הי בנות

אשמח לחוות דעה אובייקטיבית מכן...
הכנסתי את ביתי בת השנה וחמש לגן בפעם הראשונה עד עכשיו היתה בטיפול אצל מטפלת.
כמובן שההסתגלות והתתאקלמות לא קלה וזה ברור לי והגיוני כיוון שהיא כבר לא קטנה, עד עכשיו קיבלה יחסי אישי ולא רגילה לחברה של ילדים באופן תכוף ויומיומי.
כיום היא שבוע וחצי בגן.
והתחברנו למצלמות של הגן...וזה מה שראיתי
בבוקר אחרי שהבאנו אותה המטפלות קצת החזיקו אותה לאחר מכן הכניסו את כל הילדים לגן לארוחת בוקר והושיבו אותה ואת כל הילדים לארוחת בוקר.
האכילו את כולם...
לאחר מכן הורידו את כל הילדים מהכסאות אוכל והם שיחקו בצעצועים שיש בגן, את הבת שלי לא הורידו מהכיסא, הביאו לה את הבקבוק מים שלה באיזשהו שלב אבל כל הזמן הזה היא ממשיכה לשבת על הכסא אוכל בזמן שאני רואה שלשאר הילדים עושים הפעלות שירים , והם משחקים עם המשחקים שבגן. וככה במשך שעה וחצי...הילדה שלי יושבת על הכסא אוכל.
חשוב לציין שזה לא היה נראה שהיא בוכה או מקטרת, היא ישבה והסתכלה על הילדים האחרים...
לאחר מכן הוציאו את כל הילדים לחצר לשחק ואת הבת שלי למיטה...מהסיבה שהיא נרדמה!! חשוב לציין שביתי כבר חודשיים בערך או יותר הפסיקה עם השנת בוקר..אני מאמינה שהיא נרדמה מזה שהיא ישבה בחוסר מעש...
ככה שגם את הזמן שהם שיחקו בחצר היא פספסה כי ישנה.
לאחר מכן לא יכולתי להמשיך לראות כי הייתי חייבת ללכת...אבל אני נוטה להאמין שהיא קמה אם הילדים היו בתוך הגן שוב הושיבו אותה על הכסא.
כשבאנו לקחת אותה לא אמרנו מפורשות שראינו במצלמות של הגן שהיא כל הזמן על הכסא אבל ניסינו להוביל לזה שאלנו כמה היא פעילה ואם היא משחקת עם ילדים אחרים.
המטפלת אמרה שהיא חוששת עוד לשחק עם ילדים אחרים ושהיא מרגישה יותר בטוח לצפות עליהם על הכסא וככה זה עם ילדים חדשים עד שהילד בעצמו מבקש ורוצה להשתתף בפעילות עם שאר הילדים.
היא אמרה שבחצר היא לא על הכסא ומסתובבת חופשי...
זאת אומרת שבשעה - שעתיים שהם בחצר היא מסתובבת חופשי ובכל שאר הזמן היא תקועה על הכסא אוכל.
האם זה תהליך הסתגלות הגיוני ונורמלי או שזה פשוט נובע מנוחות של המטפלות שלא צריכות להתעסק איתה ולהרים אותה וככה יודעים שהיא שקטה ורגועה על הכסא.
ובכל מקרה גם אם זה כן תהליך נורמלי זה לא נשמע לי הגיוני שילדה בת שנה וחמש תשב במשך שעה וחצי על כסא..היא צריכה לזוז לרוץ לשחק.
שאר הילדים נראו מרוצים ושמחים ובסך הכל קיבלתי המלצות מהורים שהילדים שלהם בגן הזה והם מרוצים...
אז האם אני מגזימה או שזה באמת לא בסדר?
תודה ושבת שלום