דיון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה אתן חושבות על פונדקאות?
    הייתן מוכנות להיות אם פונדקאית?
    ובהתנדבות?

אני ממש רציתי וביררתי, אני לא יכולה. צריך גג קיסרי אחד ולי יש שלושה.
    וממש התבאסתי מזה.
14 תגובות
עמוד 1
  • חשבתי על זה לא פעם, ודווקא בקטע ההתנדבותי
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
  • זה משהו שנולד מתוך צורך קיים, אני אישית לא הייתי מסוגלת לעשות את זה.

זה קשה לי מדי נפשית, אני מתחבר טוטאלית לעובר שגדל בתוכי, לא מסוגלת לראות את זה כמוצר שאני מעניקה תמורת כסף. אבל זו אני
    פייס: ortal_hori

• בדיוק שמעתי תוכנית ברדיו שעלתה לשידור אשה שגילו שהבת שלה נולדה בלי רחם וחשבתי שרק בזכות נשים טובות יהיו לה ילדים.

זה דבר מדהים, המתנה הכי גדולה שאת יכולה לתת לאדם.

אני לא חושבת שהתגמול הכספי והרצון אליו הופך את מי שעושה את זה לאדם פחות טוב, בכל זאת זאת הקרבה ענקית.

אני יכולה לומר בכנות שלא הייתי עושה את זה, אני לא הייתי עומדת בזה.

• אני חושבת שמי שמסוגלת לעשות את זה היא אשה מופלאה.
    אני לא הייתי מסוגלת, ההריונות שלי קשים מייגעים ולא פשוטים, גם לא יכולה בגלל שני קיסר מאחורי
  • סתם שאלה שעלתה לי - אם אני אם פונדקאית - אני מקבלת חופשת לידה?

בכל מקרה לא הייתי מסוגלת לעשות את זה - קשה לי להאמין שהייתי יכולה להפרד מהתינוק המתוק שגדל בתוכי
    שלא לדבר על איך הייתי מסבירה את זה לילדים ולאנשים שמסביב

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • מעשה קדוש. לא יודעת אם הייתי מסוגלת...
    אישית, אני הרבה יותר מתחברת לרעיון של אימוץ. כנראה אאמץ ילד באיזשהו שלב בחיים שלי (אני מתנדבת ב"חיבוק ראשון", ורואה את הצורך האמיתי ברעיון האימוץ...
  • אצלי היו תקופות שהייתי בטוחה שאני יכולה ומסוגלת....
    אבל בהריון הנוכחי הבנתי כמה אני לא יכולה לעשות את זה

• גם לי עלתה התהיה של חופשת לידה
  • הייתי עושה .. מצווה גדולה .
    אני שוקלת את זה ..
    אם זה למישהו קרוב מאוד , אז בטוח !
    גם הכסף זה צ'ופר לא רע ..
    אבל חוצמזה זה מתנה מופלאה !!!!!
  • לי היה מאוד קשה, לגדל תינוק בבטן בלי להתחבר אליו, או לחלופין להתחבר אליו ואח"כ "שיקחו לי אותו".

אני שם שרון, מאוד מתחברת לעניין האימוץ. בעלי יודע ואנחנו מתכננים בעוד כמה שנים לאמץ בע"ה. הלב שלי נקרע מהידיע שיש תינוקות בעולם שאין להם אמא ואבא. זה פשוט לא משהו שאני מסוגלת להתמודד איתו ולכן חייבת לעשות משהו בנושא.
    דרך אגב, אני בכלל לא מבינה למה אימוץ זה לא 'עניין נפוץ' יותר.

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

• אני חושבת שכשיש כבר ילד בשר מבשרך, הרבה יותר קל לקבל את רעיון האימוץ.
    כשאין כזה, הרצון לילד שנוצר מאמא ואבא הוא עצום. זה הכל פסיכולוגי, אבל זה בטבע האדם וזה רגש חזק מאוד

• לא הייתי מסוגלת....
    זאת מצווה ענקית בעיניי ומי שמסוגלת תבורך, זה פשוט דבר מקסים.
    אגב, זוכרות לא מזמן התגלגל פוסט בפייסבוק של מישהי בשם יפעת לב שדיברה על תהליך פונדקאות שהיא מתחילה? זה הגיע לסטטוסים מצייצים, ולתוכניות בוקר שונות....היא שכנה קרובה שלי וחברה טובה, ואשה מדהימה! והיא מסבירה שזה נעשה מתוך ידיעה מראש שזה לא התינוק שלה! ידיעה שלמה ועבודה עצמית לאורך כל ההריון.

• אני הייתי מסוגלת אם היה מדובר במישהו קרוב אליי...
    כמו אחותי
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• לא יודעת אם הייתי מסוגלת או לא
    אבל לגבי חופשת לידה - לפונדקאית מגיעה חופשת לידה מלאה כמו לכל אישה אחרי לידה
    היא יכולה לקצר אותה מרצונה, אך חייבת לקחת לא פחות משלושה שבועות חופשת לידה.

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה