במות לילדים עם עיכוב התפתחותי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות,

רציתי לשאול אם למי מכן יש ילד או ילדה עם עיכוב התפתחותי ושעשה אולי מבחן ביילי או דומים לו ויצאה תוצאה 70? בני הן 4, הולך לגן התפתחותי עקב קשיים מוטוריים ושפה. יצא לו במבחן 70 ונאמר לי שזה על גבול פיגור שכלי. אני אובדת עצות, עצובה ולא יודעת מה לעשות. אתמול היינו אצל נוירולוגית, הילד היה עייף וסרב לשתף פעולה. היא פתחה ספר וביקשה שיתאר את מה שהוא רואה. הוא תיאר חלקית. בני שומע 3 שפות, ואין לו אוצר מילים בעברית כדי להסביר. אבל קשה לי עם העובדה שגם הפסיכולוגית וגם הניורולוגית קבעו שהוא על גבול פיגור שכלי. אם קרה לכן דבר דומה, אנא שתפו אותי.

8 תגובות
עמוד 1
  • אם את חושבת שהתשובה היתה מוטה בגלל עייפות הייתי מבקשת "מבחן חוזר" או לוקחת אותו לחוות דעת שנייה.

לפי הסרגל הוא בן פחות משנה - לא?

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • אני עובדת בתחום..
    קודם כל טוב שעשיתם את המבחן
    70 זה עוד לא פיגור אבל זה הגבול
    ובגבול הזה נמצאים המון ילדים מבלבלים ומטעים שאנחנו לא באמת יודעים כמה הם יודעים אם בגלל בעיות שפה או תקשורת או לקות אחרת
    הוא צעיר ודברים ישתנו
    חשוב לעבוד נכוןולהשקיע
    איך בגן? איך בטיפולים? האם מטרות התל״א הושגו?
    מה האבחון שלו? איך התקשורת שלו?
    איך ההתנהלות שלו בבית? כמה הוא מבין? האם מבין בקשה לרצף פעולות? איך הוא מוטורית?
    אני אשמח לעזור אפשר גם בפייס / מייל

• תודה על התגובה. גולי, הוא בן 4 היום. הסרגל לא נכון, צריך למחוק אותו. מגיל קטן אנחנו בהתפתחות הילד בגלל מוטוריקה. היום הוא בגן התפתחותי. יש לו עיכוב כללי. בגן השנה הוא השיג את כל היעדים שהציבו לו בתכנית האישית. הוא שומע 3 שפות בבית. השנה בגלל הגן התחיל לדבר עברית. הוא אומר משפטים פשוטים, שר שירים, מדקלם דברים מסרטים מצוירים. הוא מבין הוראות, מבצע אותן. מתמחה יפה במחשב. פסיכולוגית התפתחותית של הגן עשתה לו את המבחן והודיעה לי שהוא גבולי. אתמול נוירולוגית ראתה אותו ואמרה את אותו הדבר. תגידי לי איך אפשר לקדם אותו מבחינת השפה. חשבתי לקחת כל יום קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק. מה עוד עושים?

• הייתי פותחת את ההודעה גם בפורום הורים
    פייס: ortal_hori

• מהניסיון שלי
    קלינאית תקשורת טובה מאד מאד מקדמת את הילד
    וגם מרפאה בעיסוק
    כל יום זה המון כסף וזה לא נכון לפתח תלות באותה דמות טיפולית
    מה שכדאי זה למצוא סטודנטית לחינוך מיוחד עם ניסיון
    להביא אותה פעמיים בשבוע לשעות אחר הצהריים שתעבוד עם הילד (אני עשיתי את זה ובהמשך גם הנחתי תוכניות וזה מצליח!)
    צריך תדאוג שכל הגורמים יהיו בקשר מסוים ושהחונכת תקבל הדרכה מהקלינאית

אפשר מאד מאד להתקדם. זה שמטרות התל״א הושגו זה מצוין
    זה אומר שהצוות מכיר את הילד ומתאים לו שיטת עבודה נכונה

תשקיעי מאמץ בקידום שלו וזה ישתלם לך
    אני מבינה את ההלם מהמבחן אבל תזכרי שזה מספר
    ויש המון ילדים מבלבלים ומטעים
    הכי חשוב שהוא מתקדם זה מראה שיש יכולות ויש לו מוטיבציה

• ואיך הוא תקשורתית? עלה פעם חשד לpdd?

• אין חשד לאוטיזם. הוא אובחן כמעוכב באופן כללי. במה בדיוק את מתמחה?

• היי! בחינוך מיוחד
    בעיקר בהדרכת משפחות ושילוב

איך את מרגישה?

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה