שלום ד"ר ערן,
הייתי רוצה להתייעץ איתך בדילמה מסובכת. קיימתי יחסי מין בזמן הביוץ. ביום ראשון היה אמור להגיע לי המחזור (אני עוקבת אחרי המחזור שלי באמצעות אפליקציה, ככה שאני יודעת בדיוק מתי הוא מגיע). ביום שישי בערב התחלתי להרגיש כאבי מחזור וחשבתי שהנה הוא אוטוטו מגיע אבל הוא לא הגיע עד עכשיו. ביום שני הופיעו לי כתמים בהירים אבל ממש לא מחזור. מאז יום שישי ועד עכשיו, אני סובלת מכאבים עזים, דמויי מחזור, דהיינו, כאבי גב,רגליים, כאבים בבטן התחתונה, התכווצויות ודקירות. אף פעם אין לי כאבים כל כך חזקים לפני מחזור, ואם יש אז זה לכמה שעות ואז זה עובר. הכאבים כל כך חזקים שאני לא מצליחה להרדם בלילה, וגם השינה שלי מאוד קלה ובבוקר אני קמה לכאבים. במהלך היום זה יותר טוב. היום בבוקר עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית. בעקבות כך החלטתי לפנות לרופא נשים כדי לברר את מקור הכאב ואת העידרותו של המחזור. הרופא ביצע אולטראסאונד ואמר שהכל נראה תקין ושאני לא בהריון (אם אפשר לראות את זה בשלב הזה??) ושאלתי אותו אם כך למה יש לי כאבים כל כך חזקים, והוא אמר שאולי זאת דלקת ברחם ורשם לי אנטיביוטיקה דוציציקלין, וביצע בדיקת דם, שאת תשובתה אני אדע רק מחר. אני מתלבטת אם לקחת את האנטיביוטיקה, הסימפטומים לדלקת ברחם, לפי מה שקראתי, לא מזכירים את מה שאני חווה. הדילמה שלי קשורה בכך שיש בי חשש קטן שאולי אני כן בהריון ואם כן, אז זה מאוד מסוכן לקחת אנטיביוטיקה בזמן הריון, לא? מצד שני, אם זאת אכן דלקת ברחם, זה מסוכן לא לקחת אנטיביוטיקה. מה הייתי מייעץ לי לעשות??
אשמח לתשובתך המהירה
בברכה, לוקה