פיתוש??? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • את פה???אפשר לשאול אותך משהו???
9 תגובות
עמוד 1
  • אני רוצה לשאול אותך משהו?????
    ואם למישהי יש גם איזשהיא תגובה עזרה גם לא אכפת לי????
    קודם כול מה שלומך??????
    אני הבנתי מקצצת מה שקראתי פה בשירשורים ששילה לא עלה לכיתה א בזמן.הבנתי גם שהלכת איתו לאיבחונים כלשהם נכון?למה?מי הפנה אותך?מי חשב לא להעלות אותו לכיתה א?
    איזה איבחונים אלו?
    אנסה להסביר את עצמי.
    אורי.הבן הגדול שלי.
    ילד חכם,נבון,רגיש,נעים רגוע ...אבל,לא קורא כמו שמצפים לבני גילו(ואם את זוכרת פעם פתחתי על זה שירשור שמצפים ממנו בחיידר שלו-גם לרמה מאוד גבוה...)הילד לא מתקדם.לא יודע לקרוא פשוט לא יודע.
    לפני זה הייתי צריכה להזכיר שהשפה שלו לא משהו אומנם הוא היה מטופל אצל קלינאית -והוא התקדם מאוד אבל עדיין היא לא שפה ממש ברורה עכשיו אנחנו מטופלים אצל קלינאית פרטית.
    אבל אם זו היתה רק בעית השפה זה היה טוב.
    בקיצור בגן עד היום טענו שמבחינת בשלות לכיתה א הוא מבריק מכול הבחינות........
    אתמול הגננת שיח שלו דיברה עם הקלינאית שאמרה שלדעתה הוא לא מספיק בשל......
  • תראי.
    אני מאמינה שכל ילד שונה.
    לשילה היו התנהגויות שונות והתפרצויות זעם, קושי רגשי גדול וחוסר פניות בכלל לחומרים לימודיים.
    לא הבנתי- הוא נמצא בחיידר, יש שם גננת? או מלמד?
    אני זוכרת שכתבת משהו אבל לא את פרטים.
    אני חושבת שיש על הילד המון לחץ! ממה שאני מבינה מהכתוב..
    יש גננת+ גננת שיח+ קלינאית תקשורת+ אמא- שמחכים שהוא ילמד לקרוא..
    זה לא בריא לו.. ומתוך לחץ זה לא יבוא.

זו הבעיה היחידה שלו? שהוא לא קורא?
    קושי שפתי משפיע על קושי בלימוד קריאה..

אני יכולה לתת לך עצה מהצד, כי מבפנים אני בטוחה שזה אחרת..
    לעזוב אותו! להשאיר את לימוד הקריאה לשנה הבאה, לכיתה א'..
    שם הוא יקבל את הכלים ואת הדרכים שוב.
    להוריד לחץ...
    אנחנו עשינו אבחון כולל, לא רק רגשי או רק דידקטי.. הכל.
    במכון להתפתחות הילד בתל השומר. דרך קופ"ח.
    אולי כדאי במקרה שלו לעשות רק דידקטי, ייתכן שיש קושי אמיתי פזיולוגי, בהבנת הקריאה.
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • הוא לומד בחיידר-גן חובה.
    אבל יש גננת ולקריאה יש רבה.
    חוץ מזה יש לו גגנת שיח-שטוענת שאין לה לעשותא איתו חוץ מלעזור לו בקריאה......
    הבעיה השפתית(שלא נוראה כ"כ נכון לעכשיו)+הבעיה בקריאה זו הבעיה היחידה.
    את כ"כ צודקת אני גם חושבת שזו בעיה של לחץ.....אבל,מצד אחד הייתי רוצה להוריד את הלחץ -כלומר בשב ואל תעשה ועם הזמן זה יבוא ואני די בטוחה שזה יבוא.....אבל מצד אחד לחיידר שלו הוא צריך להגיע מוכן - ז"א קורא!ואנחנו אוטוטו מגיעים לכיתה א.
    אגב,זה ברור לכולם וכבר הגננת אמרה לי שכנרא הוא לא קיבל את ההדרכה הנכונה לקריאה וזה מה שפגע בו.
    אז את האופצייה הזו של להוריד לחץ אני כיולה ליישם רק אם אני לא מעלה אותו לכיתה א-אבל,אני לא רואה סיבה למה?כי מכול הבחינות הוא מושלם וגם אני מפחדת שהוא יפגע מכך קשות.
    מצד שני-אני חוששת שהוא לא עובד מספיק ואולי בגלל הקשיים שלו הוא צריך לעבוד יותר....אבל אז שוב יש לחץ.
    מה את אומרת?
  • תנסי לברר על לימוד קריאה בדרך אחרת..
    כייפית יותר, משחררת יותר.
    לא הפורמאלית והמשעממת/ מלחיצה/ מורידה ביטחון.
    הוא בגן עדיין.. עוד מותר לו ללמוד דרך משחקים!

קורא שוטף כנראה שהוא לא יגיע, ואת זה את יכולה כבר לספר לצוות.
    כי בלחץ זה לא הולך..
    כנראה שהוא יצטרך עזרה גם בכיתה א'.
    וגם אני לא רואה סיבה להשאיר אותו.

במוסדות החינוך אצלנו יש הרבה פחות לחץ! עדיף שילד יגיע מוכן רגשית, עם אהבה ללמידה, סקרנות ורצון ללמוד.
    לא עם סטיגמה שלילית על לימודים..
    אני חושבת שלחץ גורם לילד לסלוד מלמידה.
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • היי וסליחה שאני מתערבת כן
    אבל לפי דעתי ואין לי שום נסיון פרט לנסיון שלי עם ילדי שראיתי קושי באביאל בגן חובה ואמרתי כן לעלות או לא לעלות עשיתי אבחון פסיכולוגי ואבחון דידקטי זה משקף את מצב הילד גם בשלות וגם מה המודעות שלו הפנולוגית שפה ורמת ביצועית ומעשית ואז את יכולה להחליט ואם יש איזה קושי אז בבית הספר הוא יקבל עזרה צריך הרבה מרפקים חזקים כבר אני אומרת לך לקבל מורת שילוב שתוציא את הילד בקבוצה קטנה על מנת לעזור לילד בשפה אבל אני רוצה להגיד לך שהיום הבן שלי בכיתה ג' עולה לד' קיבל עזרה וגם שיעורי פרטים עד היום גם מבית הספר וגם שיעורים פרטיים ממני אצל מורה והילד ברמה הכיתה מבחנים שלו מגיעים ל 90 ומעלה הייתי באסיפת הורים השבוע ובכיתי מהתרגשות שהמורה החזיקה את המבחנים שלו בשפה הילד קורא חבל על הזמן זה רק הרבה מיומנות בלי לחץ בלי להכניס אותו למתח כי מתח ולחץ דוחק אחרונה להרפות ולהרפות אבל מצד שני לעקוב כל הזמן אני רוצה להגיד לך שהמורה אמרה לי רחל הילד השנה במיוחד נתן גז בלימודים שאני והמנהלת לא מאמינות יש לו כוח רצון להצליח ולהתקדם אבל זה בגלל שכל הזמן הסברתי לו וגם חזקתי אותו זה מעקבים.
    בהצלחה

• וגם אני מתערבת, סליחה
  • רחל,
    אז את אומרת כם לעשות איבחון בכול מקרה?????
    כי בעצם מה אכפת לי זה רק יתן לי כלים לעזור לו?לא?
    בעצם למי נתונה ההחלטה האם להעלות ילד כיתה לנו או למורים?
    אז איך אפשר להוריד לחץ-להרפות ועם כול זה לעקוב ולהתקדם????
    אוףףףף אני כ"כ רוצה לעזור לו ולא יודעת איך???
    אני ממש מתוסכלת.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה