סקר - ברית מילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות ,

רציתי לשאול , האם אתן מכירות משפחות שלא עשו ברית מילה לבן מכל מיני סיבות והאם זה באמת השפיע על התנהלות של ילד בגן ? צחוקים שהוא שונה קצת וכל זה...

תודה מראש לכל העונות !!!
13 תגובות
עמוד 1
  • לא מכירה משפחות כאלה
    יש לי חברה שעשתה אצל רופא מוהל- על זה שומעים כבר יותר ולא אצל מוהל רגיל...
    את רוצה שאבקש ממנה את פרטי הרופא-מוהל
    או שלא מעוניינת בכלל?

• אם את לא עושה ברית מילה כנראה שיש לך סיבה ממש מממש מוצדקת...ז"א אולי את לא יהודיה.....אבל למה שילדים יצחקו עליו בגן????לא חייבים להדחף לתוך התחתונים שלו.......אא"כ זה כן מה שקורה בגו ורק אני לא מודעת לזה.......
  • אני יהודיה מכל הצדדים דווקא אבל נולדתי ברוסיה ובמשפחה (גם אצל בעלי) וחברים שלנו - כמעט אף אחד לא עבר ברית מילה :) פשוט אני לא רואה בטקס הזה שום טעם וסיבה (אני ממש לא דתיה) ומעדיפה לתת לבני אופציה לבחור אם הוא רוצה או לא מתי שיגדל. בנוסף זה השקעה כספית לא קטנה ובעייני מיותרת לחלוטין (טקס בבית לא מקובל עליי) ואני לא אשקיע בזה כסף ואני לא שלמה עם התהליך בלי שום קשר לכסף.

זו הסיבה :) פשוט רציתי לדעת אם אתן מכירות הורים שלא עשו ברית .. יש לנו קצת ויכוח עם בעלי לגבי הטקס כאשר סיבה היחידה בגללה הוא רוצה שנעשה ברית היא: ״שיהיה כמו כולם, שלא יצחקו אליו וכו׳ ״ למרות יש עוד מיליון סיבות לצחוקים האלה בין הילדים ...

תודה שוב על כל התגובות :)
  • גם בעלי "זכה" לא לעשות בבריהמ. אחכ עשה בגיל 13 כאן בארץ, ששם זה כבר ניתוח עם כל ההשלכות והתפרים וזה...הוא לא ממליץ חחחח.

לא נראה לי שבגן יצחקו על זה, ולא יראו לו בכלל אם הוא לא יראה.
    בצבא במקלחות גם לא אמורים להסתכל אחד על השני בעיניין, אבל לכי תדעי עם איזה נוער הוא יהיה שם...
    בקיצור, יצחקו עליו זה לא ממש תירוץ אם תרצי, עם הדברים שאת חושבת נגד ברית מילה בקלות אפשר למחוק את התרוץ של יצחקו עליו, אם זה באמת מה שאת חושבת בנושא.
    על התנהלות עד גיל ההתבגרות זה יכול להשפיע. העורלה אמורה להפתח ולהתחיל לרדת למטה, יש מצבים שהיא לא מצליחה להפתח ולרדת (מה שהיה לבעלי),
    לדוד שלי בילדות כל הזמן היו זיהומים (כי השתן נאגר כזה קצת בעורלה הזאת עד שהיא לא נפתחת ויורדת... ) , זה כמובן אינדוידואלי... כל אחד ומערכת החיסון שלו.
  • גם בעלי עלה מרוסיה בגיל 20 ולו אין ברית, מהסיבה ששם ברוסיה פשוט לא עושים את זה...
    למזלו הוא נולד חצי נימול (עם חצי ברית).

הוא למשל רק חצי יהודי, ובנישואים הקודמים שלו למרות שהוא התחתן עם בחורה שהיא לא יהודיה, הם כן עשו ברית לילדים כי הגרושה שלו גם חשבה בקטע של "מה יהיה עם הילדים כשיהיו גדולים ויצחקו עליהם".

שמעתי שבעוד עדות, גם הלא יהודים, עושים את הברית סיבת הגיינה - ואני כן רואה בזה משהו הגיוני.

כיהודיה משני הצדדים, עשיתי לבנים שלי ברית מהסיבה שככה זה נהוג. אף פעם לא חשבתי בקטע הבריאותי, ורק היום אני מבינה שמי שאין לו ברית, צריך לשמור על הגיינה פי עשר מאשר מישהו עם ברית.

אם את בוחרת שלא לעשות לו מסיבות שלך (שכמובן, אין לשפוט אותך על זה
  • מבחינה בריאותית עדיף למול
    תעשי אצל רופא מוהל וזהו

• נכון אני גם שמעתי שמבחינה בריאותית עדיף למול...
    אז למה לא?????
    אם זה לבריאות אז למה לא להשקיע אפילו את ה1500 ש"ח האלה.....שיהיה לבריאות.....
    ובמיוחד אם את יהודיה....
    וגם בעיני ילדים לא אמורים להסתכל ולצחוק אבל אני חושבת שבאיזשהוא שלה זה יכול להגיע אם לא בגיל הגן אז בגיל בית ספר או בגיל ההתבגרות.....
    וכמו שגולי כתבה צעשי אצל רופא מוהל..........
  • כמו שרשמו לפני- כבר מזמן גילו שעדיף למול מסיבה בריאותית, לכן תמצאי הרבה זוגות לא יהודים בעולם כולו שמסירים את העורלה לבנם בבית חולים מסיבה בריאותית.
    לא זוכרת בדיוק, אבל יכולים להתפתח זיהומים ומחלות שונות בעור המתקפל. את תוכלי למצוא על זה מידע באינטרנט ודאי
    נראה לי שבאיזה שהוא שלב זה כן יקשה עבור הילד שגדל במדינה שכמעט כולם הסירו את העורלה- בין אם בצבא, עם חברים או עם בנות זוג, ולעשות את הניתוח הזה בגיל מאוחר נראה לי כואב וטראומטי מדי.
    ההחלטה כמובן שלכם, זכרי שאת לא מחוייבת לעשות בטקס דתי, ויכולה לעשות זאת ע״י רופא, אף אחד לא ידע איך ואיפה עשית- בעל ההקשר שמדאיג אותך לגבי הצקןת לילד
  • הסיבה הכספית היא גם לא תירוץ, יש הרבה מוהלים שעובדים לשם שמיים כמו אבא שלי היקר
  • soshi, בגדול אני בכלל לא רוצה ברית - לא רואה סיבה להחליט בשביל הבן שלי , אלא שיחליט לבד . כיוון שאני בכלל לא דתיה התייעצות עם רב לא רלוונטית - ברור שיגיד כן לעשות ברית מילה , זה לא מחדש לי.
    אם זה יגרור ויכוח גדול במשפחה אז מה שאני אומרת שאני לא מוכנה לעשות את זה בבית או באולם אם כבר , אלא בבית חולים בלבד וזה עולה מלא כסף שאותו אני לא מעוניינת להשקיע בשביל סתם , גם הוצאה וגם אני לא בעד התהליך . אין לנו אף אחד נמול במשפחה ואין סיבה להתחיל עם זה ... הלוואי שיוולד נמול :) זה יפתור את כל הבעיות : אין תהליך ואין ריב :)
    מחזיקה אצבעות שכך יקרה באמת ...
  • זה לא עולה הרבה כסף. אפשר בחינם בבית חולים. חברה שלי קבעה טור בבית חולים סורוקה ועשו ברית ללא תשלום. אם את רוצה להמשיך לחיות בארץ אני ממליצה לכם לעשות ברית אם אתם רוצים לעזוב ולעבור לחו"ל אז אדיף לא לעשות. זאות דעתי

]
  • ONI זה ממש לא תנאי להמשיך או לא להמשיך לחיות בארץ . יש מלא ישראילים שנולדו כאן שמתנגדים לפעולה הזו ,ובכן זו פעולה לא נעימה בכלל ,נכון שמבחינה בריאותית אולי היא טובה ,אבל יש לא מעט סיכונים בפעולה עצמה , וכמובן יש בעיה בהנאה המינית לאחר הפעולה ,בעצם המקום מאבד מהרגישות שאמורה להיות שם ...
    אני עשיתי ברית לבן שלי כי אני מאמינה וגם בעלי מאמין בתהליך הזה ...
  • Eski אם כל הכבוד כתבתי את דעתי אם היתי במצבה של Lady. ולבן שלי עשיתי ברית כמו שצריך רק אחרי זה היה לו דלקת בדרכי השתן והינו באישפוז שבוע ימים ולקחנו אנטיביוטיקה במשך חצי שנה אבל כל זה לא משנה כי ברית היתי עושה בכל מקרה בדיעבד היתי עושה את זה בבית חולים אבל בכל זאות היתי עושה כי גם אנחנו מאמינים.
    ]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה