצלחה!
  • אני עונה בתור אמא שהילד שלה (שנתיים ו4) איתה בבית, ואין לי מושג בכלל מה עושים בגנים.

לי עצוב לראות ילד בן שנה וחצי קשור בכיסא אחרי שהוא כבר סיים לאכול. אם הוא לא רוצה להיות עם כולם אז שימצא פינה בצד, למה באמת להיות "כלוא" ולא לזוז?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה