צהבת, עליה במשקל והנקה- שאלות מספר.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי
21 תגובות
עמוד 1

• ע"מ שלא תאבד ההנקה - כשאת נותנת בקבוק תתני את הבקבוק בצורה מאוזנת, ז"א כך שהפטמה לא תהיה מלאה לגמרי אלא רק חצי ממנה (כמו פלס מים
  • ענבר תודה, ושאלונת: יש חשיבות לבקבוק? לצורת הפטמה?
    אני משתמשת בבקבוקים שקיבלתי מביה"ח עם הפטמות של הפגים- אולי קל לו יותר לאכול כך? כדאי לקנות בקבוק עם פטמה רחבה?

• מספיק לשנות את דרך האכלה, לגרום לו להתאמץ.
    כמה פטמות עוד יש לך? מזכירה לך שהן אמורות להיות חד פעמיות
  • ברור חד פעמיות!

יש לי עוד איזה 5...
    נתנו לי מלאי בתינוקיה
  • אין לי מושג....
    אני ממש רחוקה מלהיות מומחית בהנקה, אני עצמי לא הנקתי מחוסר חלב,
    מה שכתבתי לך זה המלצות של יועצות הנקה מהבכירות.
    אולי כדי באמת להתייעץ.
    אם את בכללית יש להם שירות של מפגש אצלך בבית בעלות של 150 בערך למפגש ראשון ו75 בערך מפגש שני ואילך (אבל אל תתפסי אותי במילה לגבי המחירים...)

• איזה יופי שהצהבת יורדת....
  • היי מותק!!
    אם הוא עדיין יונק בלילה - את פשוט צריכה להוסיף עוד הנקות במשך היום, כדי שלא יתמעט לך הייצור חלב ביום. כי עכשיו הגוף מייצר בלילה יותר, כי הוא יונק. בפה שלהם יש בלוטות שמגבירות את הייצור, תניקי כמה שיותר.

בחודש בראשון גם אני השתמשתי בקבוקים האלו, הם מעולים לגיל הזה
    פייס: ortal_hori

• אני במאוחדת.... כבר הזמנתי תור ליועצת הנקה, אבל עד אז...

אני משתדלת לאכול טוב.. ולשתות הרבה.
    אביבית- הרגשת שמאמי מילק עזר באמת?
    אורטלי- הוא דווקא מפתח מרווחים ומוריד ארוחות בלילה.. הוא יכול לישון גם 5 שעות
  • תקני כמוסות חילבה. זה ממש עוזר! עכשיו השאלה היא מה? האם את מחזירה אותו להנקה ישירה וסומכת עליו שהוא יונק? או שלא? כמה הוא שוקל? אם הוא במשקל סביר (שלש וחצי ככה) אני הייתי מנסה יום יומיים לחזור להנקה ישירה וזה אומר הנקה לפי דרישה ואם הוא פותח רווחים גדולים מידי - מעל ארבע שעות - מעירה. לא כי ככה צריך אלא כי אני עוד לא "סומכת" עליו שהוא יונק יעיל... אחרי יום יומיים הולכת לשקול לבדוק שעלה במשקל (תמיד לשקול באותו משקל ותמיד לפני או אחרי ארוחה) אם עלה יפה ממשיכה ככה ובהדרגה חוזרת לסמוך עליו (מתעורר לינוק יש חיתולים רטובים וכו') אם לא עלה יפה משלבת הנקה +כמה בקבוקים ביום כדי לחזק אותו.

• אוקי.. אני מנוסה מאד בעניין,
    היו לי 2 תינוקות שהתחילו את דרכם עם צהבת ויצאנו מבית חולים אחרי 10 ימים.
    אני יודעת שיהיה לך קשה ליישם את מה שאמרו לך ולהניק יותר- כי הוא לא תינוק רגיל, הוא חלש מהצהבת והוא נרדם על הציצי עוד לפני שהחלק בכלל מגיע ומתייאש ולכן אותי לימדו טריק מעולה בבית החולים:
    יש צינוריות כאלו שאיתם מוציאים בכלל דם בדר"כ- מחברים לפרפרית.
    הן סטריליות ואפשר להשיג אותם בבית חולים או במרפאה. תשלחי את הבעלול.
    תקחי את הבקבוק עם החלב שאוב או סימילק שלך- מה שיש לך, ושימי קצה אחד של הצינורית בתוך הבקבוק הפתוח. את הקצה השני שימי עם האצבע שלך בפה של התינוק ותלחצי בעדינות על הלשון לעודד יניקה. כשהוא מוצץ את האצבע הוא יוצר ווקום על הצינורית ולמעשה יונק כמו מציצי.
    ככה הוא לא מתרגל לבקבוק כי אין בכלל פטמה של בקבוק, הפעולה היא פעולת יניקה לכל דבר.
    חבל שלימדו אותי את זה רק בילד השני, עם הראשון היה לי סרט של גמילה מבקבוקים,
    עם השני תוך שבועיים הנקתי הנקה מלאה.
    בהצלחה
  • צול הוא קטנטן מאז שנולד- 2.670.
    כרגע הוא רק החזיר בקושי את משקל הלידה.

זהו שאני לא "סומכת"עליו שהוא יונק טוב כי הוא נראה חלשלוש ואין לו כוח.

אני אמשיך לשאוב ולתת בבקבוק לפחות לסירוגין. אני כן רוצה שיעלה במשקל ויתחזק.

הבעיה היחידה היא שאני מרגישה שהחלב פוחת לי.
    אז היום לקחתי משאבה חשמלית מיד שרה (ספקטרה) שתקל את החיים ותעשה את העבודה יותר טוב, ונקנה מחר בעז"ה כמוסות חילבה ואולי עוד איזה תוסף.

מקווה לשיפור
  • לא. הוא בפירוש קטן מידי לניסיונות כאלה.
    תקני כמוסות חילבה. תתני לו בקבוקים רק עם חלב שאוב. תנסי לשמור על תפקות החלב שלך. נכון שאין כמו הנקה ישירה אבל זה גם שומר על מלאי החלב וברגע שהוא יתחזק קצת תחזירי אותו להנקה ישירה (גם לזה יש טכניקות...)
    הייתי הולכת ליועצת הנקה שתלמד אותך להניק עם צינורית. זה יכול מאוד להיות הפיתרון אם כי זה קצת מסורבל וקצת מעיק... וכשיש עוד ילדים בבית לפעמים לא ישים. אם זה יהיה רלונטי אני אסביר לך בדיוק.
    בנתיים, בקבוק ובסיום כל הנקה לתת לו ציצ בשביל החום והקרבה ושלא "ישכח" אותך. כל שעתיים 10 דקות מכל צד. וכמוסות חילבה 3 כמוסות 3 פעמים ביום.
    אם יש לך עוד שאלות....
    בשמחה!

• תודה!!!

וואו אשטנגה זה אחלה רעיון הצינורית והאצבע!!! אני אנסה להשיג אותה!

צול אני אקח את החילבה ואמשיך בבקבוקים.. ואם יתעוררו בעיות....אשאל
  • תשתדלי שהבקבוקים יהיו מחלב שאוב. אחרת יגמר לך החלב
  • רפואה שלמה ובהצלחה
  • ברור. לא קניתי מטרנה בכלל.
    אני רק שואבת.

אציין שזה די מעצבן. סביב השעון
  • אל תשברי! יהיה בסדר. אני כ"כ מבינה לליבך לא יודעת אם את זוכרת אבל הייתי בסרט הזה בדיוק. שאיבות הנקה עם צינורית ילד שנירדם ולא אוכל יורד במשקל וכו' וכו'...............
    אבל תזכרי את הסוף שלי - שנה ושלשה חודשים של הנקה
  • בהצלחה!! וכל הכבוד לך! לשאוב זה ממש ממש ממש קשה

• היוש
    עניתי לך גם בתמיכה

• איזה כיף לשמוע שחזרתם למשקל הלידה
  • אנט גם שאבתי עם אור ארבעה וחצי חודשים. סיוט אבל שווה כל רגע
    פייס: ortal_hori

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה