ביוץ מאוחר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,

לפני כשלושה חודשים הסתיים ההריון שלי בשבוע 24+4 (לא היה דופק).
    במהלך ההריון בדיקות סקר לא תקינות (papa-a= 0.03, hcg=18', חלבון עוברי= 3.2)
    ובדיקות פונקציונליות תקינות (שקיפות עורפית, 2 סקירות, מי שפיר, פיש צ'יפ גנטי)

חשוב לציין שהיה הפרש של 13 יום בין תאריך ווסת אחרונה לבין גיל העובר באולטרסאונד.

מאז בשלושת החודשים האחרונים אני עוקבת אחרי הביוץ שלי, שמתי לב שהביוץ מתרחש באופן קבוע 5 ימים לפני קבלת המחזור.

קראתי שביוץ מאוחר לא מאפשר מספיק זמן לרירית להתעבות מה שמקטין את הסיכוי להכנס להריון, ומגביר את הסיכון להפלות.

שאלותיי:
    1. האם באמת זה גורם לנ"ל?
    2. האם אפשר לטפל בזה?
    3. האם זה יכול להיות הסיבה לבעיות בהריון הקודם? (נאמר לי שהעשרה היא כי השתרשות השליה הייתה לא תקינה).
    4. אם זה הגורם לבעיה, האם ניתן לטפל בזה "ולעזור" לגוף בזמן ההריון?
    תודה רבה לך!!

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. שלב לוטאלי קצר (כלומר ווסת בסמוך לביוץ), אכן יכול לגרום לזה
    2. כן, הטיפול הוא עם פרוגטסרון
    3. לא, כי יש בעיות בהשתרשות וזה גורם להפלות מוקדמות ולא להפסקת דופק
    בשבוע מאוחר כפי שאת היית.
    4. במידה ויש סיבה אחרת למה שקרה - קרישיות יתר או דברים נוספים (הרשימה
    ארוכה מכדי לפרט) אז בחלק מן המקרים בהחלט אפשר לטפל בזה ולמנוע

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה