כתיבה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כששחר כותב הוא שואל אותי איזה אותיות לכתוב. זא, נניח הוא כותב רכבת אז כשהוא מגיע ללב הוא שואל אותי אם עכשיו זה ו'... לתקן? להגיד לו שיכתוב מה שנראה לו? או להגיד לו שרכבת כותבים עם האות ב?
    וכשהוא למשלכותב לפעמים הוא כותב כמו באנגלית. נגיד הוא צייר עכשיו רכבת גלידה אז הוא כתב- ה ד י ל ג ת ב כ ר
    להעיר על זה?

10 תגובות
עמוד 1
  • עדיף תמיד לתקן לדעתי, ולהסביר שברכבת יש ב' ללא דגש

• אבל זה כמו חוסם אותם לא? כי נניח כשהם מתחילים לדבר ומדברים בטעויות אומרים לא לתקן אלא לעשות את זה בעקיפין. נניח היום טל אמר אני מחשיל את החרוזים אז אמרתי לו איזה יופי אתה משחיל... ולא -"טל לא אומרים מחשיל אומרים משחיל..." דוגמא לא להיט כי זה בעיה של סיכול אותיות ולא שיבוש מילה אבל הבנת את הרעיון.

כשהוא צייר וכתב אז כשהוא שאל עניתי אבל אח"כ לא אמרתי לו שהיה צריך לכתוב מימין לשמאל... גם לא רציתי לבאס אותו הוא ממש השקיע
  • אני גם לא ממש יודעת אבל אני מבינה את ההתלבטות כי אחד הדברים הכי חשובים עכשיו זה לא להרוס לו את ההנאה מהכתיבה.
    גם אצלי יש את תסמונת הבכורה הפרפקציוניסטית וגם אצלה זה מושלם או כלום אז אני מאוד נזהרת עם זה.
    לא קרה לי שהיא כתבה הפוך אבל כן קורה שהיא כותבת בכתב ראי ואז אני מתעלמת.
    אני יודעת שזה טבעי ושזה יעבור לבד אז מה הטעם להעיר?
    יותר חשוב לחזק ולהתלהב.

מיכל

• תראי אי אפשר להשוות אותם, כל אחד לומד דברים אחרים.
    אבל גם לדבר, לכתוב, לקרוא- יש חוקים. תמיד כדאי לתקן- השאלה איך?
    ילד בן חמש כבר צריך להתחיל להתמודד עם זה שמתקנים אותו בלי משחקים אלא עם הסברים, נכון שהוא ניסה מאוד יפה וכדאי לשבח אותו! אבל אפשר להגיד 'אופס כתבת משמאל, פעם הבאה תנסה לזכור' ואם הוא יחטוף התמוטטות עצבים

• לפי מה שידוע לי לא מתקנים כתב ראי אבל בעיניין האותיות לדעתי הלא מקצועית כדאי לתקן כי יש לילדים זיכרון חזותי ולא כדאי שהם יזכרו טעויות, חוץ מזה הוא גם שאל אותך אז את צריכה לענות לו מה נכון...
  • גם אביגיל כותבת לפעמים משמאל לימין.
    חשבתי שזה בגלל הרוסית, אבל הפסיכולוגית שהיינו אצלה אמרה שזה קשור לבשלות של המוח שהוא הופך דברים. ושזה יעבור עם הבשלות.
    אני בדרך כלל לא מתקנת, אלא אם כן זה משהו ייצוגי (ברכה לסבא, למשל
  • קראתי מה מיקי כתבה והסכמתי ואז קראתי מה נגה כתבה והסכמתי

• אני לא אוהבת להתנחל אצל אנשים
  • את ממש לא מתנחלת!
    אנחנו אוהבים אורחים!
    מיכל אחרי זה כל הערב הציקה לי שהלכתם מוקדם והיא לא הספיקה לשחק עם הבנים ועכשיו אין לה אף-אחד אף-אחד לשחק איתו ומשעמם לה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה