בדיקת העמסת סוכר 50 מג - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות אני בהריון תאומים ובבדיקה שביצעתי היום התוצאה יצאה 155 שזה מעל לנורמה. מה עכשיו? אני מבינה שעליי לעשות את הבדיקה של ה-100 מג. אתן יודעות האם אפשר לשתות במהלך הבדיקה? ועד כמה המצב נורא ומה עלי לעשות בינתיים מבחינת הת****?
12 תגובות
עמוד 1
  • הי מתוקה,
    אני יכולה להגיד לך שאני עשיתי העמסה 50 ויצא לי ערך 146 שגם היה גבוה יותר
    ואז בבדיקה של ה100 - כל ארבעת הערכים יצאו תקינים- אז זה אפשרי בהחלט שהכל בסדר
    מותר לשתות מים במהלך הבדיקה,
    לגבי מזון, תשתדלי להמנע לגמרי מסוכרים, ובכל ארוחה תדאגי לאכול חלבון עם פחמימה (לפי הדיאטנית שלי)
    שיעבור בקלילות ובמהרה
  • יופי זה מאוד מעודד אני באמת שמעתי על המון מקרים שבדיקה של ה-50 יצאה גבוהה ובמאה זה יצא תקין. זה פשוט נשמע לי סיוט לשבת ארבע שעות או כמה שצריך במרפאה. מזל לפחות שאפשר לשתות כי בהרבה מקומות כותבים שאסור לשתות מים שזה לא ברור לי בכלל..התבאסתי קצת כי קיוויתי לסיים אחרי 50 אבל כנראה שאין ברירה...
  • אם אני זוכרת נכון יש לך תאומים . לגבי דיאטה לא לעשות שום דיאטה כדי לא להטעות את התוצאה !
    הבדיקה סה"כ לא נוראית ,תסחטי לימון וחצי ואחלה לימונדה , אפשר לשתות מים ,גם לפני הבדיקה מותר לשתות מים . תגשי לטיפת חלב או לאחות שעושים אצלה את הבדיקה יש הוראות הכנה לבדיקה . 150 גר פחמימות ליום במשך שלושה ימים . להגיע בצום ,מותר מים , אחרי שתעשי את הבדיקה של הצום תשתי את הגלוקוז ,ואז כל שעה שוב בדיקת דם . סה"כ 3 שעות , תביאי איתך סנדביץ או משהו מתוק ! אני הגעתי להיפוגליקמיה רצינית של 40 אחרי הבדיקה ,חשוב שתוודאי שאת מרגישה טוב לפני שאת עוזבת את המרפאה.
    עם תאומים יש יותר הורמון בגוף שנוגד את הפעילות של אינסולין ולכן יש יותר סיכוי לסוכרת הריון ,גם הסיכון עולה עם יש לך סוכרת במשפחה
  • תודה רבה לך על תשובתך..מה שמעודד שאפשר לשתות מים במהלך שעות ההמתנה כי אני בשמירת הריון ופחדתי שזה יכול לפגוע בי ושאני עלולה להתייבש. בקיצור נקווה לתוצאות טובות יותר!!
  • בבדיקה של 100 גרם האחות אמרה לי להגיע בצום ואסור בכלל לשתות מים במהלך הזמן הזה שמתייבשים שם 4 שעות, כי זה משפיע על הבדיקה.
    צריך רק לחייך!
  • איזה מוזר זה, כל מקום אומרים משהו אחר- זה נראה לי ממש מסוכן לא לשתות כל כך הרבה זמן, אפשר להתעלף שם....
  • זה ממש מוזר, אני שאלתי ספציפית במרפאה ואמרו לי שמותר לשתות מים בטח שלפני אבל גם תוך כדי, אסור לאכול שום דבר והבדיקה כמובן היא בצום
    בעקרון רק שתדעי, הבדיקה היא 3 שעות, את מגיעה לוקחים לך בדיקה ראשונה בצום, נותנים לך לשתות את התמיסה (חילקו לי אותה לשתי כוסות כדי שיהיה אפשר להתמודד עם המתיקות) ואז כל שעה לוקחים בדיקה נוספת (סה״כ 4 פעמים לקיחת דם)

אגב לגבי ההצעה של הדיאטנית שמתמחה בנשים בהריון, זה לפי תפריט שהיא נתנה לי עם תחילת ההריון בגלל חשש לסכרת (כיוון שקיימת במשפחה) להמנע מסוכרים כדי שלא תתפתח סכרת הריון ולאכול כל שלוש שעות חלבון עם פחמימה. ללא הגבלת כמויות - הגוף עושה את זה לבד כשאוכלים כל 3 שעות.
    אז זה לא דיאטה של ירידה במשקל, למרות ששמרתי על המשקל בדרך הזו בחודשים הראשונים, אלא ת**** נכונה. בכל מקרה כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע שיתאים לך את מה שנכון לך

לגבי העמסה 50- לדעתי זה גם תלוי במה אכלת בבוקר לפני הבדיקה. אני אכלתי יוגורט עם חצי בננה וכמה תותים -כעשר דקות לפני הבדיקה. לא חשבתי על זה אז אבל בדיעבד ברור שרמת הסוכר תהיה גבוהה יותר כי בפירות יש סוכר... אז אל תלחצי ותשתדלי להמנע משוקולדים ומזונות עתירי סוכר ליתר בטחון בנתיים

• מותר מים בוודאות!!!!!!!!!!!!!!!זה לא ישנה את התוצאה בשום אופן !!!
  • לי האחות אמרה שמותר לפני הבדיקה מים. ובמהלך הבדיקה אסור.

• מותר לשתות מים במהלך הבדיקה !
    מצאתי רק אתר באנגלית ,אבל בטוחה שתסתדרו
    http://www.webmd.com/baby/oral-glucose-tolerance-test

The glucose tolerance diagnostic test may take up to 4 hours. Since activity can interfere with test results, you will be asked to sit quietly during the entire test. Do not eat during the test. .You may drink only water during this time
  • וואו איזה בדיקה מעמיקה עשית,תודה רבה רבה לא מבינה למה האחיות עושות מזה סיפור. אני אדחוף לה את הדבר הזה בפרצוף אם תעשה לי בעיות חחח
  • אף אחד לא יגיד לך לא לשתות !!! אם תהיה אחות כזו ,תפני לאחות אחרת ואז לעוד אחת ,אם צריך שיתקשרו למשרד הבריאות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה