אורטל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני כותבת עכשיו כי אח"כ אשכח למרות שזה ממש לא מתאים להיום...
    היתה היום אצל מעין בגן מישהי שהסבירה להם + עלונים+ מדבקות על חכם בשמש.
    יש לי בעיה עם העלון הזה ובכלל עם הלמידה המאוד חשובה הזאת....
    להכניס להם על חשיבות המניעה מחשיפה לשמש ברורה לחלוטין יחד עם זאת יש חשיבות רבה מאוד גם לחשיפה לשמש מבחינת ויטמין D....
    בארץ הפרוייקט הזה נכנס כ"כ טוב עד שלרבים מידי מאיתנו בכל הגילאים יש מחסור חמור (וחמור מאוד) של ויטימין D שמביא לאוסטרופורוזיס ושאר מחלות ושברים.
    עכשיו מעין ביקשה שאמרח אותה מחר בבוקר לגן, אין סיכוי שאעשה את זה
    א. בגלל שעד שיצאו לחצר כבר לא יהיה זכר לקרם
    ב. כי החשיפה המועטה הזו זו חשיפתה היחידה לשמש בכל יום והיא חשובה מאוד.

אז מה עושים? מה קודם למה?

תודה וסליחה על הניג'וס ביום שבאמת אין לך ראש לזה.....
9 תגובות
עמוד 1
  • מאמי...
    ויטמין די ניתן להשיג גם דרך אוכל.
    אני יודעת שאצלכם אין נטייה אבל השמש בישראל שורפת.
    אני די צליתי את עצמי בילדות והתוצאה סרטן עור בגיל 24

• נגה זה לא גם משהו גנטי? זה קשור רק לחשיפה מוגברת או שיש משהו גם במשפחה?
    גם אותי מעניין מה שענבר שאלה

• אם אני לא טועה יש בזה גם עניין של גנטיקה אבל לא רק.

אני חושבת ומקווה שהילדים נמצאים בחצר בשעות הבוקר (בשלב זה של השנה משנים את סדר היום) והם לא חשופים לשמש חזקה וישירה במשך שעה שלמה (אני מאוד מקפידה שהילדים ישנו בשטחים המוצלים). בכל הגנים שאני מכירה יש צלונים שמכסים חלק מהחצר.

בחודש יולי אני כן אשתדל למרוח אותם (או אבקש שימרחו) כי הם בקייטנה גם בשעות הצהריים ויש יותר סיכוי שיהיו חשופים לשמש חזקה.
    תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• נוגעגעגע - אני ממש לא מדברת על צלייה, אני מדברת על איזון נכון בין קבלת ויטמין D לבין לא להיצלות
  • היי בנות
    פייס: ortal_hori

• אלפי אלפי תודות
  • ענבר כמובן שיש את הענין הגנטי...
    אבל תחשבי כמה שמש יש אצלכם...זה הרבה יותר ממה שהגוף צריך

• נוגעגע - אני מבינה על מה זה בא....
    מצד שני אני מאלה שהויטמין D שלהם הרבה מתחת לגבול התחתון, אני לוקחת המון בתוספים כל יום + פעם בשבוע בקבוקון של טיפות כמו של התינוקות, גם זה עניין גנטי...
    כך שבין להיות ימים שלמים בשמש על שפת הים/בבריכה מרוחות בשמן (אח, איזה ריח מדהים היה לשמן הזה....) לבין לשים בכל שנייה נתונה בה נמצאים בשמש קרם הגנה יש הבדל ענק...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה