אשטנגה/צולי- האכלה מבקבוק עם צינורית.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • איך עושים את זה
11 תגובות
עמוד 1
  • עקבתי כל היום וחכיתי שיענו לך - אז חיפשתי לך מידע בעצמי.

http://www.doctors.co.il/forum-134/message-141569#message-141569

http://www.iaclc.org.il/188568/fingerfeeding

מקווה שעזרתי
    פייס: ortal_hori

• האכלת תינוקות צעירים מאוד מבקבוק

לפעמים נוצר צורך להאכיל את התינוק בגיל צעיר מאוד מבקבוק, או בדרך אחרת שאיננה הנקה. זה קורה לעתים עם פגים, או עם תינוקות שכושר היניקה שלהם נפגע מסיבה זו או אחרת, או עם תינוקות שאמותיהם לא מייצרות מספיק חלב. כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה בנוגע לדרך הטובה ביותר להאכלה במקרה הספציפי שלכם, אם אתם נתקלים בצורך שכזה. יועצת ההנקה תסביר לכם כיצד להאכיל את התינוק ותלמד אתכם את הטכניקה. הנה מספר אפשרויות להאכלה של תינוק צעיר במקום או בנוסף להנקה (כאשר חשוב להוריו לשמר את ההנקה ככל שניתן):

1.האכלה מכוסית: ישנן כוסיות קטנות שמיועדות להאכלת יילודים ותינוקות, וניתן גם להשתמש בכל כוס קטנה ורכה או מכסה של בקבוק תינוקות. ניתן להאכיל כך גם תינוקות שזה עתה נולדו, אם מנסים להמנע מהשימוש בפטמת הבקבוק המלאכותית.
    2.האכלת אצבע: כאן משתמשים באצבע המורה או הזרת של אחד ההורים, אליה מצמידים צינורית קטנה או מזרק עם חוד מאורך דרכם מאכילים את התינוק בחלב, בעודו מוצץ את אצבע ההורים.
    3.האכלה מבקבוק: כשנותנים בקבוק ליילוד או תינוק צעיר מאוד, חשוב להקפיד על פטמה איטית, נוקשה, ורחבה. יש להושיב את התינוק במאונך ולא להשכיבו על גבו למשך זמן ההאכלה (כשהוא נשען כמובן עליכם) ולאחוז את הבקבוק במאוזן כך שהחלב ממלא כמחצית מהפטמה. באופן זה התינוק יכול לשלוט יותר על הכמויות ועל זרימת החלב. יש לעשות לתינוק הפסקות במהלך ההאכלה כדי להאריך את זמן ההאכלה וגם לתת לו הזדמנות להוצאת אוויר ("גרעפס"). אפשר להחליף צדדים באמצע ההאכלה בשביל שלתינוק תהיה תחושה דומה לזו שבהנקה, במעבר משד אחד לשני.

[email protected]
    פייס: ortal_hori

• וואי תודההה מתוקה!!!!!
  • רק עכשיו ראיתי.
    הילדים מעיפים אותי מהמחשב אז אכתוב מאוחר יותר.
    אבל נסי לחבר אותו אלייך ואז להשחיל לאט לאט בלי לשבור את הואקום שלו להחדיר את הצינורית. ואז תראי איך הוא שואב את החלב כי הצינורית שקופה.
    טוב טל צועק עלי
  • טוב עכשיו יש לי זמן. קראתי קצת מה אורטל שמה לך. אני לא הנקתי ככה. לא נתתי עם צינורית ועם האצבע אלא הנקה ישירות מהשד בתוספת צינורית.
    שבי בנחת תמוכה כמו שצריך עם כוס מים לידך (תמיד צמאים באמצע הנקה וחשוב שיהיה לך נוח. אם לך נוח לתינוק נוח והנקות בהתחלה הרי לוקחות המון זמן).
    את מניקה במקרה עם פיטמות סיליקון?
    אם לא (אם כן תגידי) אז את עושה ככה.
    ממלאה את הבקבוק בכמות שנראה לך מספיקה למנה מלאה עבורו (בשלב ראשון תעשי ככה בשלב הבא תוכלי לאט לאט להוריד כמויות כיוון שהוא יתחזק ויתחיל לינוק גם ישירות מהשד...)
    שמה פתח אחד של הצינורית (צינורית דקיקה כזו של זונדה של תינוקות...) את הפתח העבה יותר את מניחה בתוך הבקבוק עם החלב השאוב כשהוא בתוך החלב ממש ולא באויר. מניחה את הבקבוק לידכם. ואז, 2 אפשרויות. או שאת מחברת את התינוק ונותנת לו להתחיל לינוק ואז תוך כדי את מכניסה את הצינורית פנימה. התינוק באמצע יניקה ככה שהוא עושה כל הזמן ואקום ואת תראי שהצינורית מתמלאת חלב ואז את יודעת שהוא יונק מהבקבוק. או שאת מניחהאת הצינורית קרוב לפיטמה ומחברת אותו בבת אחת לפיטמה עם הצינורית. אם יש לך חברה קרובה או אמא באיזור את יכולה להעזר בהן הן יחזיקו את הצינורית ואת תחברי אותו לפיטמה עם הצינורית. הבנת בערך?
    זה לוקח זמן בהתחלה אבל אח"כ את לומדת וזה צ'יק צ'ק...

• ניסיתי לחבר אל השד עם הצינורית ישירות, ניסיתי אצבע, ואופס... הוא לא הצליח!
    כנראה צריך לתרגל את זה..

הי! ושמתי לב שהצינורית שלנו ממש קצרה יחסית- השתמשתי בזו של הפרפר בבדיקות דם..
    מאיפה משיגים צינורית ארוכה יותר??
    אולי לכן קשה לנו
  • וואי זה נשמע נורא מסובך!
    בהצלחה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
  • זה ממש עניין של תרגול. בלי פניקה. בסוף זה ילך את יודעת מה צריך לעשות.
    תבקשי אולי בבית מרקחת צינורית קטנה של זונדה ותסתכלי מה הוא נותן לך. שלא תהיה עבה מידי. תגידי לו שבצד אחד שלה יש בסוף הצינורית שני חורים קטנטנים. פתבקשי עם זה גם מזרק ככה את אחרי כל שימוש ממלאה מים במזרק דוחפת בתוך הצינורית ומנקה אותה. זהירות. לא מים רותיים. מהברז יספיקו. הרותחים הורסים את הצינורית.
    אני אסתכל מחר אולי נשארה לע צינורעת אחת אני אצלם לך שתראי איך זה נראה.

• תודה
  • ועוד משהו קטן- את מקבעת את הצינורית לשד עם משהו? כאילו, זה לא מחליק החוצה כל פעם?

• וואו- סליחה שרק עכשיו אני רואה!!
    אתמול עבדתי עד 12:30 בלילה, היה לי יום לחוץ (עצמאית זה קורה לפעמים
    אז ככה:
    אני מחזיקה אותו שוכב עלי עם הפנים למעלה- כמעט כמו הנקה- רק לא עם הבטן אל הבטן שלי, אלא רגיל- כמו תנוחת בקבוק,
    הוא נשען על שקע המרפק שלי, ובכף היד הזו אני מחזיקה את החלב השאוב בתוך הבקבוק.
    הצינורית מונחת בפנים בקצה אחד ואת הקצה השני אני מחזיקה בכף היד השניה. הקצה של הצינורית צמוד לאצבע המורה שלי והיא נכנסת לפה. הקצה של הצינורית נגמר בדיוק יחד עם האצבע שלי. כדי שלא תזוז את מחזיקה את ההמשך שלה- ממש כמה סנטימטרים מהקצה בין האגודל לזרת/קמיצה.
    מקווה שהבנת, ואם לא אני אשתדל להיות היום יותר זמינה בפורום להסתכל על השירשור.
    בכל מקרה אני מחזקת את מה ששחר המלך אמרה בשירשור הקודם וזה תמיד לשלב קצת נישנוש על הציצי- לפני או אחרי האכלה עצמה, כדי לא לפספס את הקשר עם הציצי. אצלי תמיד נרדמו אחרי ההאכלה ולכן נתתי זמן ציצי לפני הצינורית.
    בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה