אשמח לחוות דעה אובייקטיבית - גם מגננות ונשות חינוך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות
    אשמח לחוות דעה אובייקטיבית מכן...

הכנסתי את ביתי בת השנה וחמש לגן בפעם הראשונה עד עכשיו היתה בטיפול אצל מטפלת.
    כמובן שההסתגלות והתתאקלמות לא קלה וזה ברור לי והגיוני כיוון שהיא כבר לא קטנה, עד עכשיו קיבלה יחסי אישי ולא רגילה לחברה של ילדים באופן תכוף ויומיומי.
    כיום היא שבוע וחצי בגן.
    והתחברנו למצלמות של הגן...וזה מה שראיתי
    בבוקר אחרי שהבאנו אותה המטפלות קצת החזיקו אותה לאחר מכן הכניסו את כל הילדים לגן לארוחת בוקר והושיבו אותה ואת כל הילדים לארוחת בוקר.
    האכילו את כולם...
    לאחר מכן הורידו את כל הילדים מהכסאות אוכל והם שיחקו בצעצועים שיש בגן, את הבת שלי לא הורידו מהכיסא, הביאו לה את הבקבוק מים שלה באיזשהו שלב אבל כל הזמן הזה היא ממשיכה לשבת על הכסא אוכל בזמן שאני רואה שלשאר הילדים עושים הפעלות שירים , והם משחקים עם המשחקים שבגן. וככה במשך שעה וחצי...הילדה שלי יושבת על הכסא אוכל.
    חשוב לציין שזה לא היה נראה שהיא בוכה או מקטרת, היא ישבה והסתכלה על הילדים האחרים...
    לאחר מכן הוציאו את כל הילדים לחצר לשחק ואת הבת שלי למיטה...מהסיבה שהיא נרדמה!! חשוב לציין שביתי כבר חודשיים בערך או יותר הפסיקה עם השנת בוקר..אני מאמינה שהיא נרדמה מזה שהיא ישבה בחוסר מעש...
    ככה שגם את הזמן שהם שיחקו בחצר היא פספסה כי ישנה.
    לאחר מכן לא יכולתי להמשיך לראות כי הייתי חייבת ללכת...אבל אני נוטה להאמין שהיא קמה אם הילדים היו בתוך הגן שוב הושיבו אותה על הכסא.

כשבאנו לקחת אותה לא אמרנו מפורשות שראינו במצלמות של הגן שהיא כל הזמן על הכסא אבל ניסינו להוביל לזה שאלנו כמה היא פעילה ואם היא משחקת עם ילדים אחרים.
    המטפלת אמרה שהיא חוששת עוד לשחק עם ילדים אחרים ושהיא מרגישה יותר בטוח לצפות עליהם על הכסא וככה זה עם ילדים חדשים עד שהילד בעצמו מבקש ורוצה להשתתף בפעילות עם שאר הילדים.
    היא אמרה שבחצר היא לא על הכסא ומסתובבת חופשי...
    זאת אומרת שבשעה - שעתיים שהם בחצר היא מסתובבת חופשי ובכל שאר הזמן היא תקועה על הכסא אוכל.

האם זה תהליך הסתגלות הגיוני ונורמלי או שזה פשוט נובע מנוחות של המטפלות שלא צריכות להתעסק איתה ולהרים אותה וככה יודעים שהיא שקטה ורגועה על הכסא.
    ובכל מקרה גם אם זה כן תהליך נורמלי זה לא נשמע לי הגיוני שילדה בת שנה וחמש תשב במשך שעה וחצי על כסא..היא צריכה לזוז לרוץ לשחק.

שאר הילדים נראו מרוצים ושמחים ובסך הכל קיבלתי המלצות מהורים שהילדים שלהם בגן הזה והם מרוצים...

אז האם אני מגזימה או שזה באמת לא בסדר?

תודה ושבת שלום
9 תגובות
עמוד 1
  • הגבתי לך בתמיכה
    פייס: ortal_hori

• זה ככה כבר שבוע וחצי?
  • תודה בנות
    אתן מקסימות

האמת שאני קוראת פה אבל פחות מגיבה... (אולי הגיע הזמן להגיב יותר)
    עכשיו אני מבינה שבאמת ההרגשה שלי נכונה...באיזהשהו שלב חשבתי שאולי אני מגזימה ולחוצה יותר מדי...הרי אם עושים את זה אם כל החדשים אז אולי אני שחסרת ידע וניסיון בטיפול ילדים בגן פשוט לא מבינה....

בכל אופן מזל שהחלטתי להתחבר למצלמות כי זה היה יכול להימשך הרבה יותר ולא הייתי יודעת...

על פניו הפעיליות בגן נראות מאוד טובות עושים להם פעיליות ביצירה במוסיקה וכו

יום ראשון אני אדבר עם המטפלות...גם ככה הן מסתכלות עלי כלחוצה
    אני אגיד שאני מבקשת שחוץ מהזמן של האוכל לא תהיה על הכסא אוכל גם במחיר שתבכה

ובמידה ואראה שאין שינוי בהתנהלות מולה אצטרך לשקול מה לעשות....
  • אני רואה שכבר הגיבו לך

כדי שילד התחבר לילדים אחרים הוא צריך להיות בסביבה שלהם
    אני היתי מסתכלת ביום ראשון מה קורה ואם זה ממשיך ככה היתי אומרת לה ביום ראשון שאני באה לקחת את הילד.
    תבקשי גם מבני משפחה לעזור לך או חברה שפנויה בבוקר ויכולה לצפות במחשב.

• בתור מי שעוסקת בחינוך

ממש לא!!!!

ואם היצדה חוששת (נניח) שתשב לידם על הריצפה! אם קשה לה היא תתרחק מיוזמתה לפינה שקטה
    אם בא לה היא תתקרב

מזה הדבר הזה לתקוע ילד בכיסא? גם מוטורית זה הרסני

• בגלל שיש מצלמות בגן, ושהבת שלך חדשה..
    הגננות בטח מתארות לעצמן שאת צופה בהן,
    והעובדה שהן מסכימות למצלמות גם פותחת את האפשרות שהורים יעירו להם.
    ולכן את יכולה להרגיש חופשי להעיר!
    אף פעם אל תתביישי לדאוג לבת שלך במסגרת חינוכית! כולם עושים את זה..

וכמובן שכמו כולן כאן אני מסכימה שזה מוגזם..
    היא קשורה בכסא אוכל? או שהיא יכולה לרדת ממנו לבד? אם היא קשורה אז זה מאוד בעייתי. שישימו אותה בפינה כלשהיא, מקום שהיא תרגיש בו בטוחה ואם היא תרצה להצטרף למשחקים עם ילדים אחרים היא תוכל לעשות את זה לבד..
    [
  • חייבת להודות שקראתי וממש נקרע לי הלב...

לשבת בכיסא אוכל ולצפות ככה בכולם?
    ואז להירדם מחוסר מעש?
    עצוב
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• גם לי כאב הלב ... נרדמה משעמום ?!
  • הי בנות
    תודה על התגובות

אם לכן כאב הלב רק מקריאה על ילדה שאתן לא מכירות...אתן רק יכולות לתאר לעצמכן איך הרגשתי שראיתי את זה...פשוט זוועה!

בכל אופן בעלי לקח אותה היום לגן ואמר למטפלת באופן שלא משתמע לשתי פנים שהוא מבקש שהילדה תשב על הכסא אוכל רק בזמן האוכל...שהיא כבר שבוע וחצי בגן והיא צריכה להשתלב עם שאר הילדים ולקחת חלק בפעילויות...גם אם בהתחלה זה קשה...

בכל אופן עד עכשיו ממה שראיתי במצלמות דאגו להוריד אותה אחרי האוכל ולשים אותה עם שאר הילדים...רואים שהיא לא הכי מרוצה אבל זה בגלל שהיא לא רגילה ואולי גם קצת נלחצת מעוד ילדים אני מאמינה שאם ימשיכו בזה היא לאט לאט תיפתח ותשתלב...

בכל אופן אני החלטתי להמשיך לעקוב אחרי זה אם אראה שהתופעה חוזרת על עצמה אני חושבת שאוציא אותה מהגן הזה...

היתה לי באיזשהו מקום הרגשה שאני לחוצה ...כי זה מה שהמטפלות אמרו לי כל הזמן שאני לחוצה יותר מדי וזה משפיע על הילדה...

בכל אופן התגובות שלכן רק גרמו לי להבין שהאינסטיקט הראשוני שלי הוא נכון וזה ממש לא תקין...

תודה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה