אסתי חוזרת לפעולה!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • והנה סקר להיום

הייתן מסוגלות להתחתן עם גוי?

43 תגובות
עמוד 1
  • לא.

• לא
  • לא!

• לא

• לא יכולה להיות נחרצת לא לכאן ולא לכאן.
    לא תמיד הלב שולט במי מתאהבים.

• לא

• בגדול - לא
    בקטן - אולי
    חושבת כמו יוליה
  • ממאאש לללאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

• לא

• כן
  • לא!!!

"כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן"
  • כן
    תלוי איזה גוי חחח

אבל ממילא הילד (כי האם יהודייה) יהודי וכל עוד מחנכים אותו עפ"י היהדות מזה משנה

יהודים לא טובים יותר מגויים

ואגב, המילה גוי
  • תלוי...
  • כן
  • לא

מה הבעיה במילה גוי? (לא יהודי?)?

• פייס: ortal_hori

• חחחחחחחח אני מתה
    מאיפה הבאת את הסקר הזה

• לא. גם אין מצב שהמשפחה שלי היתה נותנת לי
  • לא!
  • לא
  • מה זה גוי?
  • צוצית זה בדיוק העניין ..
  • הרבנות לא מאשרת את היהודות שלי כי סבתא שלי שרפה את כל המסמכים שמעידים שהיא יהודיה בזמן השואה. ואבא שלי לא יהודי משני הצדדים, אז תכלס אני נחשבת גויה.

ולי ממש לא אכפת מה הדת של הבן אדם (עד גבול מסויים כמובן)

• לאאא אממממ תלויייי

טוב , כן !

בע"ה נעשה ונצליח
  • טלי, זה לא בדיוק העניין. הוא חצי יהודי.
    בכל העולם הוא יהודי, רק בארץ לא.

אני לא אוהבת את המילה גוי. אדם הוא אדם באשר הוא
  • כי לפי היהדות זה ניקבע לפי האמא, ולפי הנצרות זה עפי האבא.
  • סתם היום עשו למילה גוי כאילו משמעות לא טובה לא ברור למה
    זה מילה בעברית שמשמעותה "עם" .
    יש עם יהודי ויש עמים אחרים.
    כמו שאם תהייה קבוצה של יוצאי עדות המזרח, ואז פתאום ישב בקבוצה איזה אשכנזי,
    אז הקבוצה תגיד- הוא אשכנזי.
    ישבו חתולים במעגל , יכנס לשם עכבר יגידו החתולים זה עכבר.
    אז כשיהודים מדברים על עמים אחרים איך הם יקראו להם? עמים אחרים!
    ואין שום מקור לקונוטציה שלילית. כתוב הרבה פעמים הבטחות לעשות את עם ישראל "לגוי גדול" . אז מה רוצים להגיד כל אלה שחושבים שזה מושג שלילי? "לא בן אדם" (בכך שאומרים הוא לא גוי הוא בן אדם) ?!?!? שהייתה הבטחה ליהודים לעשות אותם לאיזה איכסה פיכסה בתור פרס?

ה"רתיעה" של הורים סבים סבתות זה רק בגלל שהם יותר "דתיים" הם יודעים שאסור להתערבב עם עמים אחרים, שצריך לשמור על היהדות (כל הדתות האחרות מסיונריות). אז הם נרתעים. לרוב אין להם בעיה שיהיו קשרים רומנטיים, פשוט חתונה זה מחייב -זה ילדים ואז הם כבר מתחילים לחשוב איך הם ממשיכים דור יהודי.
    הרתיעה הזו עברה לילדים שלהם בלי ההבנה ממה הם נרתעים , אולי זה לא רלוונטי לילדים כבר, וממש לא אכפת להם מלשמור "דורות יהודים", אבל ממשיכים להרתע. ובגלל סתם פאניקה חושבים שגוי זה מילה גסה.
    ואלה שכן חשוב להם לשמור דורות, אז נו מה לעשות, אחרים בוחרים לשמר גנים של עיניים תכלת ולא מתחתנים עם זכרים חומים. לא צריך להעלב
  • לא
    ולא נראה לי שצריך להעלב
    גם אצל חלק מהנוצרים זה קו אדום אם בן הזוג יהודי

• חחחחחח שלי נראה לי שכחת לקחת את הכדור האדום
    הסברתי לך שצריך בבוקר לרחת את הצהוב ואחרי שעה את האדום
  • אני לא חושבת שמישהו נעלב
  • אני מגדירה את האדם בתור אדם ולא בתור יהודי וכו.
    אם הוא אדם טוב ואני מאוהבת בו אז מה זה משנה?
  • אבל אולי רצוי לציין סתם ככה באופן כללי שאחת מ 2 החברות הכי טובות שלי היא חצי נוצריה וחצי מוסלמית אז אני האחרונה שאשפוט לפי דת.. פשוט לא הייתי מתחתנת עם נוצרי כי אני מאוד אוהבת את הדת היהודית ואוהבת לשמור טהרה ואוהבת את השבתות באווירה היהודית וכו
    סתם רציתי להסביר את עצמי :)
  • זה בדיוק מה שאני אומרת
    איש איש באמונתו יחיה
  • חשבתי על זה שוב.

נראה לי שאם הייתי מתאהבת בו - הייתי הולכת אחריו באש ובמים
    פייס: ortal_hori

• לא
  • אני אגיד משהו.. כשחיים עם אדם בבית ואוהבים אותו לא זוכרים מה הדת שלו

כשמביטים בעיניים ואוהבים לא אומרים אווייי הוא גוי!!!

גוי, זה בנאדם, לא משנה מה. יכול להיות גבר יהודי מפלצת אבל העיקר שיהיה יהודי???!?!?
    אני ממש לא חושבת שזה משנה, ואני לא הייתי שואלת את המשפחה שלי כי אני זאת שצריכה לחיות עם מי שהתחתנתי איתו ולא הם.

דבר שני - אם האמא יהודייה , הילד יהודי ובחו"ל הוא נוצרי וככה מרוויח משני העולמות

וגם אם הייתי רוצה להתחתן עם גוי המשפחה שלי הייתה מקבלת את זה באהבה כי אילו החים שלי ואם הוא עושה לי טוב מזה משנה מי הוא בעצם. עם הטייטל של יהודי / נוצרי לא קמים בבוקר אלא עם האדם עצמו

ורק להזכירכן, ישו, היה יהודי שהמציא דת, שהיא הנצרות. אז בעצם הדתות הללו לא כ"כ שונות והנוצרים בעצם הם עם שורשים יהודיים.

רק אבל רק בישראל עושים אישיו כזה גדול מהדת.

• אם נילך שנתיים אחורה אז וואלה כן..
    למשל אני קווקזית ויש קווקזים שהם לא יהודים כמו רוסים יהודים ורוסים לא יהודיה
    אז כן אפשר להגיד שאפילו היתי קרובה לזה

• חחחחחחחחחחחחחח ענבל הרסת אותי

• צוצית זה בסדר את לא צריכה להסביר לי חחח אני עצמי לא יהודיה שלמה,אבא שלי נוצרי (אירי) ואמא יהודיה..
    וזו עוד אחת מהסיבות שאמרתי שאין מצב שאני שופטת מיהו או מישהי בגלל דת..
  • לא.
  • כן

• ליעד אהבת חיי -
  • לא!
    למרות שאי אפשר לשלוט על הלב!!!

3> שלי_שאולוב 3>
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה