האם זה הגיוני ? התנהלות של מעקב הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות ,

אני שוקלת להחליף רופא מעקב שלי (אני בכללית) מסיבות שתכף אפרט. כיוון שזה הריון ראשון ואין לי נסיון במעקב , אשמח לדעת מה אתן חושבות - אולי אני לא צודקת בדבריי ולא כדאי להחליף ...
    אדגיש שמדובר על רופא יחסית מפורסם והמון בנות מרוצות ממנו מאוד .. אולי זה רק אני ככה ...

הסיבות:
    - לא הפנה אותי למעקב אחיות בפגישה ראשונה - בדיקת דופק , גם לא בשניה אחרי השקיפות אלא רק בשלישית אחרי הסקירה ... אחות מכירה אותו והייתה דיי מופתעת שהוא לא עשה את זה ...

- לא הנחה אותי לקחת ברזל החל משבוע 14 למרות שהמוגלובין שלי בגבול התחתון של הנורמה והוא ראה את זה בטח לפי בדיקות דם שהבאתי לו לבדיקת דופק (ביקשתי הפנייה מרופאת משפחה) או שלא ראה ..

- בפגישה אחרי הסקירה נתן לי בדיקות דם ושם המוגלובין היה מתחת לנורמה כבר וברור שזה הולך רק לרדת. אני יודעת שרופאים מקבלים בדיקות למחשב ובודקים והוא לא טרח להתקשר ולהגיד לגבי ברזל .. מעניין מתי בפועל (אם בכלל) התכוון לעשות זאת (בפגישה אחר סקירה 2?) ... בקיצור מוזר לי ... בסוף הלכתי לאחות והיא כן אמרה לי לקחת ברזל

- לא עשה לי אולטראסאונד לוודא שעובר בסדר חוץ מבבדיקת דופק ... אולי הוא לא חייב , אבל ! חברה שלי גם אצלו במעקב ולה הוא עושה כל פעם !!!! וגם אמר לה על ברזל בזמן כאשר המוגלובין שלה היה בסדר גמור , וגם הפנה אותה לאחות בביקור הראשון ... זה לא טוב להשוות אבל אלו דברים בסיסיים לדעתי ואני ממש לא מבינה למה איתי הוא שוכח דברים או שלא יודעת איך לקרוא לזה כבר ... ממש תפסתי עצבים. הוא נחמד בתור בן אדם והכל , אבל כל זה ממש מעצבן אותי ואני לא יודעת איך להתייחס לזה ...

מה תגידו ?אם להחליף אז זה הזמן לחשוב על החלפת רופא כי בדיוק נגמר לי שיוך אליו , אם אלך אליו שוב אז שיוך יתחיל מחדש ל3 חודשים שוב ... אני שבוע 20 כעת

סליחה שחפרתי :) באמת חשובה לי דעתכן , קשה להחליט לבד אם אני צודקת בטענות שלי ...
8 תגובות
עמוד 1
  • מסכימה איתך!!! זה מעצבן וזה חוסר אחריות מצידו!!!
  • כן .. לדעתי להחליף
    במיוחד בהריון ראשון עדיף שיהיה לך את כל אימפורמציה .

שתדעי לך שאני גם החלפתי רופא - בשבוע 12 כי הוא לא אמר לי על האחות ליווי הריון ובכלל היה אנטיפט ...
    אבל גם לרופא הבא אחריו( שהוא הנוכחי שלי ...) לא עשה לי אולט' בכל פעם שבאתי עד שיום אחד ממש בכיתי אצלי ( הריון 1 נו מה) והוא לקח אותי לחדר אחר עם רופא אחר והראה לי באולטר' שהכל בסדר .
    ואז די רמז לי שאם אני לא מרוצה ממנו שאני אחליף רופא חחחחחחח שיגעתי אותווווו

עכשיו בהריון השני אנחנו סחבקים בטירוף... כי אני גם פחות לחוצה .. ויש לי פחות בעיות אז אנחנו מתראים רק פעם בחודש וחצי ...
    ולמדתי לשאול הכל! לא לחכות להסברים....
    לרופאים אין זמן .... הם לא יגדילו ראש כדי להסביר מעצמם .. לכן צריך לדעת להתעקש

• חברה שלי אבל לא מתעקשת ולה הוא אמר את כל מה שלי לא אמר ... אולי באמת כדאי להתעקש אבל לדעתי זה יוצר מלחתחילה אווירה לא נעימה וגם זה תפקיד שלו נטו להגיד את הכל , במיוחד דברים בסיסיים שכאלה ... יש לי תחושה שאני באה לסוג של מזכירה - מביאה לו נייר אחד והוא מביא לי נייר אחר .. אז למה צריך אותו בכלל , כל ההפניות רופאת משפחה יכולה להביא ובסקירות גם ככה לא מבקשים הפניה ...

מישהי מכירה אולי רופאה בפתח תקווה דר׳ נטע אייזנברג קוגן ? היא מתמחה בבילינסון ואני מבינה שכבר בסיום ההתמחות כי היא עובדת גם בקופת חולים ...
  • אותי זה היה מעצבן
    פייס: ortal_hori

• מאיפה את??

אני גם בכללית ושני הריונות עברתי עם רופאה מקסימה ממרכז דניאלי בגבעתיים, סיגל חפץ. את הנוכחי עברתי בגלל השעות קבלה לדר חגי רוזן בקניון גבעתיים. ממליצה מאד
    פייס: ortal_hori

• אני ללא ספק הייתי עוברת רופא
  • אני אצל רופא פרטי בגלל בעיות קרישיות, ולי הוא עושה את כל המעקבים שהאחות עושה + מפנה לבדיקות דם וברזל, אבל בלי שום קשר אני גם אצל האחות מעקב כי ידוע לי שמגיע לי...
  • זו המסקנה שנובעת מכל הסיפור - להתעקש ולהגיד , אבל אז למה צריך כזה מעקב אם אני צריכה להזכיר על דברים כאלה בסיסיים ? ... ולהזכיר לרופא פרטי זה בכלל ביזיון , גם ככה את משלמת מחא כסף ... הרופא שלי גם עובד כפרטי אבל שקל חא הייתי משלמת לו על מעקב של ניירות ועוד כשאני בתפקיד להזכיר לו דברים ...

וכדי להזכיר צריך לדעת ואם אני לא יודעת ? זה שאני כן הוא לא אמור לסמוך על זה ... למרות נגישות רבה של המידע לא כל אחת מבינה ומתמצה ... מאוד מבעס אותי שעם חברה שלי הוא לא ככה ואני לא הייתי אומרת שהיא מתעקשת .. בכלל לא
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה